Готин чат се е заформил
Ако ми позволите и аз да се включа.
Я пробвай следното, преди да си свалили бобината, която и без това лесно се сваля.
Вземи една пробна лампа, закачи крокодилчето на маса, откачи буксата от делкото, която е с 3 кабелчета, дай на контакт, и почни да подаваш на импулси с пробната лампа по средното краче на буксата (зелено кабелче). Ако бобината е ОК би трябвало да излиза искра - естественно от централния кабел, но даже и да не го извадиш ще чуеш как леко пука. Провери също така дали идва + и - на самата бобина (черен и кафяв).
Понякога много зависи каква е и алармата, понеже се занимавам основно с аларми и съм имал случай, в който е прекъснат с цел блокировка точно плюса на бобината и с течение на времето релетата за блокировка нагарят и не контактуват. Много е важно да се знае дали има "газово разтройство" защото гЪзарите много обичат да си хващат плюса от бобината и познай тогава какво му е на релето. Та провери дали като дадеш на контакт и разблокираш на бобината дали идва ток. Също можеш да провериш само на контакт и при НЕразблокиран имобилайзер дали идва, поне да разбереш какво са блокирали с алармата.
Успех