ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ
- stefan gti
- Автомобил:
- Двигател:
ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ
Здравейте колеги.Имам проблем със шибидаха.Счупен ми е един от плъзгачите или водач не знам точно как се казва,това дето движи люка на пред и на зад.Въпросът ми е има ли начин да се оправи,да се замени с нов или просто ще забравя че имам шибидах
,и дали има някъде в София майстор който се занимава с ремонт на люкове ?

- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Винаги има вариант да се ремонтира, но първо трябва да се свали кората на тавана. Пък преди кората ввичко що я подпира - колонки, дръки и т.н.т. После цялата тава се сваля и се прави огледа. Повярвай ми труда хич не е малко. Ремонтирал съм преди много години на Мерцедес 124...мамицата ми се разката. Ако смяташ да го правиш, да знаеш, че не е за сам човек.
Re: ПРОБЛЕМ с ШИБИДАХ
Колега, ако немаш клима, бегай при майстора да оправя шибидаха!stefan gti написа:Здравейте колеги.Имам проблем със шибидаха.Счупен ми е един от плъзгачите или водач не знам точно как се казва,това дето движи люка на пред и на зад.Въпросът ми е има ли начин да се оправи,да се замени с нов или просто ще забравя че имам шибидах,и дали има някъде в София майстор който се занимава с ремонт на люкове ?
- Saider4o
- Автомобил:
- Двигател:
На мен е така ми пропадна люка и ни напред ни назад и си викам е са си е.а майката.Отидах до нас при един жичкаджия да вда кво стана щото се чуваше че моторчето цъка ма не мърдаше люка наникъде.Отивам аз и кво същото кат при тебе колега- левия водач беше си е..л мамата.И кат итах дали се прави тва майстора само ме погледна и почна ми се смеее.Обясни ми че едва ли не тряяя си разглоба половината кола отвътре зада се смени тоя водач и аз просто му казах да го закрепя някак си да не влиза вода и вече нямма люк
. Ако откриеш някакъв вариант за правене може да споделиш с нас 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Неведнъж е писано във форума:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3613
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=3613
- stefan gti
- Автомобил:
- Двигател:
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
В София има човек,който се занимава точно с тези работи подмяна на водачи жила и т.н. Потърсете из форумите и има тема с неговите телефони и адрес.И аз съм минал по тоя път и най-накрая го смених с нов втора ръка.Успех! 

Re: re:
slavipleven написа:В София има човек,който се занимава точно с тези работи подмяна на водачи жила и т.н. Потърсете из форумите и има тема с неговите телефони и адрес.И аз съм минал по тоя път и най-накрая го смених с нов втора ръка.Успех!
Имаше тема за човек в София дето ги ремонтира тия шибидаци за около 100лв.
И верно си е много работа

И се левия водач се чупи - аз моя съм му изключил захранването и сега си имам само неотварящ се прозорец на покрива

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
работата по ремонт на шибедах хич не е малко - аз моя го правих преди 3 години.. сваля се тапицерията на тавана, но за тази цел се махат значителна част от пластмасите по интериора.. тоя плъзгач, дето се е счупил, е от една сплав, наречена силомин. Лошото е, че трудно се намира само тази част (поне тогава аз мн тряаше да търся).. Така че ако ти се наложи да купиш целия механизъм само заради една част, тогава няма да си струва изобщо.. Моят съвет е да потърсиш майстор, ако наистина може да ти го оправи за 100 лева отивай смело, защото иначе се хабят мн нерви докато се занимаваш с тапицерията...
Успех!
PS: Ако я даваш на майстор му кажи като свали тапицерията на тавана да я подлепи отгоре, защото предполагам, че ще е започнала да се разлепва по малко.. И 100 пъти му кажи да внимава, щото е МНОГО лесно да се счупи.
Успех!
PS: Ако я даваш на майстор му кажи като свали тапицерията на тавана да я подлепи отгоре, защото предполагам, че ще е започнала да се разлепва по малко.. И 100 пъти му кажи да внимава, щото е МНОГО лесно да се счупи.
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
icefire написа:работата по ремонт на шибедах хич не е малко - аз моя го правих преди 3 години.. сваля се тапицерията на тавана, но за тази цел се махат значителна част от пластмасите по интериора.. тоя плъзгач, дето се е счупил, е от една сплав, наречена силомин. Лошото е, че трудно се намира само тази част (поне тогава аз мн тряаше да търся).. Така че ако ти се наложи да купиш целия механизъм само заради една част, тогава няма да си струва изобщо.. Моят съвет е да потърсиш майстор, ако наистина може да ти го оправи за 100 лева отивай смело, защото иначе се хабят мн нерви докато се занимаваш с тапицерията...
Успех!
Точно поради тази причина от как купих голфа с повреден шибидах преди близо 4 години все още го карам НЕработещ. Хич и няма да се замисля да го правя. Пък иначе прозореца на тавана си е ОК. Вкарва малко светлинка

- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”