Проблем с инжекциона!!! Помощ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 апр 2008 23:15

Скоро въздушен филтър сменял ли си? :roll:

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Сря 02 апр 2008 7:25

Това за ниските обороти е друга приказка вече. Щом не вдига обороти студена наистина може да е от биметалната пластина. Ако е заклинила на затворено горе долу това става. Накарай да проверят дали на буксата, която влиза в него има 12V - кабелите са мизерни и при мен беше прекъснало, смених кабела и беше ОК. Аз бях в другата крайност - стои отворена и високи обороти, по някое време от температурата на двигателя позатваряше, ама ми праскаше такъв разход.... Но това не може да е причината да няма ниски обороти при загрял двигател.Тогава пластината е затворила отвора и не играе... Там трябва да се търси реглаж делко, въздух, винтчето за обороти на празен ход. Успех

sasheeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasheeto » Сря 02 апр 2008 9:40

Когато си купих колата на празен ход газснеше и трябваше да и подавам газ от педала.Ходих на центровка пипнаха делкото и винтчето за празния ход и се оправи.Миналата година започна пак да се опитва да газсне без значение топла студена-чистене на дросела и се оправи.Остана един проблем,но не му обрьщам внимание,докато не загрее до около 90градуса колата вьрви на пьрва скорост без газ просто си махам краката от педалите и тя си вьрви вероятно е клапата за допьлнителен вьздух.При теб като гледам проблемите са сьщите и още нещо като се прави центровка делкото се вьрти обратно на часовниковата стрелка.

krasimir89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir89 » Сря 02 апр 2008 20:22

Незнам колко са защото таблото ми няма оборотомер, иначе днес я взех от сервиз... след смяна на вакуумната помпа и свещите заработи отлично! :) Вече може да се каже че съм още по-доволен от покупката. Благодаря ви за съветите които ми дадохте, но трябва и майстор да си пипне за да се оправи :) sasheeto виждам че имаш и ти такъв голф..кажи ми доволен ли си от него? Колко разход ти дава на 100 км. и заслужава ли си да го продавам или да си го карам, защото на купе няма грешка...няма нито една ръждица... перфектна е. Да си я оставя ли за мен?

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 02 апр 2008 21:14

Карай си колата и тва е, моя при нормално каране гори около 6/100. Дори имах случай в който заредих на макс. в Пазарджик, като се върнах във Велинград - 40км. общо е пътя, долях 1.8лит. бензин :) - тоест малко под 5/100!

sasheeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasheeto » Чет 03 апр 2008 8:37

Аз сьм доволен от голфа разход 6-100 извьн гр. 7.50-8 вграда.Обаче има едно голямо но ако я юркаш ще гори повече и от 1.6 при спокойно каране ти писах какьв е разхода,лошото е че се осеща веднага като се качат още 2 човека и особенно при изкачване.

krasimir89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir89 » Чет 03 апр 2008 21:31

Ами ... май ще си я карам... много ме кефи, има си външен вид, има си музичка... малко ще харчи... абе ще си я карам. Много мерси момчета за съветите. А това за обратния двигател...видях го че е така, даже едни майстори спориха с мен че не е възможно и си изкарах 100 лв :D Но това е друг въпрос :) Благодаря ви много за инфото :wink: radotom сменил съм всичките филтри, ремъци и прочие... важен е резултатът... колата се оправи :P

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 03 апр 2008 21:39

Колега я погледни таз темичка,оборотите маи са пряко свързани с датчика на температурата и ти като го откачиш компа си зима някакво средно ниво така мисла по пъта на логиката.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11531

krasimir89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir89 » Пет 04 апр 2008 14:59

Прегледах я тая темичка, но както вече казах оправи се проблема на колицата :)

PitkataJoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PitkataJoe » Пет 04 апр 2008 16:34

Колега, странно, че таблото е без оборотомер... Доколкото знам таблото на този тип голфове е с оборотомер и електронен часовник. Поне аз съм виждал 3 такива и все са така... Иначе и аз съм с такъв мотор, на градско (София, задръстванията) разхода ми е около 8-8.5/100, на дълъг път е 6-6.5, но наистина зависи дали си сам или с още хора. Ако я ръчкаш си плащаш с разхода ;) Карай си я със здраве и се кефи ;)

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Съб 05 апр 2008 10:17

Не знам какво са ти казали майсторите, но какво имаш предвид под вакуумна помпа. НЕ знам този мотор да има подобно нещо, освен да е за сервото на спирачките. Радвам се че колата ти е наред вече и със здраве да си я караш и да не създава ядове.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 05 апр 2008 10:40

PitkataJoe написа:Колега, странно, че таблото е без оборотомер... Доколкото знам таблото на този тип голфове е с оборотомер и електронен часовник. Поне аз съм виждал 3 такива и все са така...

Точно обратното е, фабрично нямат оборотомер, а часовник :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”