Да,и аз смятам,че е висока тая гума 80 мм.Няма ли да опира в калника и да не е подходяща?Чакам съвет.
Ще обувам полото.
Въпросче за размер на гуми - съвет!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
chy написа:lrlmodo написа:Аз преди карах 155/80 отзад
Отпред ми опираха в големи неравности
на 4,5 инча джанта ли?Щото на 5,5-нямах проблем![]()
![]()
сега на 5 инча и с гуми 165/70.нямам ядове![]()
![]()
ама 'мортисьорите са читави....
а правилния размер е 155/70....
да на 4.5j
знам иначе правилния размер - отпред си бях с 155/70
а има и 155/65 - къртят ей
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
KOCMOC написа:днеска клеках по колата да търса въпросното J ама нямасигурно е някаде от вътрешната страна на джаната , тия дни трябва да я дигам на крика и да гледам .... а на капачката пише 155/70 и 175/65 и нищо друго
))
Ползвай калкулатора и вж колко ще те лъже километража - дали е допустимо също пише:
http://www.margel.info/lang_bg/calculator.php
Джито на джантата в мм трябва по принцип да ти бъде по - малко от избраната ширина на гумата с поне с 25 мм за по - добро прилепване на гумата към джантата. /1 инч= 2,53 см= 25,3 мм Успех.
В момента от 185/55/14 минах на 155/65/14 отпред и 165/65/14 отзад защото купих новите джанти заедно с гумите, но явно джито ми е голямо и гумите танцуват в джантите и като ги изтрия ще се върна на 185/55/14 /знам че не ехубаво, затова щом ще купуваш нови, съобрази се с това задължително. А иначе на външен вид разлика от 3 см в ширина не личи кой знае колко, какво остава за 1-2 см/
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”