за стъпковото моторче
-
- Автомобил:
- Двигател:
за стъпковото моторче
колеги, имам Г3 1,6 75к.с. и за смяна на стъпковото моторче.купих си го и смятам да го сменя сам - въпроса ми е дали му трябва после някаква настройка от спецялист или ще си заработи без проблем???
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: i
ivan tsvetkov написа:колко пари го взе?
попринцип струва 214лв. но аз ползвам отстъпка и ми се върза по-евтин.
- plamingo
- Автомобил: VW Golf 5 FSI 115
- Двигател: BAG 2004
Re: за стъпковото моторче
ludia_golfer написа:колеги, имам Г3 1,6 75к.с. и за смяна на стъпковото моторче.купих си го и смятам да го сменя сам - въпроса ми е дали му трябва после някаква настройка от спецялист или ще си заработи без проблем???
Януари месец и аз смених стъпковото моторче.Купих го с отстъпка 160 лв! Смениха ми го в сервиз,защото после колата трябва да се включи на компютъра да се разпознае новото моторче! Колата ми е Голф3 1,6mi АЕА. Успех колега!
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tps се намира от другата страна на механизма за подаване на газ - черна плочка е и от нея излиза куплунг с 4 извода.
п.п. моторчето на моното можеш сам да си смениш, след което гасиш акумулатора да изтрие грешките и няма проблем.
има само една една тънкост /на палчето на клапата е сложено болче за регулировка при смяна на стъпковия мотор - при прибран напълно степ мотор, разстоянието между това болче и главата на моторчето трябва да е 0,5мм - мери се по възможност с хлабиномерна пластина/
Това разстояние е необходимо да се нагласи, за да може при отпускане на газта компа да разпознава че двигателя е на обороти или на принудителен празен ход, когато си в движение.
п.п. моторчето на моното можеш сам да си смениш, след което гасиш акумулатора да изтрие грешките и няма проблем.
има само една една тънкост /на палчето на клапата е сложено болче за регулировка при смяна на стъпковия мотор - при прибран напълно степ мотор, разстоянието между това болче и главата на моторчето трябва да е 0,5мм - мери се по възможност с хлабиномерна пластина/
Това разстояние е необходимо да се нагласи, за да може при отпускане на газта компа да разпознава че двигателя е на обороти или на принудителен празен ход, когато си в движение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- sa6o_bandita
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за стъпковото моторче
не му трябват настройки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”