ВибрациИ във волана при скорост 90-100 км/ч... ???
-
vw-fan
Ако си с лети джанти и не са оригинални може и от втулките да е. Това са пластмасови втулки които уплъняват средния отвор на джантата към главината и трябва да е абсолютно плътно. Нямам обяснение но ми казаха, че при скорости над 90 км/час джантата се държи само на болтовете и ако има луфт между средния отвор и главината вибрира - от там и волана. Аз имах същия проблем, имах фтулки но съвсем леко хлопаха и дори след внимателен баланс и оглед на джанти и гуми волана тресеше над 90 км/час. Извикаха стругар да направи замер и ми направи нови от пластмаса, смениха ги и о' чудо - проблема изчезна.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Хора, благодаря ви много за съветите
Не знам какво стана, обаче сега всички вибраций изчезнаха... нищо не съм правил и не съм я водил на ремонт още... няма нищо!!!!!!! Много странна работа. Сега си вдига сто без никакво треперене. !!!!!!!!! Егати колата
))))))
То сигурно пак ще изкочи от някъде, ама сега нищо не се усеща...
Anonymous написа:Къде опират тия тежести и кво си трака ???
Ами лепените тежести за разлика от нормалните могат да се поставят не само в краищата на джантата, а навякъде от вътрешната й страна. С цел за по финно регулиране. Но като я поставят по към средата, тя вече започва да трие при въртенето на колелото. Поне при мен беше така....
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW_FEN написа:Хора, благодаря ви много за съветитеНе знам какво стана, обаче сега всички вибраций изчезнаха... нищо не съм правил и не съм я водил на ремонт още... няма нищо!!!!!!! Много странна работа. Сега си вдига сто без никакво треперене. !!!!!!!!! Егати колата
))))))
Отговорът е лесен:Ако ти е крива джанта и в същото време имаш небалансирана гума ,то имаш шанса да ти изчезне проблема
Всичко това в кръга на шегата,погледни си колата
-
vw|fen
Re: Вибраций във волана при скорост 90-100 км/ч... ???
На полуоските на пасата има специални гасителни противотежести. (Изглеждат като метални конуси нанизани на полуоските). Те се слагат за да "гасят" евентуалните вибрации които възникват от усукването им при високи скорости. При смяна на гуми, или друг ремонт свързан с вдигане на колата на крик или подемник, е възможно да са разместени. Най-вероятно твоят проблем е бил такъв.
Правилното им положение е около средата на полуоската.
Правилното им положение е около средата на полуоската.