Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Съб 23 фев 2008 11:42

Така е, на пътя всички са равни, дори иналидите трябва да спазват правилника за движение по пътищата в целия му вид, където разбирасе ги има цитирани и тях
А за хора с акне нищо не съм чувал:)

Потребителски аватар
russonera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russonera » Съб 23 фев 2008 14:03

Голяма гъзарийка си е с затъмнени стъкла.И сте прави че ако си кука нема ти праат проблеми.Ама за задните съм сигурен че могат да се затъмняват.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 15 апр 2008 22:25

А не може ли да си затъмня предните само 20% примерно или нещо от сорта ? Аз не искам на 100% така или иначе .. дали за 20-30% ще прявят проблем ?

Потребителски аватар
kicker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kicker » Вто 15 апр 2008 23:05

longora написа:А не може ли да си затъмня предните само 20% примерно или нещо от сорта ? Аз не искам на 100% така или иначе .. дали за 20-30% ще прявят проблем ?

ако ти се падне някои сърдит ще прави.
по добре не си слагай таралеж в гащите :D

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Сря 16 апр 2008 0:41

longora написа:А не може ли да си затъмня предните само 20% примерно или нещо от сорта ? Аз не искам на 100% така или иначе .. дали за 20-30% ще прявят проблем ?

В закона за движение пишеше, забранено е да се намаля видимостта на челното и двете стъкла осигуряващи видимостта на водача, това на мен ми говори недвусмислено. ако те хванат, а те ще те хванат рано или късно д**е да ти е яко!!!
От тук натам ти си преценяваш! :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 16 апр 2008 18:58

Ами ако не може да ги позатъмна всички малко, въобще няма да се занимавам. Мерси много !

harjar
Автомобил: pasat b5.5
Двигател:

Re: Сертификат за тонирани/затъмнени стъкла...

Мнениеот harjar » Вто 10 май 2011 23:42

Чл. 105

Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 11 май 2011 19:34

Абе стига сте писали глупости :evil: ,на всичкото отгоре неверни!Влезни и прочети на официалния сайт на КАТ,там го има зкона написан,както трябва да е!
Тая тема не е за това,което си написал колега,а е за СЕРТИФИКАТ за затъмнени предни прозорци

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 11 май 2011 19:52

малей булаки в действие

простете,ама не се сдържах :063:

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 11 май 2011 20:21

Ма то аман бе Мите,що не се научат да четат това,което трябва преди да пишат нек'ви глупости :beat_butt2

lambo_sl
Автомобил: Audi A3
Двигател: AHF 2000

Мнениеот lambo_sl » Нед 31 юли 2011 22:56

Виждам че отдавна е писано по тази тема, но искам да уточня нещо- кой ще ми докаже че предните ми стъкла са затъмнени нито имат уред да го измерат нито нищо така, че ако някой ми каже че са затъмнени аз му казвам че има проблем с очите.

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 01 авг 2011 0:43

harjar написа:Чл. 105

Забранено е ограничаването на видимостта през стъклата на предните врати и на задното стъкло. Ограничаването на видимостта през стъклата на задните врати се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Много смислено първо мнение по "актуална тема" от.....2008 година. :deal :не:

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 01 авг 2011 9:51

neon,
тя темата може да е от 2008, ама мисля си е все така на дневен ред

Щото в нашия закон много удобно е написано така, да има с какво да се заядат катаджиите
написано е забранено е ограничаване на видимостта и прозрачността на стъклата !
Нали се сещате как може да се тълкува - кой как си иска !
Няма допустими и забранени норми и параметри - какво е ограничаване на видимост и какво е прозрачност на стъклата !
от друга страна гледам технотест имат услуга в ценоразписа - проверка на пропускливост на светлината цена 78 лв с ДДС! само дето май има разлика м/у пропускливост и прозрачност !
Интересно ми е защо хората занимаващи се професионално с такава дейност не са предприели действия по изясняване и конкретизиране на детайлите, които са в ущърб на работата им - работят ама на риск на клиента !

Щото в редица доста по полицейски държави като САЩ и Германия тези неща са уредени , и ако имаш фолио предназначено за това и отговарящо на определени изисквания и стандарти не е никакъв проблем да си караш фолиран !
Поздрави

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 01 авг 2011 11:02

Ще използвам клише: Всичко в страната е уредено, та въпроса с ограничаването на видимостта през предните стъкла е останал недомислен.
Никъде не пише как се дефинира "ограничаване на видимостта". Може да е от прах по стъклото, а може и да е посредством залепен вестник или хавлиена кърпа. Недомислено е и докато е така полицаите щом видят съмнителна кола я спират за проверка на предните стъкла, защото им изглежда като 20лв на цяло. Имал съм фолио на предни стъкла-заяждали са се-свалял съм го пред тях за да не спрат колата от движение. Все още от време навреме ме спират и ме карат да вдигна стъклото ако е свалено. По-вероятно е да забранят фолиото въобще, отколкото да разрешата да се слага на предните стъкла. Както забелязвате нещата никога не отиват на добре-винаги се върви назад. :012:

Потребителски аватар
Plehi
Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
Двигател:

Мнениеот Plehi » Пон 01 авг 2011 14:07

Най-новото е , че отнасяш акт , а не спират колата от движение.Ами ако се "опушат" предните две стъкла ония как ще докажат , че колата не излиза така от завода?
Плюс това на някои коли със двоен стъклопакет , при налагане на апарат за измерване на прозрачността , не може да ги отчете!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”