Странен проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем

Мнениеот Mury » Пон 14 апр 2008 19:49

От около 2 месеца имам един странен проблем с мойто Поло :evil: :evil: Когато загрее колата,оборотите на празен ход ми се струват ниски :!: :!: а когато ускорява на високи обороти ми се струва доста шумен мотора :!: :!: Миналата седмица махнах катализатора,промяната е малка,колата върви малко повече,но проблема си го имам.Правена е диагностика и имаше записана грешка,на МПХ/моторчето за празен ход/калибровахме го и се оправи за известно време :roll: :roll: :roll: Дали може шума на мотора да е от прескочил ремък :?: :?:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 22:53

Хм ами колега провери я по белези... то ако е прескочило няма ли да дава грешки в коляновия вал ако има вобще датчик. Не съм запознат много с половерите, гледам да захванем темата за да се реши проблема. :wink:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 14 апр 2008 23:18

Ако ти е прескочил 1 зъб ,мощноста на двигателят ще спадне драстично и ще се усетиш! Звука променен ли е или просто по силно се чува. Форсира ли се добре ,макар и по шумна?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 23:23

Възможно и нещо да се е разбило, втулки на алтернатор, водна помпа...... шумове могат да дойдат от доста места.... :roll:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 14 апр 2008 23:35

Да се изкажа "компетентно" :lol:
Ако е прескочило зъбче-колата ще пали трудно с припукване и притрисане
Следващото което ще напиша не съм го видял с очите си-не гарантирам за инфото :!: :-ако е само един зъб-до 2500оборота ще е бавно ускорението-след тези обороти-колата би трябвало да е по-ускорителна и вървежна...Това инфо ми го сподели един псевдо "тунер"-незнам дали е така,ама има логика ....
Най-вероятно проблема ти не е от ангренажа...Ама нека свалят капака-белезите ще кажат
Шума от мотора може да е от доста неща-като най-първо отбелязвам внушението....ВП,оптяжна ролка,лагери на КВ-основни,биелни....абе-филм на ужасите....
А за ниските обороти...и аз съм така-допреди да откача Ламбдата мойте падаха до 450-500,сега падат само до 750-и бързо се нормализират....въпреки че реално ламбдата не играе във филма....
Уффф-коли-кво да ги правиш......един ВелИсопед и туй-то!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 14 апр 2008 23:43

chy написа:Да се изкажа "компетентно" :lol:
Ако е прескочило зъбче-колата ще пали трудно с припукване и притрисане
Следващото което ще напиша не съм го видял с очите си-не гарантирам за инфото :!: :-ако е само един зъб-до 2500оборота ще е бавно ускорението-след тези обороти-колата би трябвало да е по-ускорителна и вървежна...Това инфо ми го сподели един псевдо "тунер"-незнам дали е така,ама има логика ....
Най-вероятно проблема ти не е от ангренажа...Ама нека свалят капака-белезите ще кажат
Шума от мотора може да е от доста неща-като най-първо отбелязвам внушението....ВП,оптяжна ролка,лагери на КВ-основни,биелни....абе-филм на ужасите....
А за ниските обороти...и аз съм така-допреди да откача Ламбдата мойте падаха до 450-500,сега падат само до 750-и бързо се нормализират....въпреки че реално ламбдата не играе във филма....
Уффф-коли-кво да ги правиш......един ВелИсопед и туй-то!

Колега по-вървежна е с зъб назад а тя ако прескочи, ше прескочи зъб напред което направо я затапва. Ролката иначе може да е блокирала...

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 15 апр 2008 0:02

Tinko написа:
Колега по-вървежна е с зъб назад а тя ако прескочи, ше прескочи зъб напред което направо я затапва. Ролката иначе може да е блокирала...

Сигур е така-аз не бих направил подобен експеримент :да:
Макар че от немалкия ми опит с разни марки и модели коли-никога не ми се е случвало да прескочи зъбче-независимо от посоката....Повярвайте ми-само неподдържани служебни бараки карам.....Само веднъж-ама така прескочи няколко зъба че направо отиде на осн.ремонт :lol: :lol: :lol:

П.С.-дано шума да е от внушение!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 15 апр 2008 0:23

От много ряз става, от скапан или ненатегнат ремък също.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 15 апр 2008 8:23

При мен беше от бензина - и по - шумна и с нестабилни обороти на загрял двигател. Намери си приятел в бензиностанция, който да ти казва кой бенз няма прибавка на екогорива и сложи от него, дори да е 100 октана, както прави един съфорумец /тогава ще говорим пак/

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 15 апр 2008 15:48

Такаааа колата е на 60 000 реални км.,всички ремъци,ролки,водна помпа са сменяни преди няма и 10 000 км. :idea: :idea: :idea: Колата има мощност,просто на високите ми се струва по шумна,но не говорим за основни,биелни лагери и т.н. :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 15 апр 2008 22:14

А дали това....тогава не е дало проблема сега....въпреки че "ти се струва че е по-шумна на високите"???
Mury написа:
POLO_SPORT написа:Така не е ли опасно за мотора?!

По принцип да,аз миналата година сипах малко повече и след това заминах за морето на следващия ден като проверих маслото беше избило през гарнитурата на капака на клапаните :evil: :wink:

П.С.-някои помниме още че колата е купувана чистак нова от магазина....и че търсеше "мющерия"..... :wink:

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 16 апр 2008 10:24

chy написа:А дали това....тогава не е дало проблема сега....въпреки че "ти се струва че е по-шумна на високите"???
Mury написа:
POLO_SPORT написа:Така не е ли опасно за мотора?!

По принцип да,аз миналата година сипах малко повече и след това заминах за морето на следващия ден като проверих маслото беше избило през гарнитурата на капака на клапаните :evil: :wink:

П.С.-някои помниме още че колата е купувана чистак нова от магазина....и че търсеше "мющерия"..... :wink:

Едва ли бате то ставаше въпрос за 100-200 гр.повече,а и от бензина не ми се вярва да е,сипвам само на ЕКО/там сипвам и на Алфата 100 октанов/и съм супер доволен от тези бензиностанций :wink: :wink: шея провериме за ремъка,ако не е той шси я карам и тва е.може пък да си внушавам :roll: :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 16 апр 2008 11:05

Мале колега какви са тия ремонти на 60 000? :shock

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Сря 16 апр 2008 11:38

Tinko написа:Мале колега какви са тия ремонти на 60 000? :shock

Къде видя че говориме за ремонт :?: :?: :?:

По темата,ще изчистя дросела и ще видим какво ще стане,може да има резултат за оборотите:roll: :roll: :roll: за шума незнам,може пък да си внушавам :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 16 апр 2008 11:52

Водната принципно и е раничко... :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”