Странно "виене" при палене на студен двигател ?
Странно "виене" при палене на студен двигател ?
Пичове,сутрин като запаля машината се чува едно извиване за около 30 секунди и постепенно отшумява и през целия ден няма проблеми при палене,а само като престои по-дълго без да е палена колата се появява/примерно 12 часа/.Казаха ми че било фабричен дефект при Голф И венто и всички правели така.Иначе от стартера ли идва това виенйе?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Не е голяма философия ама знам как става на мойта 2ка. Отвиваш болта, който държи алтернатора отдолу, той се намира на нещо като релса тоест можеш да го движиш(алтернатора) напред-назад издърпваш го така че да се опъне хубаво ремъка и затягаш. Хватката е после като натиснеш ремъка надолу да потъва половин сант т.е. да не опънат докрай. Надявам се писанията ми да са разбираеми.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Даскале, алтернатор и генератор означават един и същ уред - този, който произвежда ток и зарежда акумулатора. Задвижва се от ремък, който в общия случай е вързан на шайбата на коляновия вал и на водната помпа, т.е. шайбата на коляновия вал върти водната помпа и алтернатора (генератора). Този ремък има навика да "цвили". Понякога и при движение, и на място.
Последна промяна от Lawyer на Пон 05 дек 2005 11:56, променено общо 1 път.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Водната ти помпа не върти никакъв ангренажен ремък. Водната помпа бива въртяна от коляновия вал посредством ремък (без значение какъв). Динамо в колата нямаш! Динамо имат велосипедите (колелетата). Имаш алтернатор и той бива въртян от обикновен ремък, пистов или клиновиден (все тая). Огледай си ремъка, който задвижва алтернатора дали не е хлабав. Това е!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен вие..............аз си мислих че е от по богатата смес и работата на Двг се променя сутрин като е студена и издава тоз виещ звук............съдя по тва защото ми беше скапан датчика и трудно палеше на студ и във случаите като беше топло и съответно палеше го нямаше тва виене........ся го има винаги като е престояла повече от 10-12 часа...........едно смучене таквози............оф не моа го обесна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”