Въпрос за част от Голф 2 - Решено!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Въпрос за част от Голф 2 - Решено!

Мнениеот KING-T » Съб 22 мар 2008 16:37

Здравейте колеги.Баща ми има Голф 2 , 1.3 пълна инжекция, 90г. ,кода на двигателя не мога да го кажа ,защото и по документи не е писан.Въпросното голфче има проблем с оборотите на празен ход ,когато е студена.Не държи обороти и гасне или ако случайно не огасне оборотите играят,не много до 1200 и пак падат.Това го прави само ,като е студена.На загрял мотор няма проблеми.
Та ходихме на диагностика и там казаха ,че проблема е в една част наречена според майстора "байпас".Нещо като стъпков мотор при моното ,така я разбирам аз.Тази част по-принцип трудно се намирала и я нямала никъде по магазините.
Така днес обикаляхме и найстина никаде я нямат и казаха да търсим по моргите.Та въпроса ми е дали я няма някъде нова и ако я има колко ще струва?
И ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е решил.
В един магазин ни казаха направо без нея да караме ,само да свържем маркучите :shock
Ето 2 снимки за да видите за какво става въпрос

Изображение

Изображение

Последна промяна от KING-T на Пон 24 мар 2008 22:36, променено общо 1 път.

sasheeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasheeto » Нед 23 мар 2008 10:07

При мен проблема с оборотите се оправи с 2-часово чистене на дросела.Ако я няма тази клапа си я порьчай от фолксваген на околоврьстното при лозен.Доколкото знам това еклапата за допьлнителен вьздох нещо като стьпково моторче.За повече информация в полезни има пдф на анг. и бьлг. качени от васстоп от мое име.А оборотите трябва да са 950+-50

Потребителски аватар
KING-T

Мнениеот KING-T » Нед 23 мар 2008 11:05

Проблема, е че тази клапа въобще не работи.Подадохме и ток от акумулатора и тя не работеше.За това не сме я чистили.Дросела също не сме го почистили ,но ще го направим.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Нед 23 мар 2008 21:04

За начало може да откачите буксата към клапата и да отвиете винтчето за оборотите на празен ход. Така колата топла ще държи към 1100 а студена 800 оборота примерно и ще може да се кара докато намерите друга клапа. Тази клапа е за допълнителен въздух при студен мотор под 30 градуса, с нея се вдигат оборотите.

Потребителски аватар
KING-T

Мнениеот KING-T » Нед 23 мар 2008 21:19

Благодаря ви колеги за мненията за решаването на проблема. :bowdown :bowdown Днес намерихме въпросната част ,втора употреба е и утре ще я сложим да видим какво ще стане.Ще пиша за резултата утре

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пон 24 мар 2008 8:48

Колега, като гледам двигателя на снимката мисля, че кода ти е NZ. Може би да ти дотрябва някога ;) Успех със смяната

Потребителски аватар
KING-T

Мнениеот KING-T » Пон 24 мар 2008 20:01

Колеги ,след днешния монтаж на въздушния ел.клапан и смяна на няколко маркуча за сега проблема е решен.От начало този път като запалим на студен двигател ,оборотите не паднаха ,а даже бяха високи.След като загря я регулирахме от винта и за сега бачка добре.Имам едно съмнение,че и температурния датчик не е много в час,но ще видим какво ще стане по-нататъка.Благодаря ви много за всичко колеги. :bowdown :beer

Колега PitkataJoe мерси за инфото

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”