Проблем с оборотите. Някакви насоки? - РЕШЕНО. СТЪПКОВ МОТОР

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите. Някакви насоки? - РЕШЕНО. СТЪПКОВ МОТОР

Мнениеот tankishev » Съб 26 ное 2005 17:12

Здравейте колеги, имам следния проблем с оборотите на колата. Преди време като палих колата и ми правеше проблеми докато загрее двигателя държеше много ниски обороти 400-600 ... съответно на завой или при по-рязко спиране ми гаснеше заради сервото. Тогава проблемите се решаваха в момента в който загрее колата (или по скоро в момента в които измина около километър-два).... не направих нищо по въпроса и сега проблема е точно обратния. Когато колата е студена си държи нормално 900 оборота.... няма значение дали вън е 18 градуса или -10 (все еднакво) ... но като качи температура почвам да губя обороти на празен ход и колата ми гасне. Направо е ужасно по светофарите и задръстванията. Направих малък експеримент и открих следното - когато колата е топла и изключа от скорост при обороти над 2000-2100 оборотите си падат нормално до 1100 (като загрее ми ги качва на толко) ... ако обаче преди да освободя от скорост е била под 2000 оборота тогава ми падат до 200 и пак се качват до 1100 ... и ако точно тогава натисна спирачката или завъртя волана направо от 200 си падат на 0 и гасне......... направо ме подлудява ... и понеже толко и разбирам от коли както се сещате нямам никаква идея от какво може да е това (съответно не можах да се разровя хубаво из форума за инфо - извинявам се предварително)

... може ли да ми дадете някакви насоки та поне като отида при някой да види колата да не ме накарат да сменя и седалките :wink:

...ааааа колата е Г3 с ABU 1.6 моноинжекция '93

Последна промяна от tankishev на Пон 10 сеп 2007 12:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 ное 2005 17:16

малиииии откога не бях чел такова обяснение...
значи ако съм те разбрал правилно: като ти е спаднала задна лява гума в десен завой при нагласяване на огледалото за обратно виждане и едновременно леко открехване на шофьорската врата й падат оборотите...mhihi mhihi mhihi (добре де! еб@в@м се...mhihi mhihi )

сериозно сега!
смени си температурния датчик-мисля че от него ти е белята.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Съб 26 ное 2005 17:23

Извинявай Васко но найстина толко разбирам ... сега ако форума е само за разбирачи да си задават въпроси моля кажете ... !! :roll:

.... ако е от температурния датчик защо ми реагира различно в зависимост от това при какви обороти изключа от скорост ? (над 2хил = ОК под 2хил. = смърт)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 ное 2005 17:30

абе човек-шегувам се бе. :D
извинявай ако съм те засегнал. :oops:

температурния датчик показва на компира състоянието на мотора (топъл/студен) и ако не работи коректно-мотора не се държи адекватно. при студен мотор трябва да има преобогатена смес за коректна работа което не трябва да го има при топъл мотор.
ако датчика ти лъже компира че му е студено-ела глей веселба... :D

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 26 ное 2005 18:20

ако се рзминеш датчика за температура-хубаво.има вероятност датчик положение дроселова клапа(TPS)да прави номераннамира се на инжексиона

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Съб 26 ное 2005 21:36

А я обясни по- подробно за тоя датчик на дроселовата клапа, защото и аз имам подобен проблем ,а съм сменил и температурния датчик и стъпковото моторче. А и аз сам малко зле с двигателите. Така ,че ако е възможно да ми обясниш по- подробноbowdown . :?:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Нед 27 ное 2005 1:32

моторчето за празен ход може да е тръгнало мини някъде на диагностика да ти кажат със сигурност какво е,но съм почти сигурен че е това защото и аз ги имах тези проблеми и се оказа то :roll:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 27 ное 2005 11:53

ще опитам да обясня за TPS-а.на диагностиката се хваща по принцип проблема.та жилото на газта е вързана към една ос и в нейния край(на оста)пада се откъм шофьора има една пластинка която контактува с датчика.а тоз датчик се даржи на 2 болчета.та контактната повърхност на датчика се износва и подава грешна информация кам компа.в моя раьон маи няма vw или ауди с читав датчик(ТПС).нашия мастер ги понаглася някак си.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 29 ное 2005 8:35

zemon_Golf3_C4711PB написа:моторчето за празен ход може да е тръгнало мини някъде на диагностика да ти кажат със сигурност какво е,но съм почти сигурен че е това защото и аз ги имах тези проблеми и се оказа то :roll:

същото мнение исках да добавя и аз.......но вече е писано...само ще добавя че по мое наблюдение точно до 2000 оборота оперира тва моторче........и се анулира работата му при натискане на газта........айде колегата да пише как е решил проблема.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 02 дек 2005 20:19

... да се похваля фанах му аз цаката на това мръсно двигателче за празен ход ... 8) ... запретнах ръкавите и се запознах що е това моно спринцовка, на кое му се вика двигателче за празен ход и що е това датчик за положението на дроселовата клапа ... та стигнах до следния извод ... има там един "бутон" на двигателчето за празен ход дето като си пуснал газта е натиснат а като натиснеш педала се отпуска ... е тоя мръзник нещо не проявява желание да излиза достатъчно бързо (може да е клеясал) и прави мизерия ... така де, утре следобед ще ходя на диагностика в юнитрейд (щото незнам къде другаде може да отида) и ще видя какво ще изплюе компютъра :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 02 дек 2005 20:20

Навярно нищо няма да изплюе, трябва да се свали, да се разглоби, почисти и готово...

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пет 02 дек 2005 20:30

vasstop написа:Навярно нищо няма да изплюе, трябва да се свали, да се разглоби, почисти и готово...

хубаво де ... ама се оказа, че първо ще си купувам от странните звездовидни шестограмки защото иначе не мога да си го сваля :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 02 дек 2005 20:32

tankishev написа:
vasstop написа:

хубаво де ... ама се оказа, че първо ще си купувам от странните звездовидни шестограмки защото иначе не мога да си го сваля :)

Подсигури се с коресилин/бензин и малко добра грес.
Успех! :wink:

tdk73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdk73 » Пон 05 дек 2005 15:53

Имам Г2 1.8 моноинжекция 90 коня. От време на време вдига оборотите на празен ход Не знам до колко щото нямам оборотомер но спокойно си карам без газ.

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Пон 10 сеп 2007 12:18

Малко поразчистване на стари теми .... стига само въпроси нека и отговори.

http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=9654&highlight=

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”