П.П. Извинете за дългия пост но да опиша всичко както си беше
АБФ Гасне в дъжд!?
- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
АБФ Гасне в дъжд!?
Здравейте колеги! Ех колко мъка брах да се прибера от Габрово вчера по тия дъждове. Проблема е следния: докато си карах (сигурно съм минал около 100км в обилни дъждове) и колата изгасна. Пробвах да запаля ама не. Четките си въртят само дето акумулатора не си изхабих накрая и не ще. Накрая я запалихме на бутане след няколко опита и изкара до първото задръстване на Витиня, пак с бутане я запалихме и паднеше ли около 1000 об/мин и гаснеше. Както и да е стигнах до София без да падам под 2000 оборота и когато я паркитах пред нас отпуснах газта и си закова 900
След това изгасих запалих пак всичко 6+
Сега си е добре но незнам кога ще ми го направи пак този проблем за това помагайте да сменям каквото трябва навреме!
АБФ Гасне в дъжд!?
Колега не се плаши тилкова, според мен си намокрил дистрибуторната капачка, или по точно се е получил конденз в нея и след като си карал известно време е изсъхнала и всичко си е ок.
Поздрави, карай смело това е голф
Поздрави, карай смело това е голф
- bulr1dr
kilima написа:Сьщата работа и при мен вчера.От Пловдив насам.Доста неприятно.Чудя се може ли да е от липсата на кора на двг(Като се има в предвит че доста време сьс 100 през локвите нямаше никакьв проблем)?
Абе не е от кората, защото моя си има кора и пак изгасна! Ако се смени дистрибуторната капачка дали ще се оправи или пак ще се мокри? Дразнещо е така... ще трябва да си купувам и друга кола за дъжд пък голфи само на слънце!
АБФ Гасне в дъжд!?
Колега с нова със стара немисля, че ще има разлика. Единственно ще е пали по добре, абе по добре ще е запалителната уредба. 
аз пък изгорях с бубина икомутатор. приди двадена минах през една локва- (уточнявям леко), и колата изгасна, въртях суках и неще и неще, изпуших една цигара, звъннах надвама трима за съвет, и пробвах пак- запали, и вчера си тръгвам за софия, а тая авария става в родопите, карам си аз и точно при язовир - Антон ивановци колата УМРЯ след много псувно констатацията беше бубина- сменихме я и за сега добре. та по големия ми въпрос е може ли някой да ми каже от какво може да изгори комутатора, щото тоя дето ми смени бубината каза че самата бобина си дава сигнал ама комутатора е изгаснал???
Така,както ги пишете симптомите са :
-високоволтови кабели
-запалителна бобина
Това е моя личен опит от предходната ми кола.
Мъка-когато валеше дъжд,и хвърли вода в/у двигателя.Когато засядах в някоя локва -вадех WD то ,напръсквах по-кабелите,и палех.
Накрая,след като я сложиха на стенд и видяха-по ниско вторично напрежение на свещите ,дължащо се на ВЪТРЕШНО късо съединение на запал.бобина. Т.е вторичното напрежение е ниско и при дъжд,и най малката утечка създаваше проблем . Обикновенно с оммерър не може да се хване.
След смяна на бобината-можех да се правя на подводница.
-високоволтови кабели
-запалителна бобина
Това е моя личен опит от предходната ми кола.
Мъка-когато валеше дъжд,и хвърли вода в/у двигателя.Когато засядах в някоя локва -вадех WD то ,напръсквах по-кабелите,и палех.
Накрая,след като я сложиха на стенд и видяха-по ниско вторично напрежение на свещите ,дължащо се на ВЪТРЕШНО късо съединение на запал.бобина. Т.е вторичното напрежение е ниско и при дъжд,и най малката утечка създаваше проблем . Обикновенно с оммерър не може да се хване.
След смяна на бобината-можех да се правя на подводница.
- sa6o_bandita
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АБФ Гасне в дъжд!?
капачката може би е пукната
- bulr1dr
val4ana написа:при мен беше същото и се оказа бубина
хубаво е да направиш една диагностика защото не знаеш кога пак ще ти направи тоя номер
Къде могат да ми направят подобна диагностика като хората
Иначе сега мисля да почна с дистрибуторната капачка, че най-евтина и после кабеляци, че така и така не съм ги сменял пък ако пак ми го направи тоя номер ще се замислям за бобина
П.П. Благодаря на всички за отговорите

АБФ Гасне в дъжд!?
Нее чак толкова скъпа, мойта я сменях и ми излезе 100 - 120 лв. с комутатора, май вървяха комплект, но ако са по отделно те съветвам да ги смениш за да не береш ядове
Бобината беше някаква с У ама за името се несещам.
Бобината беше някаква с У ама за името се несещам.
-
PitkataJoe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имах преди годии същите проблеми при дъжд. Светваха лампи по таблото, не държеше обороти и всякакви екстри. Пуша една цигага и всичко на 6 - работи... Подсушавах капачката - никакъв ефект, докато не мине време.... Заех се със случая и установих, че в куплунзите на някои датчици, изолацията на проводниците е напукана. Взех един изолирбанд и де що има куплунг омотах и изолирах хубаво.... Оттогава (пфу да не чуе дявола
) няма мокро, няма сухо - никакви лампи и никакви проблеми. Обяснявам си го с факта, че при дъжд се мокрят гадните кабели, сигналите от датчиците се променят и компютъра се шашка. Та ако искаш пробвай и ти, не е скъпа операция и ако не помогне поне няма да навреди. Успех.
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Комутатор е при мен беше същата работа, най-добре смени и двете да нямаш ядове с бубината по нататък!Успех! 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”