Търси се идеалната семейна кола.

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 17 апр 2008 16:45

brabus написа:Аеродек е в класа на Поло комби и е малка според мен.
Не знаех че Поло комби е над 4.40 , ама щом казваш :lol:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Чет 17 апр 2008 17:18

Мисля че от японските най удачният избор е авенсис, но лошото е , че за него почти нищо незнам.
Френска кола няма да е просто ми се струма че за ямите по българските пътища не става. Благодаря ви за отговорите и предложенията все пак. :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 18 апр 2008 11:10

Мнения за двигателя на опел вектра Б 1.8 16в :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 18 апр 2008 11:51

zdravko_dimitrov1986 написа:Мнения за двигателя на опел вектра Б 1.8 16в :wink:

след като получи най-малко положителни мнения за опела и най много за шкода ти упорито на опел - после ще ревеш помни ми думите

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 18 апр 2008 12:23

С този бюджет най-добрия ти вариант е опел вектра,ще е по-нова година около 99-2000 и в добро състояние или Нисан Примера 98-2000 г.,Хонда Акорд 97-8 ,Шкодата също е добър вариант,но ще е от първите до 2000 г. с отвратителното табло и тапицерии дето са,а Пасат или А4 за тези пари трябва да е 96 -7,в най-добрия случай 98 г.,а ако се случи малко по-нова ще е зверски омуфкана.Освен това бензинова доста трудно ще намериш свястна. Вчера обикалях Горубляне и Дупница и бензинови в добро състояние не намерих, хем бях готов да дам и някой лев повече.Продават се предимно със сдробени ТДИ мотори ,дето им е взет отдавна огъня и с доста други кусури от типа на тежки удари зле направени и искат бая пари още за да стават за нещо.Има тук таме някоя читава що годе,но на цени около 13-14 хил.лв.-неразумно висока цена за кола съвсем близо до десетата си година . Между другото ако горната граница на бюджета ти е 9000 направо забрави за А4 и Пасат.Не забравяй,че освен цената на която плащаш колата на търговеца имаш обслужване /ролки, ремъци, масло, водна помпа/около 500-600 лв.гражданска/около 200 лв./,каско/500-700 лв./,регистрация/около 130/,все някой носач или накрайник ще излезе за смяна както и някоя друга дреболия,та като цяло от 9000 лв. покупна цена с всичко ще ти легне между 10500-11 хил.лв.Ауди А4 иначе един чудесен автомобил много приятен за каране.по мое мнение е доста тясна вътре,особено отзад е по-тясно от Голф и не е особено подходяща за семейна кола. За носачите тва са пълни простотии ,че два пъти годишно ще ги сменяш и т.н.градски легенди разправяни от хора дето са чули недочули какво им е разправял някой измекяр дето е сменял разбит носач или накрайник с такива втора употреба или ментета на 1/3 от цената на свястните части и никога не се имали такава кола.Подръжката не е страшна ,нито пък е чувствително по-скъпа от на която и да е кола от това поколение автомобили от същия клас,на който и да е производител.Успех в търсенето !

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 18 апр 2008 13:05

One написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Мнения за двигателя на опел вектра Б 1.8 16в :wink:

след като получи най-малко положителни мнения за опела и най много за шкода ти упорито на опел - после ще ревеш помни ми думите

Толкова ми позволява бюджета, какво да правим. :wink:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пет 18 апр 2008 13:14

vw16v написа:....

Напълно съгласен с колегата.
Само да допълня, че мой приятел, който си купи преди около месец Пасат В5.5 1.8Т за 16400 до сега, за да направи пълно обслужване + всички там други разходи (в т.ч. и 4 нови летни гуми 15 цола) даде над 3000 лв допълнително.

Gandalf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gandalf » Пет 18 апр 2008 13:24

Аз съм този който продава Сивик Аеродек.
Не знам как може да се сравнява с Поло.
Аз три години си я карам за семейна, но кефа
да я вкараш на 2-ра на 7000 об. е страхотен.
Иначе верно като е пълна си личи малкия
въртящ момент.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 18 апр 2008 14:33

vw16v написа:С този бюджет най-добрия ти вариант е опел вектра,ще е по-нова година около 99-2000 и в добро състояние или Нисан Примера 98-2000 г.,Хонда Акорд 97-8 ,Шкодата също е добър вариант,но ще е от първите до 2000 г. с отвратителното табло и тапицерии дето са,а Пасат или А4 за тези пари трябва да е 96 -7,в най-добрия случай 98 г.,а ако се случи малко по-нова ще е зверски омуфкана.Освен това бензинова доста трудно ще намериш свястна. Вчера обикалях Горубляне и Дупница и бензинови в добро състояние не намерих, хем бях готов да дам и някой лев повече.Продават се предимно със сдробени ТДИ мотори ,дето им е взет отдавна огъня и с доста други кусури от типа на тежки удари зле направени и искат бая пари още за да стават за нещо.Има тук таме някоя читава що годе,но на цени около 13-14 хил.лв.-неразумно висока цена за кола съвсем близо до десетата си година . Между другото ако горната граница на бюджета ти е 9000 направо забрави за А4 и Пасат.Не забравяй,че освен цената на която плащаш колата на търговеца имаш обслужване /ролки, ремъци, масло, водна помпа/около 500-600 лв.гражданска/около 200 лв./,каско/500-700 лв./,регистрация/около 130/,все някой носач или накрайник ще излезе за смяна както и някоя друга дреболия,та като цяло от 9000 лв. покупна цена с всичко ще ти легне между 10500-11 хил.лв.Ауди А4 иначе един чудесен автомобил много приятен за каране.по мое мнение е доста тясна вътре,особено отзад е по-тясно от Голф и не е особено подходяща за семейна кола. За носачите тва са пълни простотии ,че два пъти годишно ще ги сменяш и т.н.градски легенди разправяни от хора дето са чули недочули какво им е разправял някой измекяр дето е сменял разбит носач или накрайник с такива втора употреба или ментета на 1/3 от цената на свястните части и никога не се имали такава кола.Подръжката не е страшна ,нито пък е чувствително по-скъпа от на която и да е кола от това поколение автомобили от същия клас,на който и да е производител.Успех в търсенето !

