myrshavija написа: Мисля, че всеки мож да си даде сметка, че когато един автомобил е запален, няма никакъв проблем разходът на гориво да е нула и колата да се движи. Необходим е само достатъчен наклон.
Абсолютно вярно е това!!!
Пробвал съм го на моята кола - при движение на скорост без да подавам газ и над 2500 оборота, гърне на практика нямашеmyrshavija написа:Пускаме се по надолнището на скорост, спираме притока на гориво ръчно и чакаме двигателя да "угасне". Или просто нещо да се случи. Ако се случи - печелиш, получаваш публично извинение, една седмица ходя със значка "дървен философ" и пиеш бири за моя сметка. Ако не се случи, печеля аз и се надувам.
Сделка?
GRUEL написа:da6o_amvr написа:Аз имам 2 въпроса,които не са ми ясни (не я прочетох цялата тема-но доста изчетох)-като изключиме охлаждането на двигателя при спускане,когато сме изключили от скорост,защо много хора казват,че като спускаш на скорост някой баир-колата ти харчи много по-малко,отколкото когато спускаш изключил от скорост![]()
И още да питам-защо не трябва да се пали колата като си на скорост и си натиснал съединителя,а трябва да си изключил от скорост и да не си натиснал съединителя![]()
Може да са ми дилетантски въпросите,но не ми е ясно,а пък ми е любопитно
Наистина при спускане по нанадолнище колата гори по-малко(изобщо не гори) ако се спуска на скорост. Пробвано е многократно с различни коли с борд. комп. При спускане по инерция моментния разход варира от 0.8 до 1 л/100, а при спускане на същото надолнище на скорост с пуснат педал на газта моментния разход си е 0
myrshavija написа:Аз бях решил да не спамя повече за ППХ в тая тема, ама вие наистина си вярвате?!? Кво придърпване, кво горене ... не знам как да ви го обясня ... елате да ви покажа.
myrshavija написа:Нямам никакво намерение да пипам колекторите. Просто ще спра бензиновата помпа. Ама ще дойдеш да гледаш и да снимаш. Заедно с всички физици може да се смеете колкото искате.
Довечера?
Tinko написа:...
Ще ти дам друг съвет. Стигни до началото на наклона, спри и махни притока на гориво. Препоръчително е да спреш горивото на работещ двигател докато не изгасне и да не може да пали. След което можеш да извадиш и кабела на бубината и да си на 100% сигурен, че няма да има детонации. След тази процедура пусни колата по инерция да се засили и включи на 5-та да видиш какво ще се случи!![]()
![]()
...
myrshavija написа:Tinko написа:...
Ще ти дам друг съвет. Стигни до началото на наклона, спри и махни притока на гориво. Препоръчително е да спреш горивото на работещ двигател докато не изгасне и да не може да пали. След което можеш да извадиш и кабела на бубината и да си на 100% сигурен, че няма да има детонации. След тази процедура пусни колата по инерция да се засили и включи на 5-та да видиш какво ще се случи!![]()
![]()
...
Хайде, господин Физика, обясни какво ще се случи! Ела да направим експеримента! Вземи други физици за свидетели! Всички кабели ще извадя, да не се окаже, че не само остатъчно гориво, а и остатъчен ток има някъде. Всичко ще направя според предписанията ти. Ще завия кранчетата на газовата, за да няма съмнение, че ми изпуска клапана гориво. Кажи какво още е необходино да се направи. Да откача маркучите за бензин? И тях ще откача.
И как точно дебитомерът вкарва горивото?
Искаш ли да си направим една отделна темичка за тоя хубав спор?
Или да продължим на лични, а ти ще пишеш кога и къде да дойдат физиците да гледат как колата спира по наклона?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 46 госта