XP vs VISTA?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На вистата може по дефолт да и зададеш от контрол панела коя операционна система да тръгва първо.
Аз не съм кой знае колко голям разбирач, но преди 2 месеца ми попадна една Виста ултимейт на български език, инсталнах я и смело мога да кажа, че повече за ХР нема и да си помисля, като се има предвид, че разполагам само с 1ГБ РАМ. Вече излезе и СП1 за вистата и мисля, че там нещата ще са още по - добре.
Това е моето мнение на лаик, ползващ компа си в домашни условия и не се занимавам с много настройки. При 3,46 професор, 1ГБ РАМ и 256МБ видео вистата си бачка, пък и Про стрийт се играе на макс качество.
Аз не съм кой знае колко голям разбирач, но преди 2 месеца ми попадна една Виста ултимейт на български език, инсталнах я и смело мога да кажа, че повече за ХР нема и да си помисля, като се има предвид, че разполагам само с 1ГБ РАМ. Вече излезе и СП1 за вистата и мисля, че там нещата ще са още по - добре.
Това е моето мнение на лаик, ползващ компа си в домашни условия и не се занимавам с много настройки. При 3,46 професор, 1ГБ РАМ и 256МБ видео вистата си бачка, пък и Про стрийт се играе на макс качество.
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Моето скромно мнение е, на този етап - WinXP Pro 64bit- колкото и да не е за вярване, е доста по-различно от стандартното XP
С Виста също не би трябвало да имаш проблем, като задължително при теб е пак да е 64 битова, за да можеш да си ползваш целия RAM
Като цяло минуса на Vista е, че ще е малкоооо по-бавничка в някои моменти от XP-то, предимството е, че е много по-добре изглеждаща OS (това е важно за хора естети, графични дизайнери и т.н.), също така има много нови дребни благинки, които правят ежедневието малко по-хубаво. Също така, ако ползваш монитор full HD (1920x1200, хараби е за prepress) - Vista на такъв монитор е трепач
Важно е и какви софтуери ще ползваш - ако ще караш на Photoshop CS2 - ОК, но ако ще залагаш на работа с последните версии на продуктите, то задължително Vista 64bit.
Ако ще си купуваш тепърва OS - Задължително поне Vista 64Bit Business OEM - тук имаш downgrade право да ползваш XP64bit Pro и след време да си инсталираш Vista-та, като прецениш, че е дошло време
А и една препоръка- слагай директно 8GB RAM- в момента цената е добра, а и новите фотошопи, илюстратори и индизайни са ужано лакоми за памет

С Виста също не би трябвало да имаш проблем, като задължително при теб е пак да е 64 битова, за да можеш да си ползваш целия RAM

Като цяло минуса на Vista е, че ще е малкоооо по-бавничка в някои моменти от XP-то, предимството е, че е много по-добре изглеждаща OS (това е важно за хора естети, графични дизайнери и т.н.), също така има много нови дребни благинки, които правят ежедневието малко по-хубаво. Също така, ако ползваш монитор full HD (1920x1200, хараби е за prepress) - Vista на такъв монитор е трепач

Важно е и какви софтуери ще ползваш - ако ще караш на Photoshop CS2 - ОК, но ако ще залагаш на работа с последните версии на продуктите, то задължително Vista 64bit.
Ако ще си купуваш тепърва OS - Задължително поне Vista 64Bit Business OEM - тук имаш downgrade право да ползваш XP64bit Pro и след време да си инсталираш Vista-та, като прецениш, че е дошло време

А и една препоръка- слагай директно 8GB RAM- в момента цената е добра, а и новите фотошопи, илюстратори и индизайни са ужано лакоми за памет

- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
Какви 8GB RAM - вие се оливате вече. Всички художници ли са тук? 2ГБ са предостатъчни за 90% от задачите, който прави супер фотообработки може и да не му стигат, но в другите случаи е пълна изгъзица. Давай 64ГБ да слагаме, че е много изгодна цената и от другия месец ще поскъпва докато стигне 1000$/ГБ
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
KingoftheROAD написа:По моето скромно мнение - Server 2003 ще се оправи без проблеми с 4 и с 8 GB РАМ. Само трябва да се провери съвместимостта му с какъвто софтуер ще се ползва. Ако има смисъл от 64-битовите разширения -тогава и 64 бит ОС. Vista-само ако някоя програма не тръгва под Server 2003-та.
в момента търся оригиналните дискове да му ги закарам тази вечер и тях

снощи му дадох виста enterprise и екс пи 64 битов
па накрая квото си ареса

- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Vizor написа:.. екс пи 64 битов
...
За сега май ще е това.
Пробвах Виста. Има ОГРОМЕН проблем с шрифтовете - не поддържа над 80% от стандартните ми кирилизирани фонтове. А това за мен е ГОЛЯМ проблем!!!
и на ХР 64 те очакват ядове не са заблуждаай

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
mucho написа:scuba написа:Vizor написа:.. екс пи 64 битов
...
За сега май ще е това.
Пробвах Виста. Има ОГРОМЕН проблем с шрифтовете - не поддържа над 80% от стандартните ми кирилизирани фонтове. А това за мен е ГОЛЯМ проблем!!!
и на ХР 64 те очакват ядове не са заблуждаай(е едва ли ще са тъй отчающий като фонтс на Виста), но примерно много е възможно Илюстратора да ти думка чат пат, примерно като плейснеш ПСД в него, или някой път при излизане от програмата - при това говорим за читав ЦС3 ... ако ползваш разни мали програмки и тулчета, ного е възможно някои от тях да не тръгнат ама грам зарад тез 64, но тва е пълно щастие нема ...
значи трябва да избере.. да се мъчи на 64 битова операционна система или да ми подари 1гб рам ?

П.П. и аз четох за проблемите с шрифтовете ама май сървис пака удря едно рамо ?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”