Мой приятел на скоро се сдоби с А4 - Газов Инжекцион Татриани, Климатроник , 1,8 20В, ел. квот си искаш, 5 лети джанти, с "махагон" :), 96' година за около 7000 лв. ...

Колата я има от няколко месеца и не е пропищял ... лично съм я виждал ... доста е запазена отвътре (което е доста важно поне според мен) и отвън ... Понякога изкачат оферти ... не винаги е задължително да е скъпо за да е хубаво !

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Пет 18 апр 2008 14:43

Колега, а 124-ка комби от последните две години - първата Е класа (94-95та)? Аз бих избрал такава - огромна, удобна за каране, с комфортна возия, здрава и ако е с дизелов двигател - много икономична. Поддръжката е съпоставима с пасат В3-В4 като цени, минусите са че визуално автомобилът изглежда вече доста ретро и рядко изпадат запазени екземпляри.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 18 апр 2008 14:45

Това е вярно, че изкачат оферти, гледал съм и пасат Б5 по Мобилето, който се намира в дупница. Цената му беше мисля че 7600.
Така че при повечко търсене може да си качим хемороидният гъз и в некои Б5. :wink:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 18 апр 2008 14:50

hristomirov написа:Колега, а 124-ка комби от последните две години - първата Е класа (94-95та)? Аз бих избрал такава - огромна, удобна за каране, с комфортна возия, здрава и ако е с дизелов двигател - много икономична. Поддръжката е съпоставима с пасат В3-В4 като цени, минусите са че визуално автомобилът изглежда вече доста ретро и рядко изпадат запазени екземпляри.

Първо обслужването ще и доста скъпо, второкато дизайн не ми допада, и на всичко отгоре е със задно предаване.
А колкото до Аудито, като интериор наистина е много добро, но просто ми се струва малко, а и междуосието му е най малко.
Са се сетих за Ауди А6, от около 97-98г.. Как ви се струма този вариант. Препоръчителен двигател, със задоволителен разход и динамика :?: :wink:

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Пет 18 апр 2008 15:10

zdravko_dimitrov1986 написа:Първо обслужването ще и доста скъпо, второкато дизайн не ми допада, и на всичко отгоре е със задно предаване.
А колкото до Аудито, като интериор наистина е много добро, но просто ми се струва малко, а и междуосието му е най малко.
Са се сетих за Ауди А6, от около 97-98г.. Как ви се струма този вариант. Препоръчителен двигател, със задоволителен разход и динамика :?: :wink:

За дизайна напълно съгласен - 1984та все пак :D Иначе карам В5 дизел седан и 124ка бензин седан и имам пряко наблюдение. :D Определено има разлика във возията и комфорта за шофьора, но все пак са различен клас коли. Скъпото обслужване е упорит градски мит - един пример, накладките на 124ката от Балканстар са с 4 лева по-евтини от накладките за вентото на баща ми от Юнитрейд. По мои наблюдения, обслужването на В5 е поне двойно по-скъпо от 124, А6 е още нагоре. Не знам защо се притесняваш от задното - зимата на заледено с пасата занасях повече, ама може защото съм свикнал повече на 124ката.
Брата на жена ми караше А6ца до скоро, една седмица му дадох да покара пасата и каза че е изненадан - по-нисък клас кола му е по-удобна и приятна за каране, но предполагам, че е въпрос на вкус.
То е ясно, че трябва да се качиш и да те грабне, всичките коли изброени до тук са все читави, важното е да попаднеш на хубава и здрава бройка, щот все пак ще возиш семейството.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 18 апр 2008 15:41

Значи мисля че поставяш нещата наопаки!
Първо, ден-два отдели да обиколиш автокъщи, Горубляне дори :lol: и влез във всяка кола която се предложи и по размер ти е ок!
Влез, седни, виж дали ти допада, можеш ли да седнеш удобно...
и така ще отсееш модели които не те кефат или "не стават", така на хартия всички са читави :)
И като сведеш до 2-3 избора - потърси инфо в съответните форуми - да не се окаже че се метнеш на Опел/Авензис питаш нещо и след седмица някой отговаря... намек :wink:
И след това - търсиш и чакаш птичката... няма какво да се лъжем с ограничен бюджет трябва чакане и обикаляне.
Успех.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 18 апр 2008 15:47

Взимай Веждата. Другите ще са пълен гроб ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”