Кое е по здраво голф2 или опел астра вектра до93 г?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Чет 01 дек 2005 22:11

???парче от какво на каква кола

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 01 дек 2005 22:21

моят скромен опит с опел е, че имах кадет седан 86-та година, 1.6Д, оригинално централно заключване, предни ел.стъкла, чупещ волан, регулираща се седалка и по височина. Няма грам изгнило, един приятел го кара още, може да му постна снимки да го видите. Аз го купих на 300 хил.км. За 2 години му навъртях 200 000 и сега вече е на 600 000 (преживя един основен ремонт де).

Тенекиите му са като от немски танк, досега няма тенекеджия който като го е видял, да не е паднал (а съм ходил по такива майстори доста). Незнам каква изработка е, но е уникален :)

Преживял съм с него какво ли не и за толкова километри мога да твърдя, че това е автомобила с най-най-най здравата ходова част която съм виждал някога. Голфа, за мое съжаление се разтропва много по-бързо, иначе и двете возят сравнително еднакво (като каруци, но мен си ме кефи "твърдото" окачване) :)

Обаче за следващите модели Опел, неможе да се твърди, че са също толкова здрави. Всъщност, като се замисля, за никй автомобил след 94-95 година неможе да се твърди, че е здрав. Просто политиката на автомобилните компании се промени и според мен в момента се гони срок, колата да не се пипа първите 2-3 години и след това заминава. Никой няма сметка от производството на "вечни" автомобили или каквото и да е :)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 02 дек 2005 0:29

Подкрепям "golfer".Няма спор за двигателите на ОПЕЛ.Но мисля, че с това се свършва добрата част от тази марка.Става дума за модели от 80-те 90-те години.
Но да не забравяме.Живота и състоянието на една кола зависи от нейната подръжка и съхранение.Ако собственика е мърляч и колата не е гаражна, мъка ми е.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 02 дек 2005 12:16

всичко е вярно, обаче на орела частите са по-евтини :cry: просто имам база за сравнение, иначе голфа е с много здраво окачване, но и корсата /специално/ не му отстъпва, возят твърдо, но стегнато, няма хлопане, тропане по голфа, при корсата има чат-пат от таблото
иначе при корсата няма ръжда, при голфа почна да се показва, ама е 8 години по-дърт
абе доволен съм и от двете коли 8)

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Пет 02 дек 2005 15:39

Аре и аз да се изкажа тука (в раздел Опел (хи хи хи)) ,
та аз имах кадет кабрио ,90-91 ли беше (не моя да се сетя) ,
за две години имам над 80х км , сменил съм само некав и друг накрайник , но след удара (страничен ) в един бордюр (чак се изкриви задния мост ) , и от тогава я намразих (колата де )
прекръстих я на "АКВАРИУМА" , щото като завали и спре , вътре не спираше хи хи хи, нито един майстор не можа да я оправи , няква греда се е окъсала нейде си вътре , но вече не е в нашия авто-парк,
абе добри са опелите кво ся

п.п.Все пак Хитлеристките коли са били с двг на Опел

vas2308
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas2308 » Пет 02 дек 2005 16:37

Абе кво да Ви кажа -Голф 2 е много желязна кола. Бащата има Опел 91г и е здрав, ама с много ръжда:))))а за новите двигатели на Опел -ЕКОТЕК-за тях съм чувал коментара че не е ЕКОТЕК, а било ЕКОСМЕХ и старите били по добри-ама с Екотек нямам опит -може и да е празни приказки на недоволен мастор или потребител:)

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 02 дек 2005 23:45

Екотек май не са "новите" им двитагели, а вентилките. Нещо като VVTI на тойота и V-TEC на хонда. Ако бъркам некой да ме поправи, че да не се излагам друг път.

Потребителски аватар
ZENDER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZENDER » Съб 03 дек 2005 20:22

Яко се изложи вече! :)

mam4eto.1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mam4eto.1 » Нед 04 дек 2005 15:48

Ще се пусна и аз.Значи в службата /РДВР/ имаме една Вектра 1.8 ..94г. като двигател е просто железна ,за единадесет години патрулно каране двигателя не е пипан без да броим текущото обслужване/масло,ремък и т.н./ вече е на около 450хил.км.За ламарината няма какво да Ви кажа :weep: За наша радост преди няколко години докараха Астри 1.4 и 1.6 Екотек.Като ламарини все още са добре както и окачване.Двигателите обаче са пълна скръб.На 170 хил. един вече се разтропа.Лично аз моето Г2 го предпочитам пред Опел.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”