проблем с климатронк на голф 4
- kode
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с климатронк на голф 4
здравеите.имам проблем с климатроника на голф4 1.9 тди.проблема е следня;неми включва компресора и перките,але ноправо не иска да работи нити на топло нито на студено,диспеля мига няколко пати и изписва диагностик и после спира да мига но не иска да трагне.после установих че двата вентилатора са изгоряли и ги смених но пак същата работа мига и компресора и перките не тръгват пак,а същто така и неми показва външната температура на бордовиа компиутар.можели ниакои да ми каже на какво се далжи тоя проблем че напражо се побърках. 
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем с климатронк на голф 4
kode написа:здравеите.имам проблем с климатроника на голф4 1.9 тди.проблема е следня;неми включва компресора и перките,але ноправо не иска да работи нити на топло нито на студено,диспеля мига няколко пати и изписва диагностик и после спира да мига но не иска да трагне.после установих че двата вентилатора са изгоряли и ги смених но пак същата работа мига и компресора и перките не тръгват пак,а същто така и неми показва външната температура на бордовиа компиутар.можели ниакои да ми каже на какво се далжи тоя проблем че напражо се побърках.
А ходи ли в сервиз да погледнат за фреон според мене нямаш фреон в системата има един датчик които отчита дали има фреон или няма затова ти показва на дисплея всички сегменти и мигат. И аз имах същия проблем с перките и накрая смених и компресора защото си играх докато нямаше перка пусках климатроника и е вдигнал високо налягане и е избил някакъв клапан и от там се е скапал компресора.Дано не си го пускал без перките да върти компресора ако имаш още въпроси питай.
- kode
- Автомобил:
- Двигател:
то изопшто не трагва компресора.фрион има.днес бях в сервиз на vw и ми казаха че от никакви моторчета в таблото които са за реголирането на топло,студено и нагоре и на долу.но кои тачно не се знае и от там не иска да включи компресора и давало някаква грешка в компиутара .но дали е така ще се разбере като се сменят в понеделник та да видим.а и имам някакво виене в хидравликата в движиние а си има течност в хидравликата.някои знаели нешта по вапроса.
Колега пробвай да видиш дали имаш грешки с това.
Достъп: Не изключвайте акумолатора или предпазител №21, т.к. паметта на климатроника ще се изтрие.
- Дайте на контакт
- Натиснете бутона “AUTO”
- След 15 сек. ще приключи инциализацията и ще светне нормално дисплея.
- Натиснете едновременно “OFF” и “Temp+” и ги задръжте повече от 2 сек.
- На екрана ще се появи 4-значен код и код на функцията за диагностика
- Запишете кода на грешката
- С бутона “Temp+” превключвате по списъка на грешките.
- Код “0000” означава, че е свършил списъка с грешки.
Таблица на кодовете
1-1-1-1 - неисправност на блока за управление.
2-3-1-2 - датчик на температурата охлаждащата течност
3-1-3-3 - датчик на външната температура
3-2-1-1 - датчик на температурата на таблото
3-2-1-2 - датчик на температурата във въздухозаборния канал
3-2-2-2 - термо-изключвател на изпарителя
3-2-2-3 - датчик на налягането
3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
3-2-4-1 - датчик на слънчевата светлина
4-1-2-2 - мотор-позиционер на температурния клапан
4-1-2-3 - мотор-позиционер на централния клапан
4-1-2-4 - мотор на вентилатора
4-1-3-1 - мотор–позиционер на клапаните за направление на обдухването
0-0-0-0 - край на кодовете за грешка
4-4-4-4 - няма грешки
Излизане от режима за отчитане на грешките
- Натиснете едновременно “OFF” и “Temp+” и ги задръжте повече от 2 сек
- Изключете от контакт
Достъп: Не изключвайте акумолатора или предпазител №21, т.к. паметта на климатроника ще се изтрие.
- Дайте на контакт
- Натиснете бутона “AUTO”
- След 15 сек. ще приключи инциализацията и ще светне нормално дисплея.
