съединителя почна да буксува, а е на 12 000км.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

съединителя почна да буксува, а е на 12 000км.

Мнениеот jetttlii » Съб 22 мар 2008 21:39

Колеги съединителят е сменен преди 12 000км. марка SACHS, като го смениха беше по - твърд от стария, но ми казаха, че било нормално за някои модели. В момента не отделя високо, но буксува и почна да скърца :shock Може ли да е бил менте и да е за смяна или ....., незнам утре ще пътувам извън София (към 200км.) и се моля да издържи, не ми е проблем да го сменя, но е невъзможно да стане в момента. :?: :?: :?:

Оп забравих :oops: , колата е Jetta 2, 1.6 EZ

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Съб 22 мар 2008 22:14

Може да е менте. Мирише ли? А сигурен ли си, че са ти сменили феродов, притискателен диск, лагер? С жило е предполагам? Как е жилото?
На мен така ми бяха сменили "всичко" , а се оказа, че само феродовия диск, лагера тропаше, 15 км след "майсторите ми пропадна педала, мъчих се да оправям нещата с регулиране на жилото, но уви... За няколко месеца и май няма 10к км сменях пак съединител, този път наистина всичко.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 22 мар 2008 22:38

Уж го сменяха познати, не мирише докато карам по нормални пътища, но тръгна ли да катеря на първа с повечко газ...

П.П. не ме плаши смяната, а факта, че ще трябва да почака с към 200 км. извънградско :(

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Съб 22 мар 2008 22:46

jetttlii написа:Уж го сменяха познати, не мирише докато карам по нормални пътища, но тръгна ли да катеря на първа с повечко газ...

П.П. не ме плаши смяната, а факта, че ще трябва да почака с към 200 км. извънградско :(

На баир и на първа мирише? На дълъг път и само на пета няма проблем, да :) Потропване чуваш ли? Като се затопли времето ще започне и по-често , особено в задръствания... И при мен го сменяха "приятели".
Или не е зацепен правилно, или са ти сменили само феродовия диск. Или са пълни нещастници пак "майсторите" или е менте.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 22 мар 2008 22:55

Gal написа:
jetttlii написа:Уж го сменяха познати, не мирише докато карам по нормални пътища, но тръгна ли да катеря на първа с повечко газ...

На баир и на първа мирише? На дълъг път и само на пета няма проблем, да :) Потропване чуваш ли? Като се затопли времето ще започне и по-често , особено в задръствания... И при мен го сменяха "приятели".
Или не е зацепен правилно, или са ти сменили само феродовия диск. Или са пълни нещастници пак "майсторите" или е менте.

Нямам намерение да чакам да се стопля :lol: , колко горе доло го кара така?

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Съб 22 мар 2008 23:01

само да те питам
като ти "смениха"съединителя върнаха ли ти старите части?
колкото го изтърпиш кара, зависи къде караш...
при мен след 3 месеца примерно и няколко хил.км. като я закарах да го сменят пак...новото феродо си беше заминало, а лагера разхлопан.
като имаш предвид, че колата ми си дойде на 150к и изкара още толкова с оригиналния съединител...с "новия" не изкара и 10к май...не пасата, една друга кола... ;)

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 22 мар 2008 23:16

Те старите части бяха за боклука и заедно ги изхвърлихме (което попринцип не пречи това да НЕ са твойте части :lol: ), но невярвам да не са го сменили. Май не са знаели какво правят :evil:

Благодаря, много ме успокой с това, че си изкарала три месеца така :002: mhihi

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Съб 22 мар 2008 23:37

живеем в много богата държава, всичко ни е наред и си плащаме като тарамбуки ;) нема се пуашиш

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 31 мар 2008 0:57

Съединителят е сменен и проблема е отстранен, беше се изтъркал... дали е менте или некадърно поставен незнам :wink: :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”