Пробката ми се отвъртя сама .... май не е нормално ..
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробката ми се отвъртя сама .... май не е нормално ..
Колеги, днес забелязъх теч на масло от колата ( под нея ставаха локвички ) Веднага след като бях сигурен че локвата е от моята кола проверих маслото и се оказа че няма нищо на пръчката. Отидох на майстор и изненада ... пробката се беше развила сама ( оставаше още малко да падне ) Обяснението на майстора беше че на пробката има 2 шайби вместо една и когато е била затегната заради втората шайба всъщност не е била съвсем затегната и затова се е развила ... Наложи се да си взема още 2л масло от които 2 литра налях за сега само 1. Възможно ли е това според вас ?
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добри, то едното е размазано направо може би от пренатягнето. Утре ще го снимам да се види на 100% Но въпроса е дали може да се развие пробката от това наличие на втори семеринг ? Направо лошо ми стана днеска като видях маслото .... даже и сега продължава да ми е зле. Днес разбрах поне едно нещо на 100% - датчика за маслото не работи.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
longora написа:Ами не вярвам майстора да е сложил още една ама пък и не съм и гледал дали затяга или не ... В крайна сметка съм назад с 72лв ...
Според мен трябва да се радваш, че си назад само със 72лв, представи си какво става ако беше тръгнал на дълъг път... не ми се мисли просто!!!
На един от нашите камиони направо му се беше отвила пробката и всичкото масло изтече по време на движение! Но нали е руска машина - КРАЗ (чудесен камион

longora написа:Карах я 7-8км след като видях голямата локва от около литър, но съм я карал много леко. Благодарение на което сега вече знам как се кара икономично и свалих разхода доста
Икономично е относително понятие: "...икономията икономична - майка на мизерията"

По темата по най-бързия начин влизай в бокса сваляте пробката и точите маслото и проверявате какво е състоянието на резбата на картера . Той предполагам знаеш е алуминиев и някой по-сприхав майстор ако се унесе и резбата заминава. Имах такъв случай , но се разминах с нова резба на място и нова пробка друг размер. Другия по страшен филм е ако няма възможност на място и трябва да се сваля картера. А не ти пожелавам ако са спукали картера от приложено голямо усилие на притягане . Мое мнение не се мисли а влизай в бокса толкоз голям теч не е шега работа.
" ти икономията остави на нас "

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
longora, радвай се, че си се разминал леко! и при мен във вторник се случи нещо подобно - сменям маслото на пасатора, момчето вика сядай и пали. и като запалих за 10-ина секунди целия кош се овъртя в масло. оказа се, че старото уплътнение на филтъра си е било на блока, та с новото станали 2. наложи се да ходя на мивка, за да измия радиатора и част от коша (не посмях да измия целия двг, въпреки, че много се изкушавах).
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
trunner и аз се радвам че не тръгнах на дълаг път, но преди да тръгна по принцип винаги проверявам нивото на маслото и антифриза и щях да забележа може би ... А те иначе по някое предаване баха давали за некав фиат и ягуар на писта как карат без масло и нищо им няма
Golf_Bora сложена е нова пробка и е долято масло ... то това дето изтече беше на 200км има няма ... За сега няма проблем с резбата на картера и се надявам да няма и за напред че иначе лошо. joro_kem прав си че е леко .. добре че не бяха маслени пътища или нещо от сорта. А иначе ето снимки на старата пробка ... според вас дали майстора има някаква вина за случилото се ?