Diesel Blow-Off-Set

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Чет 17 апр 2008 17:01

колега и аз не знам как се слага иначе щях да ти кажа аз и затова следя темата с такъв интерес..

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 17 апр 2008 17:24

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 17 апр 2008 21:17

Blow-Off'а от първото клипче най ми хареса като звук.

Потребителски аватар
ittso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ittso » Пон 21 апр 2008 23:29

Звукът е мания, тракатрак - тракатрак - тракатрак - пссссссс, тракатрак - тракатрак - тракатрак - пссссссс. :lol:
Ако тези двигатели са имали необходимост от подобни джаджи, за да им разтоварват каквото им е в повече, със сигурност са щели да им го монтират във фабриката. Там не всички са идиоти, има и разбиращи хора. :lol:

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 21 апр 2008 23:41

ittso написа:Звукът е мания, тракатрак - тракатрак - тракатрак - пссссссс, тракатрак - тракатрак - тракатрак - пссссссс. :lol:
Ако тези двигатели са имали необходимост от подобни джаджи, за да им разтоварват каквото им е в повече, със сигурност са щели да им го монтират във фабриката. Там не всички са идиоти, има и разбиращи хора. :lol:

ти пък нищо не каза :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
Bialkov_TDI
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AJM

Мнениеот Bialkov_TDI » Сря 23 апр 2008 18:41

Колега дръж ни в течение!!!

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Сря 23 апр 2008 19:00

Някой някаква идея има ли от къде идва маркуча който влиза в BOVа, от клапан или на някой маркуч с вакуум се слага тройник, понеже някои BOV идват с маркуч и тройник? Питам за двигател 1.9 ТДИ АФН Изображение

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пет 02 май 2008 19:57

ми незнам дали има ефект във вървеното но си е гъзария , в асеновграт има 1 бора 1.9 тди 150 коня има такова животно и се чува добре как си съска

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пет 02 май 2008 23:33

junakov написа:ми незнам дали има ефект във вървеното но си е гъзария , в асеновграт има 1 бора 1.9 тди 150 коня има такова животно и се чува добре как си съска

единствения ефект е че съска няма как да върви повече просто няма логика :lol: :lol:

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Съб 03 май 2008 11:04

да не говорим и че след седмица кеф съскането почва да досажда

bg_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bg_man » Пон 26 май 2008 20:45

то треа си с много рентабилни нерви та да ти досажда на който му пречи да не си го слага..... по тая логина кво трябва на сички с бензинови бегачки да ги дразни тва ли???
На братчед ми на БМВ-то мисля че е сложил такова нещо щот доста му свири турбото и си се чува прилично изпускане смед махане на газта..... ма той е пипал и турбото и има и чип....та според мен има смисал донякаде от това,но не и за обикновенните ''дръгели'' по 90-100 коня се пак завода е избрал най-добрите настройки.Но това си е лично мое мнение :idea:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 26 май 2008 22:48

bg_man написа:то треа си с много рентабилни нерви та да ти досажда на който му пречи да не си го слага..... по тая логина кво трябва на сички с бензинови бегачки да ги дразни тва ли???
На братчед ми на БМВ-то мисля че е сложил такова нещо щот доста му свири турбото и си се чува прилично изпускане смед махане на газта..... ма той е пипал и турбото и има и чип....та според мен има смисал донякаде от това,но не и за обикновенните ''дръгели'' по 90-100 коня се пак завода е избрал най-добрите настройки.Но това си е лично мое мнение :idea:

Малко грубо като изказване,но вярно.
За сведение на ARL-а като се махне катализатора,при смяна на скоростите при отпускане на газта се чува доста ясно обратното завихряне в празното вече гърне.Значи го пооблекчава малко,а при 90-те коня разликата е почти никаква.От там ми се струва и че блоу-офа ще е плюс при мощните дизели,но при малките коне е само едно фъщене.

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Пон 02 юни 2008 21:43

Сложих го, ефект 0. Изсъска 1 път ама набих оборотомера до към 4000 и толкоз. Явно налягането не е достатъчно силно, срязах малко пружината за да няма такова съпротивление и пак нулев ефект. Да не би да има някъде вече сложен заводски разтоварващ клапан който да трябва да се изолира?

Потребителски аватар
STOCK_RACING
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STOCK_RACING » Пон 02 юни 2008 22:35

Имам френд със пежо 306 макси и той има боул офф...при него съскането е уникално красиво...и аз мисля да сложа на 4-рката ама сега няма кешовица :D

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Чет 19 юни 2008 12:58

apchih написа:Сложих го, ефект 0. Изсъска 1 път ама набих оборотомера до към 4000 и толкоз. Явно налягането не е достатъчно силно, срязах малко пружината за да няма такова съпротивление и пак нулев ефект. Да не би да има някъде вече сложен заводски разтоварващ клапан който да трябва да се изолира?

Къде ти го сложиха ??И как точно изглежда твоят??Обясни малко повече за поставянето и как се случва..Какво управлява отварянето и затварянето на блоу-а..

Върни се в “Дизелови агрегати”