ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ

Мнениеот stefan gti » Съб 22 мар 2008 9:16

Здравейте колеги.Имам проблем със шибидаха.Счупен ми е един от плъзгачите или водач не знам точно как се казва,това дето движи люка на пред и на зад.Въпросът ми е има ли начин да се оправи,да се замени с нов или просто ще забравя че имам шибидах :( ,и дали има някъде в София майстор който се занимава с ремонт на люкове ?

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Съб 22 мар 2008 9:38

Винаги има вариант да се ремонтира, но първо трябва да се свали кората на тавана. Пък преди кората ввичко що я подпира - колонки, дръки и т.н.т. После цялата тава се сваля и се прави огледа. Повярвай ми труда хич не е малко. Ремонтирал съм преди много години на Мерцедес 124...мамицата ми се разката. Ако смяташ да го правиш, да знаеш, че не е за сам човек.

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 22 мар 2008 10:40

Мисля,че темите по вьпроса са поне 10000.1/3-та ремонтират и дават над 100 лв. за да си оправят водача.Другата част минаваме с малко силиконче,откачаме бушона и забравяме ,че имаме шибидах,така или иначе няма никакьв смисьл от него.

Потребителски аватар
EmbaTa
Автомобил:
Двигател:

Re: ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ

Мнениеот EmbaTa » Съб 22 мар 2008 10:51

stefan gti написа:Здравейте колеги.Имам проблем със шибидаха.Счупен ми е един от плъзгачите или водач не знам точно как се казва,това дето движи люка на пред и на зад.Въпросът ми е има ли начин да се оправи,да се замени с нов или просто ще забравя че имам шибидах :( ,и дали има някъде в София майстор който се занимава с ремонт на люкове ?
Колега, ако немаш клима, бегай при майстора да оправя шибидаха!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 22 мар 2008 16:21

на мен също ми трябва маистор за това ако някои знае нека пусне координати там нещо телефон адрес ала бала.... ще е от полза

Потребителски аватар
Saider4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saider4o » Съб 22 мар 2008 16:54

На мен е така ми пропадна люка и ни напред ни назад и си викам е са си е.а майката.Отидах до нас при един жичкаджия да вда кво стана щото се чуваше че моторчето цъка ма не мърдаше люка наникъде.Отивам аз и кво същото кат при тебе колега- левия водач беше си е..л мамата.И кат итах дали се прави тва майстора само ме погледна и почна ми се смеее.Обясни ми че едва ли не тряяя си разглоба половината кола отвътре зада се смени тоя водач и аз просто му казах да го закрепя някак си да не влиза вода и вече нямма люк :) . Ако откриеш някакъв вариант за правене може да споделиш с нас :lol:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Съб 22 мар 2008 18:14

Неведнъж е писано във форума:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3613

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Съб 22 мар 2008 18:46

Мерси колега за информацията :D ,ще посетя сервиза,а иначе и на мен е счупен ляв водач :)

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Пон 24 мар 2008 23:23

i az imam problem s luka i to pak ot lqvo.lukat mi e el i so otvarq do polvina i kato go pribiram se zatvarq samo ot dqsno a ot lqvo ne6te dokrai

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

re:

Мнениеот slavipleven » Сря 26 мар 2008 9:18

В София има човек,който се занимава точно с тези работи подмяна на водачи жила и т.н. Потърсете из форумите и има тема с неговите телефони и адрес.И аз съм минал по тоя път и най-накрая го смених с нов втора ръка.Успех! :wink:

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Re: re:

Мнениеот vw_power » Сря 26 мар 2008 10:28

slavipleven написа:В София има човек,който се занимава точно с тези работи подмяна на водачи жила и т.н. Потърсете из форумите и има тема с неговите телефони и адрес.И аз съм минал по тоя път и най-накрая го смених с нов втора ръка.Успех! :wink:

Имаше тема за човек в София дето ги ремонтира тия шибидаци за около 100лв.
И верно си е много работа :!:
И се левия водач се чупи - аз моя съм му изключил захранването и сега си имам само неотварящ се прозорец на покрива :lol:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 26 мар 2008 14:10

работата по ремонт на шибедах хич не е малко - аз моя го правих преди 3 години.. сваля се тапицерията на тавана, но за тази цел се махат значителна част от пластмасите по интериора.. тоя плъзгач, дето се е счупил, е от една сплав, наречена силомин. Лошото е, че трудно се намира само тази част (поне тогава аз мн тряаше да търся).. Така че ако ти се наложи да купиш целия механизъм само заради една част, тогава няма да си струва изобщо.. Моят съвет е да потърсиш майстор, ако наистина може да ти го оправи за 100 лева отивай смело, защото иначе се хабят мн нерви докато се занимаваш с тапицерията...

Успех!

PS: Ако я даваш на майстор му кажи като свали тапицерията на тавана да я подлепи отгоре, защото предполагам, че ще е започнала да се разлепва по малко.. И 100 пъти му кажи да внимава, щото е МНОГО лесно да се счупи.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Сря 26 мар 2008 15:05

icefire написа:работата по ремонт на шибедах хич не е малко - аз моя го правих преди 3 години.. сваля се тапицерията на тавана, но за тази цел се махат значителна част от пластмасите по интериора.. тоя плъзгач, дето се е счупил, е от една сплав, наречена силомин. Лошото е, че трудно се намира само тази част (поне тогава аз мн тряаше да търся).. Така че ако ти се наложи да купиш целия механизъм само заради една част, тогава няма да си струва изобщо.. Моят съвет е да потърсиш майстор, ако наистина може да ти го оправи за 100 лева отивай смело, защото иначе се хабят мн нерви докато се занимаваш с тапицерията...

Успех!

PS: Ако я даваш на майстор му кажи като свали тапицерията на тавана да я подлепи отгоре, защото предполагам, че ще е започнала да се разлепва по малко.. И 100 пъти му кажи да внимава, щото е МНОГО лесно да се счупи.

Точно поради тази причина от как купих голфа с повреден шибидах преди близо 4 години все още го карам НЕработещ. Хич и няма да се замисля да го правя. Пък иначе прозореца на тавана си е ОК. Вкарва малко светлинка :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 30 мар 2008 20:26

Изображение

ето го и моят ляв водач... :lol: разхвърлях всичко, сега да видим :?

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Нед 30 мар 2008 21:57

дано да станя колега то маи левите водачи са болката на шибидаха :? и аз имам проблем с левия водач.аре като стане да качиш малко снимки и да опи6еш как става.успеш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”