radotom написа:George Nedelchev написа:при мене пък стрелката за температурата си стои долу и не мърда,а лампичката за нивото на антифриза не спира да мига,въпреки че има предостатъчно .дали и тва ще е от датчика?
Не е невъзмжно да е от датчика, но предполагам, че не той е виновника... Поне при мен не беше.
Платката на таблото на Г2 е една мека пластмасова плака с вакуумно нанесени писти и контактни площадки за уредите.
Специално термометъра и горивомера контактуват чрез едни 3мм шпилки и гайчици. На термометъра шпилките са 3, а на горивомера- 2
При мен, в следствие на разхлабване, се беше истъркала контактната площадка под минуса на термометъра. И при вибрациите в началото ту даде контакт, ту не даде... И постоянно ми включваше лампичката за водата, а стрелката седеше долу, защото не успяваше просто да се вдигне.
Когато дотолкова се износи, че даже спря и да мига, свалих таблото, на една медна шайбичка запоих проводниче и дублирах минуса с минуса на горивото
Заспа!
Профилактично виж да нямаш окислени контакти на датчика за температурата, но не ми се вярва да е от там.
Колега,
Колата е ГОЛФ 4 99'