Клекнала задница (задни пружини за смяна?)
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Имам следното питане!?
Значи понеже и при мен се проявява проблема с клякането на задницата като седнем вътре 4 човека, та днес си разгледах книжката дето ми е в жабката и вътре в нея има указан един размер от 541мм. между центъра на главината и вдлъбнатата линия която минава през целия автомобил. Сложих днес колата на равно и с ролетка премерих разстоянието което се оказа 542мм. от дясната страна и 539мм. от лявата. Сега тия разлики от 1-2 мм. ги слагам като грешка при меренето, но не би ли трябвало ако пружините са омекнали тези размери да бъдат по - ниски, макар и при празен автомобил.
Пиша това, понеже наскоро свалях пружините и повярвайте ми борбата със скобите беше епична. Страшно трудно ги сгънах и въпреки това задницата кляка.
Значи понеже и при мен се проявява проблема с клякането на задницата като седнем вътре 4 човека, та днес си разгледах книжката дето ми е в жабката и вътре в нея има указан един размер от 541мм. между центъра на главината и вдлъбнатата линия която минава през целия автомобил. Сложих днес колата на равно и с ролетка премерих разстоянието което се оказа 542мм. от дясната страна и 539мм. от лявата. Сега тия разлики от 1-2 мм. ги слагам като грешка при меренето, но не би ли трябвало ако пружините са омекнали тези размери да бъдат по - ниски, макар и при празен автомобил.
Пиша това, понеже наскоро свалях пружините и повярвайте ми борбата със скобите беше епична. Страшно трудно ги сгънах и въпреки това задницата кляка.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Аз преди да си сменя амортесъорите отзад си бях сложил едни втулки под чашката където лягат пружините на тях.Моите пружини са спортни по-къси и отзад малко като се натовари колата и ми се трият фаските на гумите в ръба на задните калници,та тези втулчици си ги бях направил от една тръба съм ги изрязал с висичина от 20мм. и ми решиха проблема.Но после като сложих новите амортесъори не обърнах внимание че техните чашки направо заводско са заварени за тялото на амортесъора и не мога да си сложа втулките под тях.И сега съм си намерил старите чашки на които се вадят от махнатите амортесъори и мисля днес като махна пружините да си нахлузя тези чашки върху другите и после сглобявам и проблема се решава,но как не се сетих още тогава това да го направя... 

Опитът е следния-смених задните пружини, защото задницана беше по ниска от предницата с 3см. Мерих разстоянията от центъра на оста на гумата до веждата. След смяната на пружините с нови японски марка Каяба, задницата вече е по ниска от предницата с 2,5 см.
Това повдигане с цели 0,5 см. ми струваше 180лв.
- DJ_TOLYO
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: 2E 1991
vovdvd написа:Опитът е следния-смених задните пружини, защото задницана беше по ниска от предницата с 3см. Мерих разстоянията от центъра на оста на гумата до веждата. След смяната на пружините с нови японски марка Каяба, задницата вече е по ниска от предницата с 2,5 см.
И ся искаш да продадеш нещо да избиеш разхода ли...

-
- Автомобил:
- Двигател:
В тоя дух, да споделя и аз подробности:
Не съм мерил нищо, колата си беше клекнала отзад малко и без багаж. След всяка намеса на жената над багажното пространство клякането беше ужасно.
След като смених пружините с някви нонейм черни за по-твърди купени, задницата се изравни с предницата и вече не кляка толкова при товар. Колко ми струваше пише малко по-нагоре.
Не съм мерил нищо, колата си беше клекнала отзад малко и без багаж. След всяка намеса на жената над багажното пространство клякането беше ужасно.
След като смених пружините с някви нонейм черни за по-твърди купени, задницата се изравни с предницата и вече не кляка толкова при товар. Колко ми струваше пише малко по-нагоре.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
а ти колега наясно ли си че на всички коли задните вежди на калиците винаги са по-малко изрязани от предните...забележи...vovdvd написа:Опитът е следния-смених задните пружини, защото задницана беше по ниска от предницата с 3см. Мерих разстоянията от центъра на оста на гумата до веждата. След смяната на пружините с нови японски марка Каяба, задницата вече е по ниска от предницата с 2,5 см.