Питане относно паленето на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Питане относно паленето на двигателя

Мнениеот Краси Кунчев » Пон 21 апр 2008 20:53

Колеги искам да попитам защо когато колата ми е студена пали перфектно,а когато е топла се замисля доста.Трябва да вьртя повече и да давам газ повече.Карам 1,6АБУ.Иначе колата се дьржи перфектно и не сьм имал проблеми.Карам я на газ.Благодаря! :D

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 21 апр 2008 21:02

Евентуално проблем с газовата инсталация....,но аз така си мисля... нека др колеги да си кажат мнението

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пон 21 апр 2008 21:12

VW-fenka написа:Евентуално проблем с газовата инсталация....,но аз така си мисля... нека др колеги да си кажат мнението

Точно така, аз го имам същия проблем, когато изстине е кибрит, свещите са ми перфектни, но когато е загряла и я паля малко, след като е загасена винаги пали от втория път. Проблема е в центровката газ/бензин, но не искам да я пипат разни "майстори", че може и по-зле да я направят :lol: напатил съм се от разбирачи! Предполагам, че и при теб е същото, пробвай да я загасиш на бензин и след малко като запалиш, би трябвало да нямаш проблеми.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Пон 21 апр 2008 21:29

Колата ми е направена винаги да пали на бензин,а я гася на газ.

Потребителски аватар
Мартин
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Мартин » Пон 21 апр 2008 21:37

Краси Кунчев написа:Колата ми е направена винаги да пали на бензин,а я гася на газ.

Това е ясно, те почти всички са така.

Vilio-SAXOTO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vilio-SAXOTO » Пон 21 апр 2008 22:07

Marto0 написа:
Краси Кунчев написа:Колата ми е направена винаги да пали на бензин,а я гася на газ.

и е най-добрия вариант :)

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пон 21 апр 2008 22:13

abu моторите попринцип палят малко по бавно (никога от четвърт) май някой ми беше казвал, че през първата четвърт компа проверявал за грешки или нещо такова :roll: а ако на газ ти пали по бавно ... нзм може пътищата да ти са прекалено дълги :roll:
П.С. на студено сработва автоматичния смукач на топло предполагам не и това може да оказва някакво влияние при теб . на мен ми пали еднакво добре на топло на студено на газ на бензин :wink:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 21 апр 2008 22:24

Vilio-SAXOTO написа:
Marto0 написа:

и е най-добрия вариант :)

При това положение при липса на ламбда симулатор и корекция на запалването, при палене на бензин и гасене на газ се получава адаптация на компютъра при работещ двигател на газ. При палене на бензин колата пали нормално ако газовите смеси са бедни при работа на газ,а ако са богати пали трудно.... това е ако липсва ламбда симулатора и корекция на запалването. Това се получава, защото компа и сондата получават грешна информация при работа и при съответното палене той тръгва на бензин,но има грешна информация за газовата смес която трябва да състави. Това е единия вариант за проблема ! Другия е прецакан температурен датчик !
Пробвай да разкачиш сондата и виж как ще се държи колата на баща ми съм я оставил така и е много добре не трупа грешки, само каза че няма сонда и толкова.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Вто 22 апр 2008 19:22

Какво означава да е прецакан температурния датчик?Колата загрява нормално,а този проблем се получи от както стана по-топло времето.АГУ-то ми е в гаранция,там дали могат да отстранят проблема или да карам така -трябва ли това да ме притеснява? :roll:

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 22 апр 2008 20:36

Виж колегата vaskoto1, какви ге и дробил :wink:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=51505

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Сря 23 апр 2008 9:31

Колега не съм експерт , но от опит знам , че испарителя особенно вакумния може да изпуска газ докато не се освободи газта затворена в тръбата между газавия клапан и изпарителя . Така се получава много богата смес и трудно пали . При теб испарителя е нов , но не е изключено да има проблем .
Можеш лесно сам да провериш дали изпуска , като след току що загасен двигател на тръбата след испарителя сложиш пяна от веро

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”