- Натиснете едновременно “OFF” и “Temp+” и ги задръжте повече от 2 сек.
- На екрана ще се появи 4-значен код и код на функцията за диагностика
- Запишете кода на грешката
- С бутона “Temp+” превключвате по списъка на грешките.
- Код “0000” означава, че е свършил списъка с грешки.
Таблица на кодовете
1-1-1-1 - неисправност на блока за управление.
2-3-1-2 - датчик на температурата охлаждащата течност
3-1-3-3 - датчик на външната температура
3-2-1-1 - датчик на температурата на таблото
3-2-1-2 - датчик на температурата във въздухозаборния канал
3-2-2-2 - термо-изключвател на изпарителя
3-2-2-3 - датчик на налягането
3-2-3-4 - датчик на температурата с обдухване (на таблото)
3-2-4-1 - датчик на слънчевата светлина
4-1-2-2 - мотор-позиционер на температурния клапан
4-1-2-3 - мотор-позиционер на централния клапан
4-1-2-4 - мотор на вентилатора
4-1-3-1 - мотор–позиционер на клапаните за направление на обдухването
0-0-0-0 - край на кодовете за грешка
4-4-4-4 - няма грешки
Излизане от режима за отчитане на грешките
- Натиснете едновременно “OFF” и “Temp+” и ги задръжте повече от 2 сек
- Изключете от контакт
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zemon_C4455XP написа:добре а обучаването как става после,тоест нормирането на моторитеГумата написа:kode написа:колега аз нямам бутони ''off'' и ''temp''.какжо да правя.става вапрос за Г4
Колега стрелките са ти on и off а temp ти е червения бутон за увеличаване на температурата.
Колега това според мене е да си провериш дали имаш грешки и ако имаш да си ги изчистиш а не да обучаваш моторите.А по същия начин си проверих за грешки и си ги изчистих.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
току що го пробвах на мойта и не става номера изобщо не влиза в този режим на проверкаGARTNER написа:zemon_C4455XP написа:добре а обучаването как става после,тоест нормирането на моторитеГумата написа:kode написа:колега аз нямам бутони ''off'' и ''temp''.какжо да правя.става вапрос за Г4
Колега стрелките са ти on и off а temp ти е червения бутон за увеличаване на температурата.
Колега това според мене е да си провериш дали имаш грешки и ако имаш да си ги изчистиш а не да обучаваш моторите.А по същия начин си проверих за грешки и си ги изчистих.
zemon_C4455XP написа:току що го пробвах на мойта и не става номера изобщо не влиза в този режим на проверкаGARTNER написа:zemon_C4455XP написа:добре а обучаването как става после,тоест нормирането на моторитеГумата написа:kode написа:колега аз нямам бутони ''off'' и ''temp''.какжо да правя.става вапрос за Г4
По късно тази вечер или утре ще кача снимки как става или ще пробвам да направя клипче.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
OkГумата написа:zemon_C4455XP написа:току що го пробвах на мойта и не става номера изобщо не влиза в този режим на проверкаGARTNER написа:zemon_C4455XP написа:добре а обучаването как става после,тоест нормирането на моторитеГумата написа:kode написа:колега аз нямам бутони ''off'' и ''temp''.какжо да правя.става вапрос за Г4
По късно тази вечер или утре ще кача снимки как става или ще пробвам да направя клипче.
zemon_C4455XP написа:OkГумата написа:zemon_C4455XP написа:току що го пробвах на мойта и не става номера изобщо не влиза в този режим на проверкаGARTNER написа:zemon_C4455XP написа:добре а обучаването как става после,тоест нормирането на моторитеГумата написа:kode написа:колега аз нямам бутони ''off'' и ''temp''.какжо да правя.става вапрос за Г4
Ето така се проверява ама аз нямам грешки и затова навсякъде е (000000)можеш да си ги провериш и ти.
http://www.vbox7.com/play:c7c6a1c2
Малко по нагоре съм ви по объркал за което се извинявам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”