Здравейте колеги, имам следния проблем с оборотите на колата. Преди време като палих колата и ми правеше проблеми докато загрее двигателя държеше много ниски обороти 400-600 ... съответно на завой или при по-рязко спиране ми гаснеше заради сервото. Тогава проблемите се решаваха в момента в който загрее колата (или по скоро в момента в които измина около километър-два).... не направих нищо по въпроса и сега проблема е точно обратния. Когато колата е студена си държи нормално 900 оборота.... няма значение дали вън е 18 градуса или -10 (все еднакво) ... но като качи температура почвам да губя обороти на празен ход и колата ми гасне. Направо е ужасно по светофарите и задръстванията. Направих малък експеримент и открих следното - когато колата е топла и изключа от скорост при обороти над 2000-2100 оборотите си падат нормално до 1100 (като загрее ми ги качва на толко) ... ако обаче преди да освободя от скорост е била под 2000 оборота тогава ми падат до 200 и пак се качват до 1100 ... и ако точно тогава натисна спирачката или завъртя волана направо от 200 си падат на 0 и гасне......... направо ме подлудява ... и понеже толко и разбирам от коли както се сещате нямам никаква идея от какво може да е това (съответно не можах да се разровя хубаво из форума за инфо - извинявам се предварително)
... може ли да ми дадете някакви насоки та поне като отида при някой да види колата да не ме накарат да сменя и седалките
...ааааа колата е Г3 с ABU 1.6 моноинжекция '93