честито
Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС
от днес вече може да си пренесете номерата на друг оператор
честито
честито
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прав е Иво, възможно е. Ето линк на трета страница в темата. http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=87057
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност разрових се из нета малко:
''............Принципът предвижда клиентите и на трите оператора, които са на постоянен договор, да могат да се местят от един оператор на друг, без да променят номера си и кода пред него. Те ще трябва да подават заявка и операторите ще са длъжни да я изпълнят в 10-дневен срок. Самата смяна на оператора ще трябва да приключва за 7 часа. Клиентите ще плащат такса на оператора, когото напускат, като всеки един от тях ще я определя самостоятелно. Законът за електронните съобщения предвижда само таксата да не е дискриминационна.
Възприето е също правилото, когато някой набира абонат, преместил се при друг оператор, търсещият да получава звуков сигнал, че търсеният абонат се обслужва от друга мрежа. Това ще става чрез записано гласово съобщение, което той ще чува заедно със сигнала "свободно". Причината е, че трите оператора поддържат различни тарифи за обаждания между мрежите, като най-ниски са те за обаждания към други клиенти на същия оператор. При новата ситуация обаче търсещият няма как да се досети от кода в чия мрежа се обажда.............''
Само че тази точка с таксите които трябва да се платят на стария оператор не ме радват.Сигурно ще искат да си плащаме таксите до края на договорния период.
''............Принципът предвижда клиентите и на трите оператора, които са на постоянен договор, да могат да се местят от един оператор на друг, без да променят номера си и кода пред него. Те ще трябва да подават заявка и операторите ще са длъжни да я изпълнят в 10-дневен срок. Самата смяна на оператора ще трябва да приключва за 7 часа. Клиентите ще плащат такса на оператора, когото напускат, като всеки един от тях ще я определя самостоятелно. Законът за електронните съобщения предвижда само таксата да не е дискриминационна.
Възприето е също правилото, когато някой набира абонат, преместил се при друг оператор, търсещият да получава звуков сигнал, че търсеният абонат се обслужва от друга мрежа. Това ще става чрез записано гласово съобщение, което той ще чува заедно със сигнала "свободно". Причината е, че трите оператора поддържат различни тарифи за обаждания между мрежите, като най-ниски са те за обаждания към други клиенти на същия оператор. При новата ситуация обаче търсещият няма как да се досети от кода в чия мрежа се обажда.............''
Само че тази точка с таксите които трябва да се платят на стария оператор не ме радват.Сигурно ще искат да си плащаме таксите до края на договорния период.
-
VesMil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да вярно е, Глобул вече го обявиха на сайта си:
http://globul.bg/bg/number_portability.html
http://globul.bg/bg/number_portability.html
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
titon написа:да, можете да подавате вече молби за пренасяне към друг оператор, само при Мтел още никаква информация не видях все ощевъпреки че преди време са обявили, че стартират от 11 април
"М-Тел" е готов за преносимостта на номерата
10 април 2008, 17:00
От "М-Тел" обявиха, че операторът е готов да стартира предлагането на услугата преносимост на мобилните номера. След успешно проведените технически тестове съвместно с другите два мобилни оператора в България, компанията е технически, технологично и организационно готова да предложи тази възможност на потребителите. Днес заедно с другите два оператора беше подписан и протокол, удостоверяващ готовността на мрежата и високотехнологичните системи на компанията за въвеждане на преносимостта.
Тагове: M-Tel
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
как ще обявят, нали те са най - потърпевши, лично аз имам две карти на Мтел и съм доволен, но много техни абонати само чакаха да се въведе тази услугаtiton написа:да, можете да подавате вече молби за пренасяне към друг оператор, само при Мтел още никаква информация не видях все ощевъпреки че преди време са обявили, че стартират от 11 април
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
brabus написа:Някой знае ли как ще става информирането на набиращия към кой оператор звъни? Аз (Мтел) ако звъня на абонат на Мтел(примерно), а той вече си е прехвърлил към Вивател или Глобул ще ме уведомявали преди да ме свърже, че реално е друга тарифата (друг оператор) на разговора?
Да адаш..
значи като звъниш и ако номера му е на променен оператор ще ти го казва гласово..
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:brabus написа:Някой знае ли как ще става информирането на набиращия към кой оператор звъни? Аз (Мтел) ако звъня на абонат на Мтел(примерно), а той вече си е прехвърлил към Вивател или Глобул ще ме уведомявали преди да ме свърже, че реално е друга тарифата (друг оператор) на разговора?
Да адаш..
значи като звъниш и ако номера му е на променен оператор ще ти го казва гласово..
В сайта на Глобул пише:
"Как ще разбирам, че номерът, на който звъня е пренесен в друга мрежа?
Всеки оператор избира как да уведомява абонатите си за това. Като абонат на GLOBUL вие ще бъдете информирани с гласово съобщение „Номерът е пренесен в друга мрежа”, последвано от кратък звуков сигнал преди сигнала свободно при всяко обаждане към номера с префикс 089, които са пренесени в други мобилни мрежи. Така винаги ще знаете дали обаждането ви ще се таксува като разговор към друга национална мобилна мрежа."
Върни се в “ОФФ-Топик - други”