3-ти стоп

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 26 ное 2007 13:35

Аз съм с Пасат комби и съм лепнал третия стоп на в горната часр на задното стъкло . Лепенките които си вървят стандартно към стопа не са много качествени. Всъщност пробвал съм и по яко двустранно тиксо, но лятно време при по-силно слънце стопа отново падаше. Затова ви препоръчвам да си залепите стопа на стъклото с безцветен силикон - става хем здраво, хем красиво.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 26 ное 2007 13:42

И моят е от "5лв" от китайско магазинче - още работи, вече година, със светодиоди е. Монтирал съм го горе точно както е описал "доктора" (вкл. силикона), така че почти не се вижда, и не го пече слънце - скрит е под зачернената част на стъклото, но свети под нея.
Заслужава си да го вземеш този евтиния дори и само за да ползваш корпуса и стъклото. Иначе трудно ще го направиш сам без да е грозно.
Дори и да изгори някой светодиод - винаги може да подмениш светодиодите, ако трябва всички, при което все пак ползваш платката вместо да си играеш да правиш нова.

VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Чет 29 ное 2007 20:13

01. Снимките ги правих току-що на тъмно но мисля, че се вижда.
02. Говорим за седан.
03. За да стане като хората най-добре да не висят проводници (това се подразбира предполагам). За целта проводничетата трябва да минат под декоративните пластмаси на купето. При мене това става от ляво (шофьорската страна). След като махнах пластмасата която е между малкото задно прозорче и задното стъкло се осжобождава и пластмасата която покрива тапицерията на тавана и уплътнението на задното стъкло. Изображение
04. Тази бялата пластмаса е хваната с няколко щипки и с леко дръпване се смъква лесно.
05. След като я смъкнах (теглих една баня, че е доста мизерна :lol: ) намирих средата и си определих мястото за монтаж - в средата :wink: . Изображение
06. На вече закупения китайски стоп (това му е марката, модела и всичко Изображение яко а???) махнах двустранните лепенки и там от едната страна разпробих 2 отвора а от другата 1. (За по бързо с дрелката, с малко свредло.) Имаме от всяка страна по 1 отвор за закрепване и от едната страна 1 за кабелчето.
07. Като си наместих стопа на желаното място върху къпаната пластмаса, белязах къде ще са отворите и в нея. И пак процедурата с дрелката.
08. Закрепването е от пластмасата към стопа, за да не пречат винтчетата от страната на тавана. Съответно кабелчето през отворчето и то над пластмасата.
Ляво: Изображение
Дясно: Изображение
09. Монтирам си пак пластмаските като изкарвам края на кабела в багажника. Има доста варианти от къде. Моя минава точно над пружината за задния капак и е максимално в ляво.
10. После зад корите на багажника стигнах и до стопа. Там след като дърпах и се мъчих да освободя по някакъв начин кабелната обувка от куплунга - е не успях, реших само да зачистя изолацията на + и - на стопа по около 1см.
11. С доста зачистено от проводника на 3-тия стоп омотах зачистеното в т.10, и после изолирбанд. Ефекта: Изображение Изображение
12. Крайния ефект - втората снимка отгоре на долу за вътре, а отвън (без забележки по мръсотията): Изображение Изображение
13. Дано да съм помогнал с нещо, и ако има нещо за питане - питайте :roll: .
14. The End.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 29 ное 2007 21:38

Така съм поставил аз 3тия стоп - само с дебело двойнозалепващо тиксо и няма мърдане. Отвън се вижда само светещата част - всичко друго е под лепенката VW Club :D
(назад съм снимал едно задръстване по дефилето Велинград-Варвара)Изображение

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 29 ное 2007 21:57

Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове ;)

thpb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thpb » Пет 04 апр 2008 15:15

Хаха един приятел си залепи третия стоп за стъклото със секундно лепико и СТАНА :P

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 04 апр 2008 15:23

didodi написа:Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове ;)

Точно така аз сложих скоро такъв на Хела взех го от Ауто+ за 26 лв. не е диоден а с 5 крушки вътре но качеството просто си личи. Свети страхотно и то точно с цвета и силата на другите два стопа. Много съм доволен.

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Съб 05 апр 2008 8:12

Krasi написа:Трети стоп от маг. за 5 лв. е истински боклук, това не бих го купил и сложил, истината е във оригинален от кола, ама нещо ги няма по моргите
аз си купих от лада нива -оригинален струва 35лв и свети уникално ...... :idea: http://i.data.bg/08/04/05/890532.jpg

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пон 14 апр 2008 11:33

slav написа:
didodi написа:Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове ;)

Точно така аз сложих скоро такъв на Хела взех го от Ауто+ за 26 лв. не е диоден а с 5 крушки вътре но качеството просто си личи. Свети страхотно и то точно с цвета и силата на другите два стопа. Много съм доволен.

Колега, дай малко повечко инфо за тоя стоп на Хела, ако може снимка. Тук в Аутоплюс нямат такъв.Можеш ли да кажеш точния модел?

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 14 апр 2008 12:54

Krasi написа:
slav написа:

Колега, дай малко повечко инфо за тоя стоп на Хела, ако може снимка. Тук в Аутоплюс нямат такъв.Можеш ли да кажеш точния модел?

Имаш ЛС. Сега видях че си с Пасат, но според мен тяма значение. Между другото в предния ми пост съм объркал броя на крушките - 4 са а не 5 :D

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Пон 14 апр 2008 19:11

колегата дето беше написал с безцветен силикон ... здрава ли е работата.аз наскоро си сложих и пожене ми е ниско долу и не се вижда много много пък и моя е с шукарийки ... има блиц! :lol: та се чудя сега да пробвам ли със силикон или да го дигна малко ще кача снимки да видите и да ми дадете съвет

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 14 апр 2008 22:14

Не се занимавайте с глупости. Hella - 25 лв., Auto+... Снимки в гаража :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пон 14 апр 2008 22:36

bomini написа:Не се занимавайте с глупости. Hella - 25 лв., Auto+... Снимки в гаража :wink:

И аз за това говоря :wink:

Потребителски аватар
__smirnoff__
Автомобил: Golf 2
Двигател: PN 1990

Мнениеот __smirnoff__ » Сря 16 апр 2008 15:28

тоя за 6 лева дето си го купих, седя ми 3 месеца на стъклто и пластмасата пожълтя. Продължи да си свети без проблеми, но изглеждаше грозно... Затова смятам да си ложа и аз някакъв оригинален, но никъде няма по пустите морги.

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Сря 16 апр 2008 19:49

ми аз искам моя някакси горе на стъклото да го сложа ... ама не искам да боча с дрелка.Ще пробвам със силикон пък каквото стане ..

Върни се в “Направи си сам!”