Парното на Г-2 работи само на 3;Решение!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 22 мар 2008 14:31

И аз го имам същоя проблем(явно много 2ки го имат, както и много други еднакви проблеми типични за 2ките).Пробвах едно копче от старата ми единичка ,но въобще не можа да тръгне с него(незнайно защо) и чак сега видях тази тема и ще пробваме с този бушон ;) Я обяснете къде по-точно се намира или е на обикновенното си място от лявата страна :roll:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Съб 22 мар 2008 15:07

Gigabyte написа:И аз го имам същоя проблем(явно много 2ки го имат, както и много други еднакви проблеми типични за 2ките).Пробвах едно копче от старата ми единичка ,но въобще не можа да тръгне с него(незнайно защо) и чак сега видях тази тема и ще пробваме с този бушон ;) Я обяснете къде по-точно се намира или е на обикновенното си място от лявата страна :roll:

махаш кората под жабката има нещо като гума над моторчето(незнам точно какво е)махаш я и виждаш моторчето, изваждаш го след това има една като метална пластинка на която са кабелите махаш я и вътре на нея ще видиш един (зелен маи беше)Термобушон(прилича на диод)даваш му на късо и ако трагне парното махаш бушона и лепиш некакаф кабел на негово място.

Последна промяна от misho_GTI на Съб 22 мар 2008 15:09, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Съб 22 мар 2008 15:08

misho_golfa написа:
Gigabyte написа:И аз го имам същоя проблем(явно много 2ки го имат, както и много други еднакви проблеми типични за 2ките).Пробвах едно копче от старата ми единичка ,но въобще не можа да тръгне с него(незнайно защо) и чак сега видях тази тема и ще пробваме с този бушон ;) Я обяснете къде по-точно се намира или е на обикновенното си място от лявата страна :roll:
махашп кората под жабката има едно там несхто не знам какфо е като кора махаш я и виждаш моторчет, изваждаш го след това има една като бяла пластинка на която са кабелите махаш я и вътре на нея ще видиш един (зелен маи беше)Термобушон(прилича на диод)даваш му на късо и ако трагне парното махаш бушона и лепиш некакаф кажел на негово място,.

Мерси много колега :bowdown :bowdown

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 22 мар 2008 15:11

Gigabyte написа:
misho_golfa написа:
махашп кората под жабката има едно там несхто не знам какфо е като кора махаш я и виждаш моторчет, изваждаш го след това има една като бяла пластинка на която са кабелите махаш я и вътре на нея ще видиш един (зелен маи беше)Термобушон(прилича на диод)даваш му на късо и ако трагне парното махаш бушона и лепиш некакаф кажел на негово място,.

Мерси много колега :bowdown :bowdown

а иначе тези дни трябва да си смажа лагерите че мноо скърцат и ще снимам каде се намира бушона и как съм залепил кабела.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 23 мар 2008 19:02

Колеги, имам същият проблем с Polo 91г. :roll: Някой може ли да сподели къде се намира този бушон при мен?

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Нед 23 мар 2008 19:43

nosex написа:Колеги, имам същият проблем с Polo 91г. :roll: Някой може ли да сподели къде се намира този бушон при мен?

Този бушон е вътре в кутията моторчето.

Последна промяна от misho_GTI на Съб 14 фев 2009 15:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Нед 23 мар 2008 20:43

Е да де, ама де го моторчето пак ли е под жабката или някъде другаде ? :roll:

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Нед 23 мар 2008 20:49

nosex написа:Е да де, ама де го моторчето пак ли е под жабката или някъде другаде ? :roll:
Ами свали кората под жапката и провери няма къде другаде да са го скрили.... mhihi

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Нед 23 мар 2008 21:09

nosex написа:Е да де, ама де го моторчето пак ли е под жабката или някъде другаде ? :roll:
ами там трябва да е.

hrtihomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hrtihomir » Сря 02 апр 2008 16:21

Здравейте.Вчера четох тук за отстраняването на този проблем и понеже го имах същия се поинтересувах.Днес свалих кората под жабката и видях въпросната кутия с моторчето.Сваля се със завъртане надясно.Кутията се държи на едни крачета.Трудно е ,но не е невъзможно.Платката се намира най отпред и в нея влиза една букса.Самата платка я държат две крачета.отгоре и отдолу.Свалих платката и видях бушона.Запоих му едно кабелче накъсо и ........ВЕЧЕ ПАРНОТО РАБОТИ НА 3 СТЕПЕНИ.Мерси за инфото по този въпрос,много ми помогна!!!!!

Потребителски аватар
Golf_1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_1.6 » Сря 16 апр 2008 15:29

Темата е мн полезна и сигурно е помогнала на доста хора включително и на мен. :bowdown :bowdown :bowdown

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 19 апр 2008 16:08

Такаа...след като си оправих степените на парното (благодарение на колегите в форума)работеше дълго време без проблем , но моторчето ми започна да скърца и взех грес разглобих моторчето смазах го и всичко след това си оправих работеше една седмица и нещо започна много слабо да духа (на всички степени започна да духа по слабо от преди) , моторчето си шуми като преди ,възможно ли е някъде нещо да се е запушило?Та въпроса ми е от каде може да е проблема???

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 19 апр 2008 16:15

с оръжейна смазка или контактно спрейче го фъскаш...а иначе виж като си го свалял дали не си му обърнал полюсите....

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Съб 19 апр 2008 16:37

Smoke написа:с оръжейна смазка или контактно спрейче го фъскаш...а иначе виж като си го свалял дали не си му обърнал полюсите....
Ами отначало го пръсках с WD40 но държеше по 2 седмици и го смазах грес а иначе сега имам оръжеина смазка (финна грес)ама как да махна този грес който съм сложил преди това.А до полюсите - не съм ги обърнал щото около една седмица работеше без проблем.

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Нед 04 май 2008 19:06

Благодаря на колегата Smoke.Оправих си и втория проблем на парното и сега всичко работи както трябва.Проблема беше в полюсите като съм махал това пластинката и сам откачвал кабелите за да смажа моторчето съм ги закачил на обратно , днес ги сложих както трябва и всичко си работи.

Върни се в “Направи си сам!”