:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Май искам Пежо 206, разколебайте ме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 29 мар 2008 8:46

propparo написа:Нека колегата се порови във Пежо форума,там мисля най-правилно и актуално ще намери отговор на въпросите си.
много правилно :wink: но без да пуска тема само да чете :D и сам ще си прецени :D

п.с. като тръгна да си купувам кола никога няма да питам някой какво да си взема :lol: еле па да питам във форума :lol:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Съб 29 мар 2008 9:07

веселин написа:Добре - в крайна сметка не пренебрегвай и факта , че VW държи цени и при евентуална препродажба - докато ако решиш да шитнеш Пежото си на загуба отвсякъде :wink:

Това е може би най-важното!
:012:
Немските автомобили държат цена! Френските и талянските - не! Така и така ще е втора ръка, така и така ще правиш ремонти, поне после като решиш да се оттървеш (а си мисля че при "Пижото" много бързо ще дойде тоз момент :lol: ) да го продадеш за горе-долу читави парички....

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Съб 29 мар 2008 18:07

ами попрочетох в Пежо форума отзиви, и това, което разбрах е
-сравнително слаба ходова част
-икономията от дизела се компенсира донякъде от по-скъпата поддръжка...
Но частите за А3 и Г4 също да доооста по-скъпи от тези на Г3, например.
За Астрата - брат ми си взе такава, чисто нова, 1.4 90 коня, бензин, сглобена в Полша. Ами отвътре не ми харесва особено, а той каза че за 3-4 месеца каране някой пластмаси са започнали да се разскърцват. Пък и Опел макар е немска... няма особено добра слава.
Какво ме мотивира допълнително за 206-цата:
-кола на годината
-най-продаван автомобил в Европа

За Сеат Леон - харесва ми като дизайн, но всички казват, че не държи цена тази кола, а аз няма да я взимам в перспектива 10 години. Все пак ще ми е първа кола, която сам ще плащам, сам ще издържам, нали знаете - хората се учат от грешките си, умните хора - от грешките на другите, ама като не съм особено умен... :lol:

А за Рено Coach нещо да кажете? Ама само старата маска ми харесва :( Но пък е особено евтино.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 29 мар 2008 18:12

Marto0 написа:Не го прави!

Грешката ще е огромна

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 29 мар 2008 18:36

Колега, от постовете ти се разбира, че търсиш колата по няк'ви строги критерии за дизайн и визия. Първа кола лягаща изцяло на твоя джоб. Май само балканския мерак, да не си вътре, те спира да вземеш пежото. Колкото и да питаш, тук друг отговор няма да получиш! За коли от тоя ценови клас, всеки си е направил избора и щом ги срещаш тук, то е ясно какво са избрали и какво ще те посъветват. Защо въобще си губиш времето?! Взимай пежака и след една година ще си поредния ФауВе сектант. Само не разбирам що не послушаш хората още сега? Три страници не ти ли стигат?

7000 - Голф 3 ABF + газ инж. '97
2air bag-а, abs, блокаж на дифа, борд комп, климатроник, джанти........
За 1500лв по сервизи го обслужваш отвсякъде, барабар със смяна на нещата дето може да обадят. Остават ти пари и да почерпиш!
Гаранция следващите 50-60 000км, няма да се сетиш за ремонт!

Отново успех!

п.п. Голфа, въпреки некомфортното ти усещане, го давам за пример. Нормална кола за тези пари - това е. По-ново, с повече екстри, за тея пари - само чекия или издъхнал немец. Може и раждала по магистралите хонда да вземеш, но трудно ще и плащаш ремонтите.

Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Съб 29 мар 2008 18:43

Виж МG Zr 2003 дизел сто и няколко коня. На мен много ми харесва. http://www.muncher.org.uk/Car/bigimages/ZR_0373.jpg

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Нед 30 мар 2008 18:25

Къде ги виждате тези смени на окачвания всяка година?
За 206 не знам , но имаме служебни 307 SW на 4 години, минали са към 160 000 км, душманско каране и джаскане по-черни пътища и камъни на обектите.
Не е сменяно нищо освен лагери на главините.
Проблема на френските коли са дребните неща- ербеци, клаксон, радио, вентилатор на купето , но това е вече проблем и на Фв и други немски марки.

Така че пич , каквото ти хареса, това взимай, но не очаквай в този форум някой от промитите мозъци да ти препоръча друго освен: : vw fen

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 30 мар 2008 19:07

ikonoma написа:Според мен не! Търси нещо от VAG. Ако беше ново това Пежо, ще кажа да, но за стари автомобили не те съветвам да го вземаш. И аз мислех за такова Пежо, обаче разума надделя пред добрия дизайн. Сега имам Фабия SDI. Невероятно добър и икономичен автомобил. Освен това от 2001 г. имаме Октавия без никакви проблеми. Нищо не е правено по нея освен смяна на консумативи. А с френските бараки всяка година сменят предница.
Задължително огледай Skoda и Seat. Не са по-лоши от VW и Audi.

