"Къде са ни европейските пътища?"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами аз пък имам наблюдения от доста пътища, не само в София. По принцип не обичам магистрали, предпочитам по-заобиколните и забутани пътища. И твърдя, че всички пътища, освен основните пътни артерии, са в окайващо състояние. Доколкото знам, пътищата в градовете не се финансират от винетки, а от общински бюджет. Моля ако греша, някой да ме поправи.
И нека не се залъгваме: тези, които нямат пари да си купят винетки, нямат пари и да карат колите си. Едва ли един човек в провинцията, който навърта по 5000км годишно, допринася особено за разбитите пътища. Пътищата се разбиват от тежки автомобили - камиони, автобуси, джипове.
С две думи проблема според мен не е в това, че хората не си купуват винетки, а в далаверите в пътностроителните компании. Чувал съм от хора, които се занимават с това от години за какво става въпрос, и че асфалта, който се полага в момента няма нищо общо с този, който се е полагал преди години. Качеството е много по-лошо. И това не е от нямане на пари, защото за ремонт на пътища се плаща колкото трябва. Просто разликата влиза в нечий джоб.
Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък
И нека не се залъгваме: тези, които нямат пари да си купят винетки, нямат пари и да карат колите си. Едва ли един човек в провинцията, който навърта по 5000км годишно, допринася особено за разбитите пътища. Пътищата се разбиват от тежки автомобили - камиони, автобуси, джипове.
С две думи проблема според мен не е в това, че хората не си купуват винетки, а в далаверите в пътностроителните компании. Чувал съм от хора, които се занимават с това от години за какво става въпрос, и че асфалта, който се полага в момента няма нищо общо с този, който се е полагал преди години. Качеството е много по-лошо. И това не е от нямане на пари, защото за ремонт на пътища се плаща колкото трябва. Просто разликата влиза в нечий джоб.
Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък

Последна промяна от ACCELERATOR на Пон 31 мар 2008 18:41, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз съм доволен от пътищата. За толкова пари - толкова!
Като стане 0.10 лв. на километър таксата за магистралата и София - Бургас струва 35 лв само за да ползваш магистралата в едната посока ще ви питам
Тогава сигурно тия същите бакшиши с лепенките пък ще протестират, че им е скъпо и не искат магистрали, а дупки!
Като стане 0.10 лв. на километър таксата за магистралата и София - Бургас струва 35 лв само за да ползваш магистралата в едната посока ще ви питам

ACCELERATOR написа:Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък
Изобщо не си балък и аз си плащам всяко задължение но градовете ни е са заприличали на бомбандирани, във Варна е АД и за това ще си залепя една лепенка колкото и смешно да е!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ta6koo написа:ACCELERATOR написа:Колкото до това какво плащам - имам две коли, и на двете имам целогодишни винетки. Явно съм най-големия балък
Изобщо не си балък и аз си плащам всяко задължение но градовете ни е са заприличали на бомбандирани, във Варна е АД и за това ще си залепя една лепенка колкото и смешно да е!
Във Варна наистина е ад - пътищата са много неравни. То не са толкова дупки, колкото неравности. Канализационните шахти или стърчат 5см над земята, или обратното - минаваш през тях и пропадаш.
И да - главните междуградски пътища са ОК, но излезеш ли от тях - жална ти майка.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
преди 3 месеца се проби дупка на пътя Венец - Карнобат...доста солидна при това.преди 3 дни минах от там още си седи.тези които пътуват по-често извънградско като мен мисля виждат тези неща.
пътя Карнобат-Бургас които направиха за прикачване към магистралата е целия на вълнички и като мина от там имам чувството че съм на лодка.
на същата тази магистрала някой е прелетял през мантинелата от едната в другата посока поне преди месец и още си стои така....
та аз не виждам голям напредък въпреки оскъпяването на винетките
пътя Карнобат-Бургас които направиха за прикачване към магистралата е целия на вълнички и като мина от там имам чувството че съм на лодка.
на същата тази магистрала някой е прелетял през мантинелата от едната в другата посока поне преди месец и още си стои така....
та аз не виждам голям напредък въпреки оскъпяването на винетките
- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Здравейте колеги
Нямах сила да изчета цялата тема, но съм наясно за какво хулене става въпрос
... иначе ми дойде идеята да се направи една тема, където да се публикуват интересни снимки от БГ пътищата. То е ясно, че са смрад пълна, но да споделяме, до какви мащаби се стига. Досега из любимата ни столица няколко пъти съм свалял ножа, а извънградско съм се потрошвал по-сериозно
Та ако има желаещи да започнат темата, че в момнета нямам подходящи материал ... 

Нямах сила да изчета цялата тема, но съм наясно за какво хулене става въпрос

- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имаше една много хубава тема, мисля на Win 98 по този въпрос, но не ми се търси. Много добре обяснено защо нямаме по-хубави пътища и защо реално пътищата ни не са толкова лоши колкото си мислим.
Аз съм доволен от това което имаме като пътища като цяло. Плащам си абсолютно всички данъци, такси, винитки и т.н и на фона на километрите който правя по тези пътища за тези пари немога да искам повече.
Проблема е че от всеки инфраструктурен проект в тази държава трябва да се налапат прекалено много хора и затова всичко се бави и е с кофти качество.
Другия проблем е че прекалено малко европейци има в тази"европейска държава" за да имаме европейски пътища. Като гледам как се кара по лоши пътища представям си ако всички пътища са перфектни.
На такъв манталитет, такива пътища
Аз съм доволен от това което имаме като пътища като цяло. Плащам си абсолютно всички данъци, такси, винитки и т.н и на фона на километрите който правя по тези пътища за тези пари немога да искам повече.

Проблема е че от всеки инфраструктурен проект в тази държава трябва да се налапат прекалено много хора и затова всичко се бави и е с кофти качество.
Другия проблем е че прекалено малко европейци има в тази"европейска държава" за да имаме европейски пътища. Като гледам как се кара по лоши пътища представям си ако всички пътища са перфектни.
На такъв манталитет, такива пътища

Последна промяна от jettro на Пон 31 мар 2008 20:18, променено общо 1 път.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Замислете се за друго нещо! Половината от цената на всеки литър гориво са акцизи и данъци които отиват в държавната хазна и по принцип трябва да служат за поддръжка на пътната инфраструктура! Това са страшно много пари, многократно повече от винетките. Представете си над един лев за всеки продаден литър бензин!
http://www.broker.bg/content/view/2983/97/
Никой не знае какво точно се прави с тези пари!
http://www.broker.bg/content/view/2983/97/
Никой не знае какво точно се прави с тези пари!
- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - други”