Да си купя ли това Golf- че?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
giotto
Автомобил: VW Passat B7 Variant
Двигател: CFFB

Да си купя ли това Golf- че?

Мнениеот giotto » Сря 26 мар 2008 20:53

Здравейте колеги. Решил съм да си взема Golf 4. Днес видях колата, която очаквах да се внесе от Швейцария. Колата е много добра на визия. Има спортна предна решетка, ремус, и заден спойлер. Според сервизната книжка е на 150 000 км. Навил съм се на 90% да я взема, тъй като е запазена доста като цяло. 10-те процента колебание се изразяват в следното: 1.Като я задържах на 2000 оборота се усещаше едва едва доловимо претрисане (оборотите не мърдаха,един приятел ми каза, че е така заради ремуса)
2. Изпробвахме колата и в купето ми се стори доста по шумно отколото
като съм се возил в Golf-a на един приятел (може би това е заради ремуса, а и колата се караше във високи обороти.) Утре ще я карам да я закачат на компютър. Човекът каза, че може да я закарам където поискам, за каквато поискам диагностика.
Ето и линк със снимките на колата: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=231486
Какво мислите вие?Има ли нещо, за кето да кажа да се обърне внимание на диагностиката?
Мерси предварително.
Как мислите?
P.S. Цената на която ми я дава е 10500лв. Годината е 1999, 1.6SR 101 кс.

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Сря 26 мар 2008 21:13

pi4 neznam dali si naqsno kolite koito se vnasqt ot shveicariq se vkarvat tuk zashtoto tam zapo4vat da plashtat prekaleno golemi danaci za tezi koli za tqx tova e mn stara kola.mislq 4e trqbva da idesh da si q vidish za vseki slu4ak vse pak tova e kola koqto predlaga tova mislq 4e ako si navit tolkova za neq shte prejalish 3o 4o leva da ti q vidqt. a za remusa shte ti kaja neshto az karam 3ka sas zavodski remus i otzad imam dva zavareni kuneca te sa ot italiq taka mi doide kolata kato q izreja cqloto kupe se trese kato q zadurja v 2ooo oborota si rumji tva e ot vibraciite koito se suzdavat v alspoxa re se razprostranqvat v kupeto ;) ako ne q vzemesh taq kukla ne mi se obijdai am shte e mn jalko.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 26 мар 2008 21:18

щом си се навил на 90 % който каквото да ти каже ще е късно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 27 мар 2008 6:56

chefo_ написа:pi4 neznam dali si naqsno kolite koito se vnasqt ot shveicariq se vkarvat tuk zashtoto tam zapo4vat da plashtat prekaleno golemi danaci za tezi koli za tqx tova e mn stara kola.mislq 4e trqbva da idesh da si q vidish za vseki slu4ak vse pak tova e kola koqto predlaga tova mislq 4e ako si navit tolkova za neq shte prejalish 3o 4o leva da ti q vidqt. a za remusa shte ti kaja neshto az karam 3ka sas zavodski remus i otzad imam dva zavareni kuneca te sa ot italiq taka mi doide kolata kato q izreja cqloto kupe se trese kato q zadurja v 2ooo oborota si rumji tva e ot vibraciite koito se suzdavat v alspoxa re se razprostranqvat v kupeto ;) ako ne q vzemesh taq kukla ne mi se obijdai am shte e mn jalko.
:banghead:

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Чет 27 мар 2008 7:21

Добре изглежда колицата :) А пьк и щом самия собственик е навит да я закараш кьдето искаш,едва ли крие нещо.Ти все пак я закарай да я прегледат хубаво :)

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 27 мар 2008 7:21

chefo_ написа:pi4 neznam dali si naqsno kolite koito se vnasqt ot shveicariq se vkarvat tuk zashtoto tam zapo4vat da plashtat prekaleno golemi danaci za tezi koli za tqx tova e mn stara kola.mislq 4e trqbva da idesh da si q vidish za vseki slu4ak vse pak tova e kola koqto predlaga tova mislq 4e ako si navit tolkova za neq shte prejalish 3o 4o leva da ti q vidqt. a za remusa shte ti kaja neshto az karam 3ka sas zavodski remus i otzad imam dva zavareni kuneca te sa ot italiq taka mi doide kolata kato q izreja cqloto kupe se trese kato q zadurja v 2ooo oborota si rumji tva e ot vibraciite koito se suzdavat v alspoxa re se razprostranqvat v kupeto ;) ako ne q vzemesh taq kukla ne mi se obijdai am shte e mn jalko.

Писането на кирилица и на български език е задължително!!! Ако нямате инсталирана кирилица, ползвайте бутона на KREDOR, намиращ се над полето за Вашия текст.

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 27 мар 2008 8:39

Ами какво да ти кажа, на пръв поглед доста неща са пипани по тази кола... Изглежда като Highline ниво, а волана не е трилъчев? Имай предвид, че фаровете й нямат и лупи/халогени/... Малко ме съмнява тази кола, но все пак избора е твой.. Помисли още малко обаче... не се хвърляй само заради едно антикрило и нестандартна решетка на радиатора :wink:

Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Мнениеот Vask0 » Чет 27 мар 2008 10:11

Според мене я гледай как е запазена отвънка няма видимо нещо счупено или надраскано от вътре си личи че е като нова!За двигателя и другите не може се каже нищо,трябва да се отиде на серзив и крик да е погледнат!Но тапицерията и черното много си пасват!Кефи ме!

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 27 мар 2008 11:39

Какво става, прегледа ли я в сервиз? Драсни един пост, ако я вземеш да кажеш как са нещата.

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

re:

Мнениеот slavipleven » Чет 27 мар 2008 13:11

Сам ще си прецениш като я закараш да я видят!Все пак това е почти 10 год. кола и от сега нататък почват мъките по нея!!!Успех! :D

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Чет 27 мар 2008 14:30

не е лошо голфчето ама е малко слабичко двигателчето! успех

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 27 мар 2008 14:41

chefo_ Тази така наречена такса се нарича Техническа ЕКСПЕРТИЗА нещо като нашата гражданска.Та тази експертиза е на стоиност 2500 Швеицарски франка на година, зависи от класа автомобил може и повече да е :wink: Мои роднини живеят в Швеицариа и не веднаж са вкарвали автомобили от там.Тука ще постна един линк за покупка на коли от Швеицариа.
www.ricardo.ch - i ne samo avtomobili :wink:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 27 мар 2008 14:50

Брат да те светна че тази 4ка 80% съм обеден че е удряна.Швеицареца има една лоша fix idea която гласи: по добре да купа одарена кола излиза 10х по евтино да се оправи или направи по така :wink: .... Не са много собствениците " Швеицарци които копуват здрави фабрични модели и ги правят TUNING "

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 27 мар 2008 14:53

checheneca написа:Брат да те светна че тази 4ка 80% съм обеден че е удряна.Швеицареца има една лоша fix idea която гласи: по добре да купа одарена кола излиза 10х по евтино да се оправи или направи по така :wink: .... Не са много собствениците " Швеицарци които копуват здрави фабрични модели и ги правят TUNING "

Как може да си убеден в нещо, което не си виждал? :dontknow:

antifizant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antifizant » Чет 27 мар 2008 14:57

Не бързай въпреки че ти харесва, има много подобни голфчета.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”