Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Смяна на оператор - ВЪЗМОЖНО ОТ ДНЕС

Мнениеот Vizor » Пет 11 апр 2008 11:08

от днес вече може да си пренесете номерата на друг оператор :)
честито ;)

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 апр 2008 11:09

Колега сигурен ли си,защото много ме радваш с това?
Приложи някакъв линк ако имаш за източника на информация.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 апр 2008 11:09

propparo написа:Колега сигурен ли си,защото много ме радваш с това?
Приложи някакъв линк ако имаш за източника на информация.

сигурен съм ;) отиди попитай в най-близкия офис ;)

П.П. туко що го казаха и по бтв

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пет 11 апр 2008 11:13

Прав е Иво, възможно е. Ето линк на трета страница в темата. http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=87057

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 11 апр 2008 11:14

Всъщност разрових се из нета малко:
''............Принципът предвижда клиентите и на трите оператора, които са на постоянен договор, да могат да се местят от един оператор на друг, без да променят номера си и кода пред него. Те ще трябва да подават заявка и операторите ще са длъжни да я изпълнят в 10-дневен срок. Самата смяна на оператора ще трябва да приключва за 7 часа. Клиентите ще плащат такса на оператора, когото напускат, като всеки един от тях ще я определя самостоятелно. Законът за електронните съобщения предвижда само таксата да не е дискриминационна.
Възприето е също правилото, когато някой набира абонат, преместил се при друг оператор, търсещият да получава звуков сигнал, че търсеният абонат се обслужва от друга мрежа. Това ще става чрез записано гласово съобщение, което той ще чува заедно със сигнала "свободно". Причината е, че трите оператора поддържат различни тарифи за обаждания между мрежите, като най-ниски са те за обаждания към други клиенти на същия оператор. При новата ситуация обаче търсещият няма как да се досети от кода в чия мрежа се обажда.............''
Само че тази точка с таксите които трябва да се платят на стария оператор не ме радват.Сигурно ще искат да си плащаме таксите до края на договорния период.

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Пет 11 апр 2008 11:37

Да вярно е, Глобул вече го обявиха на сайта си:
http://globul.bg/bg/number_portability.html

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 11 апр 2008 11:56

тъй като глобул са най-заинтересовани, а Мтел не са, другата седмица в 24 часа ще има подробна брошура на Глобе как ще стане това

Потребителски аватар
titon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titon » Пет 11 апр 2008 11:58

да, можете да подавате вече молби за пренасяне към друг оператор, само при Мтел още никаква информация не видях все още :? въпреки че преди време са обявили, че стартират от 11 април

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 апр 2008 12:08

titon написа:да, можете да подавате вече молби за пренасяне към друг оператор, само при Мтел още никаква информация не видях все още :? въпреки че преди време са обявили, че стартират от 11 април

;)

"М-Тел" е готов за преносимостта на номерата
10 април 2008, 17:00

От "М-Тел" обявиха, че операторът е готов да стартира предлагането на услугата преносимост на мобилните номера. След успешно проведените технически тестове съвместно с другите два мобилни оператора в България, компанията е технически, технологично и организационно готова да предложи тази възможност на потребителите. Днес заедно с другите два оператора беше подписан и протокол, удостоверяващ готовността на мрежата и високотехнологичните системи на компанията за въвеждане на преносимостта.
Тагове: M-Tel

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 11 апр 2008 12:08

titon написа:да, можете да подавате вече молби за пренасяне към друг оператор, само при Мтел още никаква информация не видях все още :? въпреки че преди време са обявили, че стартират от 11 април
как ще обявят, нали те са най - потърпевши, лично аз имам две карти на Мтел и съм доволен, но много техни абонати само чакаха да се въведе тази услуга :wink: , което погледнато от друга страна е положително за потребителите, защото ако искат да запазят клиентите си мобилните оператори трябва да смъкват цените :twisted: :P

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 11 апр 2008 12:12

Някой знае ли как ще става информирането на набиращия към кой оператор звъни? Аз (Мтел) ако звъня на абонат на Мтел(примерно), а той вече си е прехвърлил към Вивател или Глобул ще ме уведомявали преди да ме свърже, че реално е друга тарифата (друг оператор) на разговора?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 апр 2008 12:15

brabus написа:Някой знае ли как ще става информирането на набиращия към кой оператор звъни? Аз (Мтел) ако звъня на абонат на Мтел(примерно), а той вече си е прехвърлил към Вивател или Глобул ще ме уведомявали преди да ме свърже, че реално е друга тарифата (друг оператор) на разговора?

Да адаш..
значи като звъниш и ако номера му е на променен оператор ще ти го казва гласово..

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пет 11 апр 2008 12:27

Vizor написа:
brabus написа:Някой знае ли как ще става информирането на набиращия към кой оператор звъни? Аз (Мтел) ако звъня на абонат на Мтел(примерно), а той вече си е прехвърлил към Вивател или Глобул ще ме уведомявали преди да ме свърже, че реално е друга тарифата (друг оператор) на разговора?

Да адаш..
значи като звъниш и ако номера му е на променен оператор ще ти го казва гласово..

В сайта на Глобул пише:

"Как ще разбирам, че номерът, на който звъня е пренесен в друга мрежа?

Всеки оператор избира как да уведомява абонатите си за това. Като абонат на GLOBUL вие ще бъдете информирани с гласово съобщение „Номерът е пренесен в друга мрежа”, последвано от кратък звуков сигнал преди сигнала свободно при всяко обаждане към номера с префикс 089, които са пренесени в други мобилни мрежи. Така винаги ще знаете дали обаждането ви ще се таксува като разговор към друга национална мобилна мрежа."

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Пет 11 апр 2008 12:41

.....дано стане и на практика , както е описано !!! а не да се ,,побългари,, с некви скрити клопки - и пак да сме вътре ние платците :roll:

Потребителски аватар
titon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titon » Пет 11 апр 2008 12:55

Vizor написа:
;)

Всички новини по разните му новинарски сайтове сме ги изчели за преносимостта 8) ама чакам на сайта на Мтел да го видя :lol: :lol: :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”