Преди 3 г.Обява за мениджър - продажби на техника - да следиш пазара, търг.условия и т.н......с хилядите там изисквания
На интервюто се оказва че трябва да ходя да продавам химикалки по офисите

black` написа:Да както и има фирми, аз съм работил за една такава..., дето търсят персонал от 5 години за една и съща позиция. И накрая който и да иде заминава на 5тия ден.
![]()
Ама от де да ги знам че са такива. Някой ако каже как се познават ще го черпя бира.
![]()
patter написа:Лошото е и друго - на повечето обяви за работа идват хора с неоправдано високи изисквания без никакво покритие.
Чул някой че програмистите земат много високи заплати, учил семестър-два и кандидаства за работа и иска 1000лв. стартова заплата ?!?
Това важи и за другите професии съъ същата сила. Търсене на хора има, но хора нямаВсе още се усеща влиянието на "Учи мама за да не работиш" - под път и над път вишисти, които наистина стават само за ниско квалифициран труд.
И после тръгват расъжденията "такива пари изкарва мияч на чинии еди къде си". Ами така е - ходи и работи там.
Другото расъждение - "на същата позиция при същите условия там земат 2 пъти повече пари" - да така е - отиди и работи там ? Неколкократно съм правил съпоставка между хора на една и съща позиция в България и в Германия - няма място за сравнение. С пълна сила важи "Те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа че работя".
Миналото лято имахме един стажант от Германия - студент, който си завършва образованието. Познавам страшно много хора с "голям опит" и с големи претенции, които немогат и да си помислят да се сравнят с него. По съвсем друг начин стои отношението към работата.
Отплеснах се извън темата.
В общи линии тези обяви са "Каквото почукало, такова потропало" - пускаш обява със 10 изисквания и се надяваш да намериш човек, който отговаря поне на 5 от тях.
pakumba написа:прав си за много неща, само това за програмиста и 1000 лв начална.... ами колко да получава? в крайна сметка е учил 5 години, какво е научил не е ясно де, но това са 5 години мизерия, 5 години плащане на образованието, 5 години "загубено" време. колко да му се плаща дори и начално- 300 лв ли? като една квартира е 500 лв, като бензина е 2 лв и една кола е 1,50? е колко да получава макар и начинаещ/може би във варна нещата са по-различни, но в сф си ги взема от сефте начални/ то пък е срамота да си сервитъор или барман и да вземаш 2000 лв, а човек с образование да му дадат 500. па било и неопитен
Rabbit_TDI написа:Извод от цялата тема - НЕ УЧЕТЕ.Глейте си кефа па после ще му мислите - таксита бол.Ако сте работливи може и зидаро мазачи - там верно се бачка ма поне по 1000-2000 лева се докарват.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 212 госта