как ти се струва смяна на спирачни дискове предни на 24000 км и то за 300 и маина си лева и то да си ги платиш щот били консуматив и не влизали в гаранцията :078:
много са добри шкода няма що

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Нед 30 мар 2008 22:24

Matematiks написа:
ikonoma написа:Според мен не! Търси нещо от VAG. Ако беше ново това Пежо, ще кажа да, но за стари автомобили не те съветвам да го вземаш. И аз мислех за такова Пежо, обаче разума надделя пред добрия дизайн. Сега имам Фабия SDI. Невероятно добър и икономичен автомобил. Освен това от 2001 г. имаме Октавия без никакви проблеми. Нищо не е правено по нея освен смяна на консумативи. А с френските бараки всяка година сменят предница.
Задължително огледай Skoda и Seat. Не са по-лоши от VW и Audi.

как ти се струва смяна на спирачни дискове предни на 24000 км и то за 300 и маина си лева и то да си ги платиш щот били консуматив и не влизали в гаранцията :078:
много са добри шкода няма що

Аз защо не съм ги сменил на 24 000 км.? Даже въобще не съм се сещал за тях. Мисля, че най-голямо значение има говедото зад волана.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 31 мар 2008 8:39

Значи шефката ми има пежо 206 само че е комби. Ще споделя какви са моите впечатления от него, без да ги натрапвам на никого.
Значи дизайна на мен лично мнага ви харесва, както отвън така и отвътре. Вярно материалите не са от най качествените, но какво да се прави. Място за пътници, както отпред така и от зад има достатъчно. Лично на мен шофьорската седалка ми идва малко ,,късичка".
Двигателят е дизел 90кс, работи много тихо, има малък турбодупка, приятен е за каране и дава прилична динамика.
Спирачките са много добри, не дават да ги докоснеш ковът веднага.
Окачванетао дово доста добър комфорт на пътуване, вози доста меко и приятно.
За здравината, за 30000км по Българските пътища е сменена само биалетка и няколко крушки. За по натам не знам как ще се държи, но засега колата се държи доста прилично.
Успех в начинанието :wink:

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 31 мар 2008 18:20

Здр относно темата за пежо 206 няма смисъл да хаваля колата защото

се досещаш , че тука ще я плуят и това до заглавието , не се

сърди но ми прозвуча това я ме разколебайте ! " Много банално"

Ако ще те разобеждават значе ти сам си се разобедил просто

пускаш да скиваш кометарите ми естествено , че не са хубави това ще

е отговра питай в ФОРУМА на пежо да скиваш какво ще ти кажат !

Има коли и коли ! :D :D :D :D :D :D :D :D

Купи си това кеото ти харесва а не това което мислят другите !

Това е мое мнение ! :wink:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 03 апр 2008 14:28

един приятел продава...

Двигател: 2.0 HDI XS Цена: 8300 лв. Тип двигател: Дизелов Мощност (к.с.): 90 к.с. Скоростна кутия: Ръчна Категория: Хечбек Пробег: 110000 км Дата на производство: април 2002 г. Цвят: Светло сив Особености: 2(3) Врати
ABS
Airbag
Бордови компютър
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Лети джанти
Металик
Серво управление
Халогенни фарове
Центр. заключване

ако искаш ще ти дам телефона
имам и 3 снимки

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 03 апр 2008 15:20

за интериора по скапан може да бъде само на клио или браво супер гадна пластмаса отврат :banghead:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Чет 03 апр 2008 18:06

206 са добри на външен вид, но знам една фирма, която имаше чисто ново преди 5-6 години и го продадоха щото много проблеми правела. Тъй че не се подлъгвай по външния вид - той беше много футиристичен, но вече започна да изглежда изтъркано от много заобляне. За 10000 като ще е пежо си вземи 406 - доста повече комфорт и имидж.

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Пет 04 апр 2008 8:39

еми взех го, колеги, 2.0 HDI 90hp, 2000г, обаче 4 врати и много, много запазено. Цената също беше много добра - 7800, за състоянието, в което го взимам. На първо впечатление - харесва ми да карам дизел :) На всяка предавка, независимо на колко оборота си - дърпа доволно. Не знам дали окачването е издръжливо, но сравнение с 3-ката не може да има, в пъти по-добро, не съм очаквал малка кола да вози толкова добре. Отвътре таблото е малко постно, затова пък салонът е без забележка - син плюш и кожа. Ами... сега пред мен са много черпене и километри :) Благодаря на всеки, включил се обосновано в съвета за немска кола. След някой и друг месец ще кажа дали съжалявам и дали пак ще се върва в правата вяра ;)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”