Проблем с потенциометъра на дроселовата клапа G3-1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cooly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с потенциометъра на дроселовата клапа G3-1.6

Мнениеот cooly » Чет 27 мар 2008 11:18

помощ !
какво да няправя с тази дроселова клапа за голф3 1.6 бензин.
адски скьпо нещо е,може ли да се ремонтира,или да я намеря втора употреба ?

Убуу, де! А що загавието на латиница? :dontknow:
mod edit: radotom

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 27 мар 2008 11:20

Според мен не е добра идея да се ремонтира, втора употреба може, но не знаеш на какво ще попаднеш.
П.П. Колега оправи заглавието, че ще улети темата. :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 27 мар 2008 11:40

Marto0 написа:Според мен не е добра идея да се ремонтира, втора употреба може, но не знаеш на какво ще попаднеш.

Що да не е добра :) Нали е развалена...кво може да и се случи повече...друг е върпоса дали някой е успял да я ремонтира...поне за сега само за временни закрепвания си спомням...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 27 мар 2008 11:56

chefito написа:Що да не е добра :) Нали е развалена...кво може да и се случи повече...друг е върпоса дали някой е успял да я ремонтира...поне за сега само за временни закрепвания си спомням...

И аз съм на това мнение ;)
Сваляй я, колега, отвори я внимателно, като запоняш точно кое къде и как е и я почисти с меко парцалче, дето не пуска мъх или книжна носна кърпичка, напоена със спирт.
При мен вече втора-трета година върза дикиш номера ;)

п.п. :welcome_to_group

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Чет 27 мар 2008 12:23

chefito написа:
Marto0 написа:Според мен не е добра идея да се ремонтира, втора употреба може, но не знаеш на какво ще попаднеш.

Що да не е добра :) Нали е развалена...кво може да и се случи повече...друг е върпоса дали някой е успял да я ремонтира...поне за сега само за временни закрепвания си спомням...

Тя хубаво е развалена, но не се знае кой как ще я ремонтира.

stefs
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с потенциометъра на дроселовата клапа G3-1.6

Мнениеот stefs » Пон 31 мар 2008 20:09

cooly написа:помощ !
какво да няправя с тази дроселова клапа за голф3 1.6 бензин.
адски скьпо нещо е,може ли да се ремонтира,или да я намеря втора употреба ?

Убуу, де! А що загавието на латиница? :dontknow:
mod edit: radotom

Коя година е голфа?Аз имам същия проблем и днес обикалях да
търся др.клапа.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 31 мар 2008 23:30

ИАЗ съм със същия проблем колега искат ми 500 лв за нова клапа със стъпковото моторче казаха че при 1.6 75коня (АЕЕ двигателя)това е наи срещания проблем моя голф е края на 96 год. MOVIE EDITION със белите километражи много рядко съм виждал от тях. Пробвах със разглобяване на механизма със стъпковото моторче има едни пластинки контакни и едни потенциометри 4истих ги със контактен спреи ама фаида няма.Накрая откачих буксата на клапата и си настроих оборотите ръчно със жилото на газта сега държи 900 оборота ама сутрин иска форсиране докато е студен защото гасне :cry: И сега сбирам 500 лв защото така не се издаржа :evil:

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Вто 01 апр 2008 10:16

SANDO 1 написа:ИАЗ съм със същия проблем колега искат ми 500 лв за нова клапа със стъпковото моторче казаха че при 1.6 75коня (АЕЕ двигателя)това е наи срещания проблем моя голф е края на 96 год. MOVIE EDITION със белите километражи много рядко съм виждал от тях. Пробвах със разглобяване на механизма със стъпковото моторче има едни пластинки контакни и едни потенциометри 4истих ги със контактен спреи ама фаида няма.Накрая откачих буксата на клапата и си настроих оборотите ръчно със жилото на газта сега държи 900 оборота ама сутрин иска форсиране докато е студен защото гасне :cry: И сега сбирам 500 лв защото така не се издаржа :evil:

Колегата още миналата седмица пусна тема за ремонта: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=85205

Потребителски аватар
val4o_00
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот val4o_00 » Вто 01 апр 2008 11:14

а само датчика на дроселовата клапа знаете ли го колко пара е,за 2.0 само че?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 01 апр 2008 22:57

Пичове имах същите проблеми като вас.Колата е Голф 3,1.6 AEE,96г.,Movie edition и след една година ходене по мъките преди месец си взех нова клапа от тук:
http://www.imahiju.com/bg/contact.html
Цената е 380лв. с 6 месеца гаранция.В подфорума на поло има доста писано за тази клапа,ако има мераклии да четат там.Ето няколко темички:
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... sc&start=0
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... B%E0%EF%E0
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 01 апр 2008 23:04

когато двиг. си тръгне и почне да харчи масло , парите на маслото преминаващи през дросела го зацапват /замърсяват/ много ,което се отчита при диагностика като грешка/неиправност/ ! отстранява се с ПОЧИСТВАНЕ! не се харчете за нищо!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 02 апр 2008 11:38

radotom написа:Сваляй я, колега, отвори я внимателно, като запоняш точно кое къде и как е и я почисти с меко парцалче, дето не пуска мъх или книжна носна кърпичка, напоена със спирт.
При мен вече втора-трета година върза дикиш номера ;)

Радо колегата не пише какъв му е двигателя. За АЕЕ е загубена кауза разглобяване и почистването - след това трябва обучаване на клапата . И в повечето случи се запъва като магаре на мост не ще и не ще да започне да се обучава.
Разглобена вътре е като нова, почистих пистите и плъзгачите, после малко контактен спрей . Но след сглобяване, като се даде на контакт и пат отворена на 17 градуса :twisted: И не ще да се объчава. Пробвах с ВагКома , после пробвах с "Адиа" и пак не поиска.
Ядосах се на реването на мотора и изключих куплунга към клапата при работещ двигател и пак го включих. /Знам , че не е редно , но бях побеснял/.Така няколко пъти и ЕВРИКА захапа адаптацията.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 02 апр 2008 21:52

Поръчах си нова клапа и като я сложат в понеделник дано всичко се оправи щото ми писна от разглобяване от адаптиране от чистене на писти и т.н. ОФ дано наи накрая да се оправи та като се кача сутрин да не ми тръгва деня със псувни :lol:

stefs
Автомобил:
Двигател:

И аз си купих,но нищо не се промени при работа на двигателя.

Мнениеот stefs » Вто 08 апр 2008 14:35

SANDO 1 написа:Поръчах си нова клапа и като я сложат в понеделник дано всичко се оправи щото ми писна от разглобяване от адаптиране от чистене на писти и т.н. ОФ дано наи накрая да се оправи та като се кача сутрин да не ми тръгва деня със псувни :lol:

stefs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefs » Чет 10 апр 2008 19:27

Здравейте всички!

Както писах преди 2 дни си купих дроселова клапа за 200 лв. втора употреба,но със сигурност здрава. На моята кола проблема обаче се оказа по токовете,въпреки че 6-те диагностики показаха др.клапа.
Ако някой от вас иска ще му дам клапата да я сложи на неговата кола,за да пробва дали действително проблема му е в нея,защото аз вече на диагностици не вярвам.Всички са първенюта,отвориха по един гараж с някакъв тестер в него,но забравиха,че за това трябва и поне малко знания,защото като диагностицираш трябва и да го поправиш,но никой не се наема,т.к.другото е много сладко-избълват някакви глупости за състоянието на колата в което и те не вярват
и хоп 30 лв.Следващият моля!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”