stan4o_mc написа:По-скоро въпроса на колегата беше за това, дали ще оправдае загуби, като повишен разход, износване, цялостна работа на мотора.....
Нали знаеш - кеф цена нема!

Благодаря за пожеланията - и аз очаквам с нетърпение ДИНО резултатите!
Vizor написа:....не може ли един такъв ел мотор да завърти ПОЛОВИН турбина примерно !? само студената част ? и по някакъв начин да и измислим едно охлаждане ?...
dimitarpetrov написа:Дидо, горивото е най-малкият проблем - за дребните подобрения, ако земе да не стига бенз на моното - слагам регулируем редуцир-вентил за хидравлика с манометър на изхода на горивото след моното и си променям налягането плавно докато ми стигне. Най-много да сложа и една горивна помпа на по-високо налягане.
С Вайзъра повече развиваме концепцията в момента, не се фащай веднага да ни дъвкаш, спокойно, релаксирай, поеми дълбоко въздух и почеши коня..![]()
Сори за ОФФ-а ам съм в много веселяшко настроение, да не земеш да се вържеш!?
dimitarpetrov написа:Относно идеята но Вайзъра - за задвижването намерих ето това:
http://www.transmotec.com/PDF/Catalogue ... W-500W.pdf
Имат и представител в България.
Оборотите под товар на този който си харесах са 2820, въртящият момент е 1,7 кг.см, 65 Вата.
Ако се сложи ускорителна предавка 1:5 може да се докара към 14-15 000 ом/мин на турбината.
Сериозният е 182 вата, 4,8 кг.см въртящ момент и обороти под товар 2585 об/мин
Само дето консумацията му е над 15 Ампера, което е доста, но не е и чак толкоз страшно.
Остава да си намериме подходяща турбина
Потребители, разглеждащи този форум: miro788 и 32 госта