Голф 2 1990, 1.8 - Трудно превключване на предавки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
darkstar
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 1990, 1.8 - Трудно превключване на предавки

Мнениеот darkstar » Пон 21 апр 2008 22:17

Имам проблем с превключването на предавките. От начало задната при превключване скарцаше. После започна трудно да влиза първа и трета - това важи и при изключен двигател с натиснат съединител. Незнам съединителя в какво състояние е но отделя доста горе - автоматична регулация. Сменваха ми маслото на СК преди време - 2 месеца, защото смених тампон на СК и имаха съмнение за теч от семеринг. Тогава смениха доста неща и им изгубих вече дирите - извинявайте ако съм сгрешил нещо.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 21 апр 2008 22:33

Добре дошъл колега!

Сега какво масло наля в кутията? Проблема само на 1-ва и 3-та ли е? Другия въпрос е като включиш на 5-та , дадеш газ на колата до 2500 и на опъната ръчна започнеш да отпускаш съединителя трябва да огасне почти в средата на хода или малко по-нагоре.

darkstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darkstar » Вто 22 апр 2008 6:40

Ще пробвам, по принцип не става всеки път - рядко се случва но последния път беше на едно кръстовище и затова са моите притиснения. За масло незнам защото майсторите го слагаха - май 11лв литъра беше при все че това не е никакав критерии. Колата е на над 270 000км така че предполгам че проблемите са комплексни и пак ще трябва ремонти. Въпросът е да знам горе долу какво и има - да не ми кажат нова кутия или нещо такова скъпо, което да не е още за смяна.

Благодаря за поздрава!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 22 апр 2008 9:15

Още една мн. проста възможна причина - отдолу под скоростния лост (на канал) има механизъм който трябва да се смазва :wink: !

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Вто 22 апр 2008 9:21

Принципно по-лесно се прецаква лостовата система, има доста втулки и едни пластмасови рамена, ако там има луфтове е достатъчна причина за проблема ти. Има ги като ремонтни комплекти, малко е тясно но се прави, по-лесно е като се свалят гърнетата за да имаш достъп. След това се регулира и влизат като в масло.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 апр 2008 9:35

Glove написа:Принципно по-лесно се прецаква лостовата система, има доста втулки и едни пластмасови рамена, ако там има луфтове е достатъчна причина за проблема ти. Има ги като ремонтни комплекти, малко е тясно но се прави, по-лесно е като се свалят гърнетата за да имаш достъп. След това се регулира и влизат като в масло.

Първо имаш едни метални планки, те са на едни гумени уплатнения, ако са се разкъсали има вероятност да ти измества и да не влизат точно, след тях имаш и щангички смени ги и тях. В никакъв случай не ползвай сила при вкарване на скоростите. Хубаво е и да смениш ябълката на скоростния лост ако има луфтове там! ;) Успех! :да:

xeforce3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xeforce3 » Вто 22 апр 2008 14:48

Аз имам подобен проблем но когато колата не е запалена, и не винагисе получава не мога да извада скоростния лост (примерно ако е на 1-ва) да отида на свободна. Понякога дори се налага да подкарам малко колата за да мога даго измъкна от първа :) Може ли да ми дадете съвет какво може да е?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 22 апр 2008 15:01

xeforce3 написа:Аз имам подобен проблем но когато колата не е запалена, и не винагисе получава не мога да извада скоростния лост (примерно ако е на 1-ва) да отида на свободна. Понякога дори се налага да подкарам малко колата за да мога даго измъкна от първа :) Може ли да ми дадете съвет какво може да е?

И аз имам подобен ефект - паля на съединител и тогава ... Залепва съединитела , но защо... :roll: , моя е на не повече от 10-15 хил , освен това обичам да си пазя колата ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”