а иска ли някаква подръжка това чудо?airjohn написа:буквалния превод от руски на илюстрацията поз.18 и 19 е контейнер с активен въглен и електроклапан на същия контейнер. Най вероятно това е уловител на петролни изпарения с цел екология .
Черна кутия - от ляво на хидравликата - голф 4?
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stenly_m написа:моята е дизел и точно там дето си посочил е водната помпа...и при мене е кръгла...както на 1 снимка по-надолу...и е БОШ!
Пич тебе яко те пере съчмата

ама ме развесели здраво

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е така наречения КАНИСТЪР - ролята му е да вкарва бензиновите пари от резервоара за изгаряне в мотора. Не изисква подръжка, вода, зоб и т.н. При дизелите доколкото знам го няма това чудо.
Само се ч1удя защо не вярвате на колегата че на него му е там водната помпа. Явно е в такава грешка че няма накъде повече. Предполагам майстора му е говорел за горивен филтър БОШ, ама знае ли се.
Само се ч1удя защо не вярвате на колегата че на него му е там водната помпа. Явно е в такава грешка че няма накъде повече. Предполагам майстора му е говорел за горивен филтър БОШ, ама знае ли се.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
°niksi° написа:Това е така наречения КАНИСТЪР - ролята му е да вкарва бензиновите пари от резервоара за изгаряне в мотора. Не изисква подръжка, вода, зоб и т.н. При дизелите доколкото знам го няма това чудо.

В колко теми се спори за това чудо, че чак и колите взеха да си залагат (губят) хората. Само едно неможах да разбера, едни казват че е за екология, други с цел ускоряване, чакам залози???
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Екология
Както се надявам всички знаят горивото в резервоара търпи свиване и разширение при промени в температурата. Има система за вентилация на резервоара - един маркуч разположен високо в резервоара и при разширение изпаренията които се образуват се отвеждат до двигателя и там чрез тази кутия се пускат за изгаряне. А това нещо цъка защото има клапанче което пуска въпросните изпарения към двг-то.
Аз така го знам, може и да не е 100%.
Както се надявам всички знаят горивото в резервоара търпи свиване и разширение при промени в температурата. Има система за вентилация на резервоара - един маркуч разположен високо в резервоара и при разширение изпаренията които се образуват се отвеждат до двигателя и там чрез тази кутия се пускат за изгаряне. А това нещо цъка защото има клапанче което пуска въпросните изпарения към двг-то.
Аз така го знам, може и да не е 100%.
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”