Passat 1.8 T - каде е разположено турбото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.8 T - каде е разположено турбото
Здравейте, наскоро карах такъв пасат но ми се стори, че турбината не се усещаше да дърпа рязко в определени обороти. Просто колата набираше плавно и доста бавно спрямо очакванията ми. Сравнявам го с ТДИ, което съм карал и там се усеща доста дърпането на турбото. Възможно ли е колата да е обикновено 1.8, защото не успях да намеря турбото под капака?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не съм го настъпвал много пасата, но до 4 хиляди оборота ми се стори много бавен. Сравнявам го пак с ТДИ, защото скоро не съм карал бензин и съм забравил как се кара
Имам усещането, че ТДИ-то 110 коня доста ше го узори 1.8 Т-то, но пак казвам може турбото да е позадръстено и затова да не върви. На друго 1.8Т не съм се качвал

-
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип ТДИ има като че ли по-експлозивна мощ. Но пък там веселбата свършва много бързо
. Ако усещаш колата мудна си провери свещите. Аз моята я карах с Бош. Уж за този мотор, ама на лек наклон на 3-та нещо се чудеше. Скоро смених гарнитура на капака на клапаните (пускаше масло и свещите се бяха удавили) и сложих свещи NGK, като тези които продават в Unitrage X. Промяна има доста голяма. Колата стана по-пъргава. Не мисли.
Не знам от колко време имаш колата и дали ти е направило впечатление. Педала на газта има позиции. В смисъл, че като натиснеш газта в един момент като че ли няма повече. Там има някаква 2-ра пружина която се преодолява с повече усилие от твоя страна.
Усещането при бензин и дизел с турбо е съвсем различно. Но то и турбото има друго предназначение. При дизел е по-голямо и прави по-голямо налягане. Големината му обаче пречи да се развърти бързо. От тук идва и турбо дупката при дизеловите автомобили. Там турбото се включва около 2000-2100 Об. При дизела целта на турбото е да се повиши мощността.
При 1.8Т турбината е малка. Тя прави налягане около 0.6 атм. Целта на тази турбина е да даде по-голям въртящ момент. Малката и маса позволява да се развърта по-бързо.
Аз не съм спец. в автомобилите, но не съм чувал за зацапване на турбо при бензинови мотори. Чувал съм че при дизеловите пасати с променлива геометрия на турбото има зацапване на лопатките които насочват изгорелите газове. Но това си е друга тема.
Ако нещо се съмняваш дали имаш турбо потърси и интеркулер-а. Той е под калника пред водача. А най-добре иди на диагностика и тя ще си каже дали всичко е наред.

Не знам от колко време имаш колата и дали ти е направило впечатление. Педала на газта има позиции. В смисъл, че като натиснеш газта в един момент като че ли няма повече. Там има някаква 2-ра пружина която се преодолява с повече усилие от твоя страна.
Усещането при бензин и дизел с турбо е съвсем различно. Но то и турбото има друго предназначение. При дизел е по-голямо и прави по-голямо налягане. Големината му обаче пречи да се развърти бързо. От тук идва и турбо дупката при дизеловите автомобили. Там турбото се включва около 2000-2100 Об. При дизела целта на турбото е да се повиши мощността.
При 1.8Т турбината е малка. Тя прави налягане около 0.6 атм. Целта на тази турбина е да даде по-голям въртящ момент. Малката и маса позволява да се развърта по-бързо.
Аз не съм спец. в автомобилите, но не съм чувал за зацапване на турбо при бензинови мотори. Чувал съм че при дизеловите пасати с променлива геометрия на турбото има зацапване на лопатките които насочват изгорелите газове. Но това си е друга тема.
Ако нещо се съмняваш дали имаш турбо потърси и интеркулер-а. Той е под калника пред водача. А най-добре иди на диагностика и тя ще си каже дали всичко е наред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- coolboy_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ей го де е .

преди това бях сложил грешна снимка ... хехех ша ма изядете тука ве ... човек да не сгреши
преди това бях сложил грешна снимка ... хехех ша ма изядете тука ве ... човек да не сгреши
Последна промяна от coolboy_ на Вто 28 апр 2009 13:20, променено общо 1 път.