Не мога да разбера кво става с тая кола. Пробвах с 3 различни чифта гуми с различни джанти като 2 от чифтовете са чисто нови гуми а джантите са предварително изправени. Гумите са балансирани даже по 2 пъти за по-сигурно. Като прехвърля 100км/ч почва лекичко да ми тресе предницата. Засилва се до към 130км/ч след което или леко намалява или си остава същото в зависимост от това с кой чифт гуми съм. С единия чифт при 140 спира да тресе с другия продължава...
Лагерите и шарнирите са здрави, тампоните са сменяни, минал съм и реглаж на предницата. Колата е с чисто-нови амортисьори.
Възможно ли е да е от полуоските? Аз се изчерпах от към идеи.
Колата е Голф2 1.6 няма стабилизираща щанга и биалетки такъв и е модела.
Предницата тресе при висока скорост - не е от гумите
- Popov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
луфт
Може да имаш шарнир или тампон на носач с малък луфт и дебеланс на гума , съчетани заедно.
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Градско ти като казваш 3-чифта гуми сьм сменил , казваш за 4-те гуми нали!!!!!! .Щото ако си сменял само предните, при скорост над 90-100 км. ако имаш проблеми сьс задните гуми, биенето се предава, някакьв резонанс става и го усещаш от преде. А ако си сменял и четирите , не знам там вече, нещо по окачването ще излезе ми се струва, както казаха колегите.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Колега проблема е в каретата ако при изключване от скорост дори и при 100 км тресе.Нека все пак да те огледа маисторче,но аз залагам на вътрешните карета на полуоските.Аз си го обеснявам че при висока скорост като се освободи от опр.предавка карето получава един вид хладина и луфт от които се получава и тресенето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”