Пробката ми се отвъртя сама .... май не е нормално ..

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пробката ми се отвъртя сама .... май не е нормално ..

Мнениеот longora » Сря 23 апр 2008 20:12

Колеги, днес забелязъх теч на масло от колата ( под нея ставаха локвички ) Веднага след като бях сигурен че локвата е от моята кола проверих маслото и се оказа че няма нищо на пръчката. Отидох на майстор и изненада ... пробката се беше развила сама ( оставаше още малко да падне ) Обяснението на майстора беше че на пробката има 2 шайби вместо една и когато е била затегната заради втората шайба всъщност не е била съвсем затегната и затова се е развила ... Наложи се да си взема още 2л масло от които 2 литра налях за сега само 1. Възможно ли е това според вас ?

Потребителски аватар
mimtdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimtdi » Сря 23 апр 2008 20:44

mnogo veroiatno, no moje i da tie razvalena rezbata na samata propka ili na kartera.A sigurenlisi 4ee ot propkata?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 23 апр 2008 20:50

Ами да .. тя беше наполовина изхвръкнала от картера .... Сега сложихме уж нова. Утре мисля да снимам старата пробка и да я кача тук да се види. Не ми се стори да има нещо на резбата на пробката .. за картера не знам :(

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Сря 23 апр 2008 20:58

не е била затегната и защо 2 не е ясно

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 23 апр 2008 21:15

Ами не вярвам майстора да е сложил още една ама пък и не съм и гледал дали затяга или не ... В крайна сметка съм назад с 72лв ...

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 апр 2008 21:54

Напълно възможно е предния път семерингчето да е останало залепнало на картера, а пък да са сложили ново на пробката, и така се получават две. И като не е обърнато внимание ...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 23 апр 2008 21:59

Добри, то едното е размазано направо може би от пренатягнето. Утре ще го снимам да се види на 100% Но въпроса е дали може да се развие пробката от това наличие на втори семеринг ? Направо лошо ми стана днеска като видях маслото .... даже и сега продължава да ми е зле. Днес разбрах поне едно нещо на 100% - датчика за маслото не работи.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 23 апр 2008 22:00

Ами сигурно от натягане е размазано, то затова и после е отпуснало според мен. Дано не си я карал много време така, че ... :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 23 апр 2008 22:09

Карах я 7-8км след като видях голямата локва от около литър, но съм я карал много леко. Благодарение на което сега вече знам как се кара икономично и свалих разхода доста :)

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 24 апр 2008 5:51

longora написа:Ами не вярвам майстора да е сложил още една ама пък и не съм и гледал дали затяга или не ... В крайна сметка съм назад с 72лв ...

Според мен трябва да се радваш, че си назад само със 72лв, представи си какво става ако беше тръгнал на дълъг път... не ми се мисли просто!!!
На един от нашите камиони направо му се беше отвила пробката и всичкото масло изтече по време на движение! Но нали е руска машина - КРАЗ (чудесен камион :lol: ) нищо не й стана!

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Чет 24 апр 2008 6:15

longora написа:Карах я 7-8км след като видях голямата локва от около литър, но съм я карал много леко. Благодарение на което сега вече знам как се кара икономично и свалих разхода доста :)

Икономично е относително понятие: "...икономията икономична - майка на мизерията" :evil:
По темата по най-бързия начин влизай в бокса сваляте пробката и точите маслото и проверявате какво е състоянието на резбата на картера . Той предполагам знаеш е алуминиев и някой по-сприхав майстор ако се унесе и резбата заминава. Имах такъв случай , но се разминах с нова резба на място и нова пробка друг размер. Другия по страшен филм е ако няма възможност на място и трябва да се сваля картера. А не ти пожелавам ако са спукали картера от приложено голямо усилие на притягане . Мое мнение не се мисли а влизай в бокса толкоз голям теч не е шега работа.
" ти икономията остави на нас " :roll: :oops: :oops: :oops: Успех

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 24 апр 2008 7:25

longora, радвай се, че си се разминал леко! и при мен във вторник се случи нещо подобно - сменям маслото на пасатора, момчето вика сядай и пали. и като запалих за 10-ина секунди целия кош се овъртя в масло. оказа се, че старото уплътнение на филтъра си е било на блока, та с новото станали 2. наложи се да ходя на мивка, за да измия радиатора и част от коша (не посмях да измия целия двг, въпреки, че много се изкушавах).

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 24 апр 2008 15:26

trunner и аз се радвам че не тръгнах на дълаг път, но преди да тръгна по принцип винаги проверявам нивото на маслото и антифриза и щях да забележа може би ... А те иначе по някое предаване баха давали за некав фиат и ягуар на писта как карат без масло и нищо им няма :) Golf_Bora сложена е нова пробка и е долято масло ... то това дето изтече беше на 200км има няма ... За сега няма проблем с резбата на картера и се надявам да няма и за напред че иначе лошо. joro_kem прав си че е леко .. добре че не бяха маслени пътища или нещо от сорта. А иначе ето снимки на старата пробка ... според вас дали майстора има някаква вина за случилото се ?
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 27 апр 2008 21:55

На мен на джетата ми като метна маслото през пръчката зимата лампата светна при ниво 2+ литра за доливане чак, така че не бъди сигурен че не работи датчика за маслото, по-скоро щом не е писнала нищо не е станало и споко... на време си го фанал...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 28 апр 2008 13:55

Наистина е късмет че се сетих да погледна ... иначе можеше да остана без кола ... А така и така е за маслото темата да питам дали е нормално като съм извадил щеката и го вкарам в обороти ( на празен ход ) да мята масло ?

Върни се в “Passat”