Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?
Мога ли да си сложа борд.комютър на В5?
Колата ми има ASR и печка, а няма борд комп!? Странно, но факт! Та питам се дали не мога са си сложа такъв? TDI 1.9 116PS AJM PD 2000 год. Ако някай знае да каже или ако продава! И изобщо какво ми трябва, за да мога да си имам бордкомп?
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Значи точно в оборотомера имам дисплей същия като на тези с комп, а в километража ми е дисплея на пробега. Централно нямам дисплей, а само знаците там на системите. Ето едно подобно табло
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="vencisto"]Значи точно в оборотомера имам дисплей същия като на тези с комп, а в километража ми е дисплея на пробега. Централно нямам дисплей, а само знаците там на системите. Ето едно подобно табло
Значи борда на Б5 не е там а между оборотомера и километража, нямам снимка на моето табло да ти го покажа. Доколкото съм чул сменяш таблото, ръчката на чистачките и някъде имаше схема за свързване.
Значи борда на Б5 не е там а между оборотомера и километража, нямам снимка на моето табло да ти го покажа. Доколкото съм чул сменяш таблото, ръчката на чистачките и някъде имаше схема за свързване.
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:pavlikianov написа:... имам такова табло до 260 , но е в мили !
Егасимуси-ебасито!!!![]()
Какъв е тоя PASSAT, бре?!
260 mi/h = 418.42944 km/h
Грешката е моя, таблото е до 260 км/ч но има и мили 160 м/ч , както и километража за пробега е само в мили! Не го обясних защото мислех че ще разберете!
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, незнам какви са ви пасатите, но таблото на В5 е същото като на октавията. Имах такава и дисплея на компа беше в оборотомера като тази на снимката дето съм пуснал. Преди да си купя моята гледах такава с комп, но мотора беше сдухан. Дисплея беше в оборотомера също. Централно разположен дисплий е на тези дето са с нави система. Имам познат с такава. И за да не говоря глупости прегледах около 70 В5 в мобиле ДЕ и там тези дето са с комп дисплея се намира в оборотомера! Но за да не изпадаме в излишни спорове ще кажа, че това не е интересно къде е дисплея, въпросът ми беше : след като си сменя лоста на чистачките и явно трябва да има и ня какъв управляващ блок за който да се закачи бутона от лоста на чистачките, ще трябват ли и други датчици или много други работи? Виждам, че темата е интересна и ако някой е правил или питал за подобно нещо то би било интересно на много колеги с подобен проблем!
ще се радвам на всякакви отговори! Много безаварийни километри
ще се радвам на всякакви отговори! Много безаварийни километри

- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю, тази снимка която съм пуснал си е от Пасат Б5 116 коня ,ТДИ , и няма нищо общо с навигация. На този дисплей който съм очертала се показва цялата налична информация. Не споря дали има други екрани само ти казвам че трябва да си смениш таблото, твоето ако си нямал борд просто не става. Няма датчици и модули, колата ти си ги има. просто намери темата за начина на свързване.
pavlikianov, извинявай може да съм те заблудил с нещо, но аз като казвам борд комп имам предвид дисплей на който се показва: температура (външна, вътрешна), среден разход на гориво за изминатия път(засечените километри), моментен разход на гориво, средна скорост за водач 1 и водач 2 и не съм сигурен имаше ли темп на маслото!
Извинявам се за недоразумението и ти благодаря, че все пак си каза мнението! Май ще ида до фолксваген сервиз да видя те какво ще кажат.
и после ще споделя, но пак очаквам мнения!
Извинявам се за недоразумението и ти благодаря, че все пак си каза мнението! Май ще ида до фолксваген сервиз да видя те какво ще кажат.

- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно си прав, на този дисплеи ти изписва дори съобщения от рода- Моля заредете гориво , моля долейте антифриз и много други ,поне при мен е така.
Мисля че тук имаше някакви обяснения, погледни и снимките! Успех
http://www.tacho-forum.de/Anleitungen/g4ing3.htm
Мисля че тук имаше някакви обяснения, погледни и снимките! Успех
http://www.tacho-forum.de/Anleitungen/g4ing3.htm