Така е, на пътя всички са равни, дори иналидите трябва да спазват правилника за движение по пътищата в целия му вид, където разбирасе ги има цитирани и тях
А за хора с акне нищо не съм чувал:)

Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
longora написа:А не може ли да си затъмня предните само 20% примерно или нещо от сорта ? Аз не искам на 100% така или иначе .. дали за 20-30% ще прявят проблем ?
В закона за движение пишеше, забранено е да се намаля видимостта на челното и двете стъкла осигуряващи видимостта на водача, това на мен ми говори недвусмислено. ако те хванат, а те ще те хванат рано или късно д**е да ти е яко!!!
От тук натам ти си преценяваш!

-
- Автомобил: pasat b5.5
- Двигател:
Re: Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...
Чл. 105
Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Абе стига сте писали глупости
,на всичкото отгоре неверни!Влезни и прочети на официалния сайт на КАТ,там го има зкона написан,както трябва да е!
Тая тема не е за това,което си написал колега,а е за СЕРТИФИКАТ за затъмнени предни прозорци

Тая тема не е за това,което си написал колега,а е за СЕРТИФИКАТ за затъмнени предни прозорци
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
малей булаки в действие
простете,ама не се сдържах
простете,ама не се сдържах

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Ма то аман бе Мите,що не се научат да четат това,което трябва преди да пишат нек'ви глупости 

-
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: AHF 2000
Виждам че отдавна е писано по тази тема, но искам да уточня нещо- кой ще ми докаже че предните ми стъкла са затъмнени нито имат уред да го измерат нито нищо така, че ако някой ми каже че са затъмнени аз му казвам че има проблем с очите.
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
harjar написа:Чл. 105
Много смислено първо мнение по "актуална тема" от.....2008 година.

- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
neon,
тя темата може да е от 2008, ама мисля си е все така на дневен ред
Щото в нашия закон много удобно е написано така, да има с какво да се заядат катаджиите
написано е забранено е ограничаване на видимостта и прозрачността на стъклата !
Нали се сещате как може да се тълкува - кой как си иска !
Няма допустими и забранени норми и параметри - какво е ограничаване на видимост и какво е прозрачност на стъклата !
от друга страна гледам технотест имат услуга в ценоразписа - проверка на пропускливост на светлината цена 78 лв с ДДС! само дето май има разлика м/у пропускливост и прозрачност !
Интересно ми е защо хората занимаващи се професионално с такава дейност не са предприели действия по изясняване и конкретизиране на детайлите, които са в ущърб на работата им - работят ама на риск на клиента !
Щото в редица доста по полицейски държави като САЩ и Германия тези неща са уредени , и ако имаш фолио предназначено за това и отговарящо на определени изисквания и стандарти не е никакъв проблем да си караш фолиран !
Поздрави
тя темата може да е от 2008, ама мисля си е все така на дневен ред
Щото в нашия закон много удобно е написано така, да има с какво да се заядат катаджиите
написано е забранено е ограничаване на видимостта и прозрачността на стъклата !
Нали се сещате как може да се тълкува - кой как си иска !
Няма допустими и забранени норми и параметри - какво е ограничаване на видимост и какво е прозрачност на стъклата !
от друга страна гледам технотест имат услуга в ценоразписа - проверка на пропускливост на светлината цена 78 лв с ДДС! само дето май има разлика м/у пропускливост и прозрачност !
Интересно ми е защо хората занимаващи се професионално с такава дейност не са предприели действия по изясняване и конкретизиране на детайлите, които са в ущърб на работата им - работят ама на риск на клиента !
Щото в редица доста по полицейски държави като САЩ и Германия тези неща са уредени , и ако имаш фолио предназначено за това и отговарящо на определени изисквания и стандарти не е никакъв проблем да си караш фолиран !
Поздрави
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Ще използвам клише: Всичко в страната е уредено, та въпроса с ограничаването на видимостта през предните стъкла е останал недомислен.
Никъде не пише как се дефинира "ограничаване на видимостта". Може да е от прах по стъклото, а може и да е посредством залепен вестник или хавлиена кърпа. Недомислено е и докато е така полицаите щом видят съмнителна кола я спират за проверка на предните стъкла, защото им изглежда като 20лв на цяло. Имал съм фолио на предни стъкла-заяждали са се-свалял съм го пред тях за да не спрат колата от движение. Все още от време навреме ме спират и ме карат да вдигна стъклото ако е свалено. По-вероятно е да забранят фолиото въобще, отколкото да разрешата да се слага на предните стъкла. Както забелязвате нещата никога не отиват на добре-винаги се върви назад.
Никъде не пише как се дефинира "ограничаване на видимостта". Може да е от прах по стъклото, а може и да е посредством залепен вестник или хавлиена кърпа. Недомислено е и докато е така полицаите щом видят съмнителна кола я спират за проверка на предните стъкла, защото им изглежда като 20лв на цяло. Имал съм фолио на предни стъкла-заяждали са се-свалял съм го пред тях за да не спрат колата от движение. Все още от време навреме ме спират и ме карат да вдигна стъклото ако е свалено. По-вероятно е да забранят фолиото въобще, отколкото да разрешата да се слага на предните стъкла. Както забелязвате нещата никога не отиват на добре-винаги се върви назад.

- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
Най-новото е , че отнасяш акт , а не спират колата от движение.Ами ако се "опушат" предните две стъкла ония как ще докажат , че колата не излиза така от завода?
Плюс това на някои коли със двоен стъклопакет , при налагане на апарат за измерване на прозрачността , не може да ги отчете!
Плюс това на някои коли със двоен стъклопакет , при налагане на апарат за измерване на прозрачността , не може да ги отчете!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”