3-ти стоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Аз съм с Пасат комби и съм лепнал третия стоп на в горната часр на задното стъкло . Лепенките които си вървят стандартно към стопа не са много качествени. Всъщност пробвал съм и по яко двустранно тиксо, но лятно време при по-силно слънце стопа отново падаше. Затова ви препоръчвам да си залепите стопа на стъклото с безцветен силикон - става хем здраво, хем красиво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И моят е от "5лв" от китайско магазинче - още работи, вече година, със светодиоди е. Монтирал съм го горе точно както е описал "доктора" (вкл. силикона), така че почти не се вижда, и не го пече слънце - скрит е под зачернената част на стъклото, но свети под нея.
Заслужава си да го вземеш този евтиния дори и само за да ползваш корпуса и стъклото. Иначе трудно ще го направиш сам без да е грозно.
Дори и да изгори някой светодиод - винаги може да подмениш светодиодите, ако трябва всички, при което все пак ползваш платката вместо да си играеш да правиш нова.
Заслужава си да го вземеш този евтиния дори и само за да ползваш корпуса и стъклото. Иначе трудно ще го направиш сам без да е грозно.
Дори и да изгори някой светодиод - винаги може да подмениш светодиодите, ако трябва всички, при което все пак ползваш платката вместо да си играеш да правиш нова.
-
- Автомобил: Беше Passat
- Двигател: EZ 1990
- Контакти:
01. Снимките ги правих току-що на тъмно но мисля, че се вижда.
02. Говорим за седан.
03. За да стане като хората най-добре да не висят проводници (това се подразбира предполагам). За целта проводничетата трябва да минат под декоративните пластмаси на купето. При мене това става от ляво (шофьорската страна). След като махнах пластмасата която е между малкото задно прозорче и задното стъкло се осжобождава и пластмасата която покрива тапицерията на тавана и уплътнението на задното стъкло.
04. Тази бялата пластмаса е хваната с няколко щипки и с леко дръпване се смъква лесно.
05. След като я смъкнах (теглих една баня, че е доста мизерна
) намирих средата и си определих мястото за монтаж - в средата
.
06. На вече закупения китайски стоп (това му е марката, модела и всичко
яко а???) махнах двустранните лепенки и там от едната страна разпробих 2 отвора а от другата 1. (За по бързо с дрелката, с малко свредло.) Имаме от всяка страна по 1 отвор за закрепване и от едната страна 1 за кабелчето.
07. Като си наместих стопа на желаното място върху къпаната пластмаса, белязах къде ще са отворите и в нея. И пак процедурата с дрелката.
08. Закрепването е от пластмасата към стопа, за да не пречат винтчетата от страната на тавана. Съответно кабелчето през отворчето и то над пластмасата.
Ляво:
Дясно:
09. Монтирам си пак пластмаските като изкарвам края на кабела в багажника. Има доста варианти от къде. Моя минава точно над пружината за задния капак и е максимално в ляво.
10. После зад корите на багажника стигнах и до стопа. Там след като дърпах и се мъчих да освободя по някакъв начин кабелната обувка от куплунга - е не успях, реших само да зачистя изолацията на + и - на стопа по около 1см.
11. С доста зачистено от проводника на 3-тия стоп омотах зачистеното в т.10, и после изолирбанд. Ефекта:
12. Крайния ефект - втората снимка отгоре на долу за вътре, а отвън (без забележки по мръсотията):
13. Дано да съм помогнал с нещо, и ако има нещо за питане - питайте
.
14. The End.
02. Говорим за седан.
03. За да стане като хората най-добре да не висят проводници (това се подразбира предполагам). За целта проводничетата трябва да минат под декоративните пластмаси на купето. При мене това става от ляво (шофьорската страна). След като махнах пластмасата която е между малкото задно прозорче и задното стъкло се осжобождава и пластмасата която покрива тапицерията на тавана и уплътнението на задното стъкло.
04. Тази бялата пластмаса е хваната с няколко щипки и с леко дръпване се смъква лесно.
05. След като я смъкнах (теглих една баня, че е доста мизерна

06. На вече закупения китайски стоп (това му е марката, модела и всичко
07. Като си наместих стопа на желаното място върху къпаната пластмаса, белязах къде ще са отворите и в нея. И пак процедурата с дрелката.
08. Закрепването е от пластмасата към стопа, за да не пречат винтчетата от страната на тавана. Съответно кабелчето през отворчето и то над пластмасата.
Ляво:
Дясно:
09. Монтирам си пак пластмаските като изкарвам края на кабела в багажника. Има доста варианти от къде. Моя минава точно над пружината за задния капак и е максимално в ляво.
10. После зад корите на багажника стигнах и до стопа. Там след като дърпах и се мъчих да освободя по някакъв начин кабелната обувка от куплунга - е не успях, реших само да зачистя изолацията на + и - на стопа по около 1см.
11. С доста зачистено от проводника на 3-тия стоп омотах зачистеното в т.10, и после изолирбанд. Ефекта:
12. Крайния ефект - втората снимка отгоре на долу за вътре, а отвън (без забележки по мръсотията):
13. Дано да съм помогнал с нещо, и ако има нещо за питане - питайте

14. The End.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
didodi написа:Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове
Точно така аз сложих скоро такъв на Хела взех го от Ауто+ за 26 лв. не е диоден а с 5 крушки вътре но качеството просто си личи. Свети страхотно и то точно с цвета и силата на другите два стопа. Много съм доволен.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз си купих от лада нива -оригинален струва 35лв и свети уникално ......Krasi написа:Трети стоп от маг. за 5 лв. е истински боклук, това не бих го купил и сложил, истината е във оригинален от кола, ама нещо ги няма по моргите

slav написа:didodi написа:Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове
Точно така аз сложих скоро такъв на Хела взех го от Ауто+ за 26 лв. не е диоден а с 5 крушки вътре но качеството просто си личи. Свети страхотно и то точно с цвета и силата на другите два стопа. Много съм доволен.
Колега, дай малко повечко инфо за тоя стоп на Хела, ако може снимка. Тук в Аутоплюс нямат такъв.Можеш ли да кажеш точния модел?
Krasi написа:slav написа:didodi написа:Има на хела страхотен модел който се вгражда заводси даже на 3-ките и на венто срува към 25-30 лева но си заслужава защото свети силно и то с цвета на оригиналните стопове
Колега, дай малко повечко инфо за тоя стоп на Хела, ако може снимка. Тук в Аутоплюс нямат такъв.Можеш ли да кажеш точния модел?
Имаш ЛС. Сега видях че си с Пасат, но според мен тяма значение. Между другото в предния ми пост съм объркал броя на крушките - 4 са а не 5

- __smirnoff__
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: PN 1990