Датчик на ABS цена??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 13 мар 2008 0:13

petyo_k написа:Мислех така,защото баща ми кара Ксантия и имаше такъв проблем,но другите колелета си действаха.

Няма логика!
Освен ако не е с два независими канала за преден и за заден мост, ама нещо....

Потребителски аватар
meen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот meen » Чет 13 мар 2008 11:53

пренавиите си ги аз преден ляв го пренавивам 3 пъти .2 пъти с проводник 0,06 и се прекусва от дупките и сега съм го навил с 0,10 и не стана 1килоом а около 300 ома и сложих съпротивление 700 ома и сега бачка супер.мислех че при висока скорост ще забие но си работи супер и на 230кмh. навиваите ги и не се притесняваите ако не стане точно 1 килоом слагате съпротижление успех.

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Сря 02 апр 2008 11:48

Ще слагам обикновен мост обурудван,а на главините ще бъдат дискови спирачките,та въпроса ми е ще ми прочете ли компютъра новите датчици за абс дето ще са с новия мост?Реших да сменям моста щото Голфчето ми е без диференциал и се разбиха тампоните отзад,а и датчика за абс ми струва 160 лв. понеже го има само оригинален.Обясниха ми,че е така щото са мн. редки Голфовете с барабани отзад и абс.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Сря 02 апр 2008 16:06

Точно 160лв. струваше и моя заден десен датчик който сменях преди месец,и сега работата заспа!

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Нед 06 апр 2008 19:01

Пропуснах да кажа,че беше синхро,а сега го правя обикновен щото нямам пари за задния диференциал,който е счупен и затова ще сменям моста.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 01 юни 2008 18:16

Искам да питам за цена за заден датчик за АБСа, Прочетох различни цени (повечето :shock ), но имаше една 38лв. в Ауто+ актуална ли е тази цена. Аз няма как да проверя във Видин сега правят магазина на А+. :roll:

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Нед 01 юни 2008 20:45

а дали е възможно проблема със светенето на лампата да е от датчиците за накладките(при мен липсват),като запаля лампата на абс-а светва и угасва но като тръгна и след 300-400 метра светва отново???

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Нед 01 юни 2008 22:00

break написа:а дали е възможно проблема със светенето на лампата да е от датчиците за накладките(при мен липсват),като запаля лампата на абс-а светва и угасва но като тръгна и след 300-400 метра светва отново???

Едното няма общо с другото. И при теб проблема е някой датчик, най-вероятно.

Потребителски аватар
mitrax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrax » Пон 02 юни 2008 7:13

racing_team_vidin написа:но имаше една 38лв. в Ауто+ актуална ли е тази цена.

на мен ми се струва че за тая цена датчици за накладките ще си вземеш :shock наистина ли толкоз ефтини , иначе аз ще добавя 25лв , втора употреба , еконт :D

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Сря 04 юни 2008 9:49

racing_team_vidin написа:Искам да питам за цена за заден датчик за АБСа, Прочетох различни цени (повечето :shock ), но имаше една 38лв. в Ауто+ актуална ли е тази цена. Аз няма как да проверя във Видин сега правят магазина на А+. :roll:

Значи колега сега ще ти обясня горе-долу как стоят нещата с тия датчици.Тия дето са по 38 лева в А+ са куче марка,а оригиналния струва някаде от порядъка на 160 лева.Ако си с дискови спирачки отзад,нямаш никакъв проблем защото за теб има куче марка датчици,но ако си с барабани като мен ще трябва да взимаш оригинален щот са били редки.Вчера дадох 163 лева в А+ и да ти кажа,че колкото и да дадеш накрая се Чувстваш готино кат видиш как спираш :)

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Сря 04 юни 2008 9:53

break написа:а дали е възможно проблема със светенето на лампата да е от датчиците за накладките(при мен липсват),като запаля лампата на абс-а светва и угасва но като тръгна и след 300-400 метра светва отново???

Лампата светва,а АБС-а работи ли си ти,щото аз не знам по таблото да има лампа за накладки-да не е тая да действа и като такава.Или поне така мисля-иначе за какво са ти тия датчици за накладки?
Най-добре е да идеш на компютърна диагностика и ще ти проверят куп други работи освен това.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 04 юни 2008 12:38

petyo_k написа:
racing_team_vidin написа:Искам да питам за цена за заден датчик за АБСа, Прочетох различни цени (повечето :shock ), но имаше една 38лв. в Ауто+ актуална ли е тази цена. Аз няма как да проверя във Видин сега правят магазина на А+. :roll:

Значи колега сега ще ти обясня горе-долу как стоят нещата с тия датчици.Тия дето са по 38 лева в А+ са куче марка,а оригиналния струва някаде от порядъка на 160 лева.Ако си с дискови спирачки отзад,нямаш никакъв проблем защото за теб има куче марка датчици,но ако си с барабани като мен ще трябва да взимаш оригинален щот са били редки.Вчера дадох 163 лева в А+ и да ти кажа,че колкото и да дадеш накрая се Чувстваш готино кат видиш как спираш :)

Значи за дискове и барабани са ЕДНАКВИ. Тея те хвърлят в музиката.
Аз вече взех от колегата по горе дето ги предлага, още не съм го сложил. мисля че 30 лв с доставката е пролична цена за рядка част. Сега забелязах че датчика дето ми го прати колегата е с метален корпус като на опел. Значи са 2 модела но този железния ми се струва много по добър, пластмасовите се чупят моооогоооо. :wink:

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 04 юни 2008 12:40

petyo_k написа:

Лампата светва,а АБС-а работи ли си ти,щото аз не знам по таблото да има лампа за накладки-да не е тая да действа и като такава.Или поне така мисля-иначе за какво са ти тия датчици за накладки?
Най-добре е да идеш на компютърна диагностика и ще ти проверят куп други работи освен това.

Има такава лампа но тя е на таблото, а тази за абс-а е до ключа за фаровете.

Потребителски аватар
petyo_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyo_k » Сря 04 юни 2008 14:34

За лампата дадох само предположение и съм съгласен,че е така,но за датчика ще спорим :) Моя Голф е малко синхро,а и от 3 месеца се чудя дали да взема тоя датчик и вярвай ми колега,че попитах на доста места и всички така ми обясниха за тия датчици-всички да са се наговорили да ме излъжат точно мене.... не,че не може да е вярно това което казваш де,ама нали знаеш ,че живота учи най-добре.Прекараш ли се веднъж-трудно е за втори :)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 04 юни 2008 18:17

petyo_k написа:За лампата дадох само предположение и съм съгласен,че е така,но за датчика ще спорим :) Моя Голф е малко синхро,а и от 3 месеца се чудя дали да взема тоя датчик и вярвай ми колега,че попитах на доста места и всички така ми обясниха за тия датчици-всички да са се наговорили да ме излъжат точно мене.... не,че не може да е вярно това което казваш де,ама нали знаеш ,че живота учи най-добре.Прекараш ли се веднъж-трудно е за втори :)

ИЗВИНЯВАЙ, не видях, че си със синхро, за там изобщо си нямам и на идея как е. Възможно е наистина да са различни. Значи аз бях с барабани и минах на дискове и при смяната единия датчик замина. Преди малко вдигнах задната седалка и видях,че буксите са различни на датчика който имам и оригиналния, иначе датчика е един и същ. така че сигурно има различни модели и за обикновенния модел. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”