Има ли зумер когато забравиш фаровете пуснати???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Има ли зумер когато забравиш фаровете пуснати???

Мнениеот Bundy » Чет 10 апр 2008 21:46

Колеги колата е голф 3-ка 94г. и доста често ми се случва да си забравя фаровете включени и понеже нищо не ми пиука чак като заключа и мина от пред на колата и ги видя че светят се връщам да ги спра... Има ли въобще пищялка или може да е изгоряла и да трябда сменя някой бушон и ако има кой???

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Чет 10 апр 2008 21:55

Ами ако няма си купи. Продават ги, но за цена не мога да ти кажа. Аз на моя голф си сложих зумерче :)

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Чет 10 апр 2008 22:06

колега, като гледам си с GT - определено серийно имаш зумер.
Според мен първо провери ключето на вратата дали работи / за отворена-затворена врата.../
Би трябвало да ти светва и изгасва плафона ако е ок!

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Чет 10 апр 2008 22:08

Цялата работа струва около 5лв.Аз моя го купих за 2лв и да ми го сложат още някой лев и това е.Много е полезно!Мисля че ги слагат в сервизи за аларми

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 10 апр 2008 22:11

Със сигурност светва и изгасва плафона... Ама то към какво е вързан тоя зумер? Къде се намира? Мога ли и как да проверя има ли го няма ли го>>?

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Чет 10 апр 2008 22:16

vaskoto1 написа:брех-не се намира кой да потърси с тея пуста търсачка вееее...

писал ви го е човека-четете...mhihi mhihi mhihi

vaskoto1 написа:от мосьо бриколаж се взима една сиренка за светлини-2-3лева беше на щанда за автоаксесоари.
тя има 2 полюса които трябва да бъдат задължително спазени!!
от тука има 2 варианта:
1 по прост-но на мене не ми харесва-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата (за да може все пак да бръмка само при отворена врата), изваждаш ключа за фаровете и мериш на кой кабел има ток при включени габарити-там връзваш червения кабел.
ефект-като си на габарити или фарове и отвориш вратата-пищялката пищи.
минус-пищи винаги-без значение дали работи мотора или не-е точно това ме дразни най много.
2 по сложен вариант-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата, взима се едно реленце, малко, електронкаджийско, и се връзва червеното кабелче на пищавицата на нормално затворения му контакт, на основния се връзва + от ключа за фаровете описан по горе. намотката (котвата) на релето се връзва единия край на маса а другия се връзва на контактния ключ на положението АСС в което обикновено свири и касетофона.
ефект-когато двигателя е загасен или не на контакт релето не е захранено и контактите дават накъсо зумера и ключа на фаровете и ако си на фарове (габарити) пищи, а ако си подал контакт или работи мотора релето се захранва и разпада пищавицата и дори да си на фаровете-не реве.
повече ми харесва щото вечер ако излезеш нещо от колата и си на фарове и работеща моторетка не плаче и не ме нервира.
е това е...ух!
ще ви го включа в сметката-така да знаете!!!

Ето как се слага, а с търсачката да не казвам колко теми за зумер излизат :wink:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 10 апр 2008 22:21

А както попитах по горе фабрично къде се намират и как да разбера имам ли и дали работи??

Потребителски аватар
kireto1219
Автомобил:
Двигател:

zumera

Мнениеот kireto1219 » Чет 10 апр 2008 22:49

mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 11 апр 2008 13:04

Благодаря за инфото колеги почвам да го бъзикам! Само да не го доразваля:)

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Пет 11 апр 2008 16:20

може и да си купиш от МЕТРО или Бриколажа в метро е 3 кинта

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 11 апр 2008 16:42

Мои като слизаш да гледаш , махаш ли ключа от контакта, щот ако не е махнат няма да свири. Трябва да е изваден и вече ако и тогава не свири при забравени фарове , значи имаш нешо преибано. При опелите не е така, свири винаги забравиш ли да ги угасиш.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 11 апр 2008 20:00

slavi ivanov slavov написа:Мои като слизаш да гледаш , махаш ли ключа от контакта, щот ако не е махнат няма да свири. Трябва да е изваден и вече ако и тогава не свири при забравени фарове , значи имаш нешо преибано. При опелите не е така, свири винаги забравиш ли да ги угасиш.

С изваден ключ пак никакъв го няма зумера...........

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Съб 12 апр 2008 8:12

Колега, вместо зумерче, което да пищи когато извдиш ключа на мен ми сложиха реле, което при запалване на двигателя автоматично след 15-20сек включва светлините и при изключване на двигателя - изключва и светлините. Много е удобно.
Цяла зима въобще не съм се сещала - трябва ли да карам със запалени фарове или не. Супер е. А сега, за лятото, - има едно копченце което изключва релето - ако не искам с включването на двигателя да се включват и светлините.
Това ми го монтираха при слагането на алармата - аз поисках зумерче да пищи ако съм забравила фаровете /имах такова на предишната кола/, но човека ми предложи този вариант - и съм много по-доволна. :oops:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 17 апр 2008 17:07

Днес свалих панела на фаровете обаче отзад няма никакъв зумер(поне видимо) Къде точно би трябвало да се намира ако въобще го има??

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 17 апр 2008 20:29

Bundy написа:Днес свалих панела на фаровете обаче отзад няма никакъв зумер(поне видимо) Къде точно би трябвало да се намира ако въобще го има??

въобще не е там

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”