Проблем с климатроника на PASSAT
Проблем с климатроника на PASSAT
Проблема е следния ... значи имам VW passat 92 година с климатроник който не се държи нормално .. работи като климатик духа само топло, като се пусне на АUTO не потдържа температурата а просто си духа с едни и същи обороти постоянно ... пробвах с кодовете за грешки които излизат на дисплея и ми излязоха следните грешки 4 1 3 1 и 3 2 3 4 ... Ако може някой да ми обесни малко по подробно какво е тяхното значение и как мога да го оправа
Благодаря предварително

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
От тук ти идва всъшност проблема. Другата грешка и да я има се отрзява в неправилна посока на духане. Заради проблем с този датчик не знае колко градуса е в купето, съответно как искаш да регулира. Този датчик се намира от дясната страна на уредите (километраж, оборотомер), отпред изглежда като решетка 4 по 3 см примерно. Ако разглобиш рамката пред уредите ще получиш някакъв достъп до него - има едно вентилаторче, което вкарва пресен въздух към датчика. По това което аз съм виждал този датчик е идентичен с този за външната температура, който се намира под десния фар на решетката, поне на външен вид. Може просто да има прекъсната жичка или откачена букса, а може да са ти го приватизирали джамбазите, щото без него както си забелязъл це едно няма климатроник и може би се търсят.
Ако не ти се занимава сам да се мъчиш, ето ти този телефон:
0889 110 227 Валентин Велинов
Този човек ми оправи моя климатроник, когато имаше сериозен проблем по платката и не си управляваше клапата за в краката. Взе ми 100лв, което ми се стори нормална цена като се има предвид че половината табло трябваше да разглобяват за да стигнат до проблемното място, а и на друго място сигурно щяха да ме пратят да търся платката втора употреба, а човека ми сменя части, пои, струва и го оправи. Стори ми се че чува петлите т.е.
Сервиза се намира до линиите на влака под моста Чавдар, малко сложно за обяснение как се стига но той ще ти обясни.
Пиши какво си направил и успех.
Поздрави.
От тук ти идва всъшност проблема. Другата грешка и да я има се отрзява в неправилна посока на духане. Заради проблем с този датчик не знае колко градуса е в купето, съответно как искаш да регулира. Този датчик се намира от дясната страна на уредите (километраж, оборотомер), отпред изглежда като решетка 4 по 3 см примерно. Ако разглобиш рамката пред уредите ще получиш някакъв достъп до него - има едно вентилаторче, което вкарва пресен въздух към датчика. По това което аз съм виждал този датчик е идентичен с този за външната температура, който се намира под десния фар на решетката, поне на външен вид. Може просто да има прекъсната жичка или откачена букса, а може да са ти го приватизирали джамбазите, щото без него както си забелязъл це едно няма климатроник и може би се търсят.
Този човек ми оправи моя климатроник, когато имаше сериозен проблем по платката и не си управляваше клапата за в краката. Взе ми 100лв, което ми се стори нормална цена като се има предвид че половината табло трябваше да разглобяват за да стигнат до проблемното място, а и на друго място сигурно щяха да ме пратят да търся платката втора употреба, а човека ми сменя части, пои, струва и го оправи. Стори ми се че чува петлите т.е.
Сервиза се намира до линиите на влака под моста Чавдар, малко сложно за обяснение как се стига но той ще ти обясни.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроника на PASSAT
Nikoes написа:Проблема е следния ... значи имам VW passat 92 година с климатроник който не се държи нормално .. работи като климатик духа само топло, като се пусне на АUTO не потдържа температурата а просто си духа с едни и същи обороти постоянно ... пробвах с кодовете за грешки които излизат на дисплея и ми излязоха следните грешки 4 1 3 1 и 3 2 3 4 ... Ако може някой да ми обесни малко по подробно какво е тяхното значение и как мога да го оправаБлагодаря предварително
как се вадят грешките на климатроника ,какво и къде трябва да натисна за да ми излязат грешките ако има такива.Благодаря предварително
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ехх,
не ползвате търсачката, не разглеждате сайта, искате всичко ако може на готово .. ама айде
http://vwclub.bg/articles.php?id=17
Това важи за оригиналния (заводски) климатроник на B3/B4. За Талянските вграждани в последствие не.
не ползвате търсачката, не разглеждате сайта, искате всичко ако може на готово .. ама айде

Това важи за оригиналния (заводски) климатроник на B3/B4. За Талянските вграждани в последствие не.
-
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Ехх,
не ползвате търсачката, не разглеждате сайта, искате всичко ако може на готово .. ама айде![]()
Това важи за оригиналния (заводски) климатроник на B3/B4. За Т
алянските вграждани в последствие не.
голем мерсаж
dj_tuhla написа:3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
Поздрави.
Много благодаря за тая инфорамция колега ... Значи много добре знам за кой датчик говориш .. едно време като окабелявах самата кола свалях бая части от таблото вкл и зоната на Касетофона да вапросния датчик мисля че се намира точно до касетофона ... но не видях да е излязла буксата ... а за моста чавдар имаш предвид монтажния център на Thunder ? Някаде в този район ?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Някъде тука беше. Има един сервиз на Пежо в същия двор, а това е в дъното 1 гараж. Най-добре се обади той човека ще ти обясни.