Искам да чуя и вашето мнение, понеже спорим с един приятел тука
Голф 3 - кои амортисьори возят най-меко?
- spokoen
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 - кои амортисьори возят най-меко?
Кои амортисьори возят най-меко за голф 3-ка?
-
slavipleven
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
re:
Ако не си със спортно окачване ще вози меко и обратното!Но каквито и да му сложите няма да е кой знае какво.Голфовете си возят твърдо по принцип! 
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Тук ефекта е комплексен от типа амортисьори, вида пружини и материала на тампоните на окачването. Отделно и гумите играят роля за твърдостта на возене, дори и налягането на въздуха в тях.
Газовите амортисьори возят по-твърдо от маслените.
Има пружини с различна височина и твърдост.
Тампоните може да са гумени, може да са и от пропиленови полимери, това също влияе.
За гумите няма смисъл да споменавам.
Глупаво е да се спори коя марка амортисьори вози по-меко, няма такъв критерии. Всяка марка има различни типове за различен модел на каране.
Газовите амортисьори возят по-твърдо от маслените.
Има пружини с различна височина и твърдост.
Тампоните може да са гумени, може да са и от пропиленови полимери, това също влияе.
За гумите няма смисъл да споменавам.
Глупаво е да се спори коя марка амортисьори вози по-меко, няма такъв критерии. Всяка марка има различни типове за различен модел на каране.
- yeti123
- Автомобил:
- Двигател:
Така и така зачекнахме темата. Мойте амортисьори са газови, като на пружините ми има следния индикатор - 2 БЕЛИ и 1 ЗЕЛЕНА точка. Казвали са ми че тези тип пружини са твърди и спортен тип. Замислил съм се дали да не сменя пружините и амортисьорите с нормални пружини и маслени амортисьори. Обаче имам няколко притеснения.
1. Колата е GTI 8V 115hp - няма ли да стане по нестабилна особено по завой (не съм състезател а олегнал човек и карам олегнало)
2. При състоянието на пътната мрежа масления амортисьор няма ли здаде по-рано багажа, и дали така проблемните тампони няма да се разбиват по-често?
3. И последно - при подобна смяна дали няма да се вдигне колата малко или обратното?
Ще съм благодарен много на компетентните отговори!
1. Колата е GTI 8V 115hp - няма ли да стане по нестабилна особено по завой (не съм състезател а олегнал човек и карам олегнало)
2. При състоянието на пътната мрежа масления амортисьор няма ли здаде по-рано багажа, и дали така проблемните тампони няма да се разбиват по-често?
3. И последно - при подобна смяна дали няма да се вдигне колата малко или обратното?
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yeti123 написа:Така и така зачекнахме темата. Мойте амортисьори са газови, като на пружините ми има следния индикатор - 2 БЕЛИ и 1 ЗЕЛЕНА точка. Казвали са ми че тези тип пружини са твърди и спортен тип. Замислил съм се дали да не сменя пружините и амортисьорите с нормални пружини и маслени амортисьори. Обаче имам няколко притеснения.
Според мен щом караш улегнало няма да те тревожи стабилносттта, с нормалните пружини колата ще стане нормално висока и нормално стабилна. Иначе относно амортисьорите не знам дали е удачно да слагаш маслени, по-скоро не.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yeti123 написа:Но по-скоро маслен НЕ защото?
А относно височината, тя и сега колата е по-висока от масовите GTI-ки, точно заради споменатия от мене тип пружина които имам!
Маслен не бих сложил, защото е по-малко издържлив, а пружините последно спортни ли са? Май не щом е по-висок от масовите, но с нормални при всички положения ще стане като тях.
- spokoen
- Автомобил:
- Двигател:
Много хубава стана темата!
Аз също купих газови амортисьори, защото са по-издръжливи и защото с тях е по-стабилна колата!
Ама така е когато човека се впечатлява от някои неща като "издръжливост" и "сигурност"- които разбира се НЕ са маловажни, а не мисли за това, че кара като "дядо"
Аз точно съм от този тип шофьори. Наслаждавам се на пътуването, а не на високата скорост!
Сега търся начин да продам почти новите газови амортисьори и оригиналните пружини, ако се наложи, и да купя най-меките (но не ниски) пружини в комбинация с най-меките амортисьори!
Мисля, че като влизам в кресното дефиле с 50-60 km/час, че няма да бъде опасно и с най-меките амортисьори
Дайте предложения с най-подходящата комбинация тогава колеги (т.е кой цвят пружини с кои амортисьори) и ако някой се интересува от почти нови газови амортисьори заедно с оригинални пружини на ДОБРА цена, нека да се обади
Аз също купих газови амортисьори, защото са по-издръжливи и защото с тях е по-стабилна колата!
Ама така е когато човека се впечатлява от някои неща като "издръжливост" и "сигурност"- които разбира се НЕ са маловажни, а не мисли за това, че кара като "дядо"
Аз точно съм от този тип шофьори. Наслаждавам се на пътуването, а не на високата скорост!
Сега търся начин да продам почти новите газови амортисьори и оригиналните пружини, ако се наложи, и да купя най-меките (но не ниски) пружини в комбинация с най-меките амортисьори!
Мисля, че като влизам в кресното дефиле с 50-60 km/час, че няма да бъде опасно и с най-меките амортисьори
Дайте предложения с най-подходящата комбинация тогава колеги (т.е кой цвят пружини с кои амортисьори) и ако някой се интересува от почти нови газови амортисьори заедно с оригинални пружини на ДОБРА цена, нека да се обади
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”