XP vs VISTA?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 23 апр 2008 14:34

A kakво ще стане ако си сложа и двете? На единия хард едната, на другия - другата? Ще се бият ли?

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 23 апр 2008 14:39

scuba написа:A kakво ще стане ако си сложа и двете? На единия хард едната, на другия - другата? Ще се бият ли?
Мда, спаринг ще си правят :screwy
Ти нищо не каза, ако искаш и 5 ОСа си сложи на 5 харда. Нямаш проблем с това.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 23 апр 2008 15:24

На вистата може по дефолт да и зададеш от контрол панела коя операционна система да тръгва първо.
Аз не съм кой знае колко голям разбирач, но преди 2 месеца ми попадна една Виста ултимейт на български език, инсталнах я и смело мога да кажа, че повече за ХР нема и да си помисля, като се има предвид, че разполагам само с 1ГБ РАМ. Вече излезе и СП1 за вистата и мисля, че там нещата ще са още по - добре.
Това е моето мнение на лаик, ползващ компа си в домашни условия и не се занимавам с много настройки. При 3,46 професор, 1ГБ РАМ и 256МБ видео вистата си бачка, пък и Про стрийт се играе на макс качество.

Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint_ » Сря 23 апр 2008 17:58

За мен няма много голям смисъл да си сложиш ХР и Vista, ако ще слагаш 2 ОС по-добре да са коренно различни примерно XP и Linux. Иначе аз съм все още за ХР-то.

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Сря 23 апр 2008 18:02

Важното да инсталираш първо ХР-то и после Вистата. Иначе не съм сигурен доколко ще потеглят. За жалост Вистата вкарва нейно си буут-меню и с на ХР-то стават 2 поредни.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 23 апр 2008 18:53

вече съм с вистата
засега доволен :wink:
разпозна ми 4-те ГБ рам

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 23 апр 2008 19:21

Виста, разбира се...кво го мислиш.
Че скоро някой ще те посъветва 3.11 да си качиш... :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 23 апр 2008 19:30

Моето скромно мнение е, на този етап - WinXP Pro 64bit- колкото и да не е за вярване, е доста по-различно от стандартното XP :wink:

С Виста също не би трябвало да имаш проблем, като задължително при теб е пак да е 64 битова, за да можеш да си ползваш целия RAM :idea:

Като цяло минуса на Vista е, че ще е малкоооо по-бавничка в някои моменти от XP-то, предимството е, че е много по-добре изглеждаща OS (това е важно за хора естети, графични дизайнери и т.н.), също така има много нови дребни благинки, които правят ежедневието малко по-хубаво. Също така, ако ползваш монитор full HD (1920x1200, хараби е за prepress) - Vista на такъв монитор е трепач :wink:

Важно е и какви софтуери ще ползваш - ако ще караш на Photoshop CS2 - ОК, но ако ще залагаш на работа с последните версии на продуктите, то задължително Vista 64bit.

Ако ще си купуваш тепърва OS - Задължително поне Vista 64Bit Business OEM - тук имаш downgrade право да ползваш XP64bit Pro и след време да си инсталираш Vista-та, като прецениш, че е дошло време :wink:

А и една препоръка- слагай директно 8GB RAM- в момента цената е добра, а и новите фотошопи, илюстратори и индизайни са ужано лакоми за памет :cry:

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Сря 23 апр 2008 23:14

Какви 8GB RAM - вие се оливате вече. Всички художници ли са тук? 2ГБ са предостатъчни за 90% от задачите, който прави супер фотообработки може и да не му стигат, но в другите случаи е пълна изгъзица. Давай 64ГБ да слагаме, че е много изгодна цената и от другия месец ще поскъпва докато стигне 1000$/ГБ

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 23 апр 2008 23:41

По моето скромно мнение - Server 2003 ще се оправи без проблеми с 4 и с 8 GB РАМ. Само трябва да се провери съвместимостта му с какъвто софтуер ще се ползва. Ако има смисъл от 64-битовите разширения -тогава и 64 бит ОС. Vista-само ако някоя програма не тръгва под Server 2003-та.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 8:25

KingoftheROAD написа:По моето скромно мнение - Server 2003 ще се оправи без проблеми с 4 и с 8 GB РАМ. Само трябва да се провери съвместимостта му с какъвто софтуер ще се ползва. Ако има смисъл от 64-битовите разширения -тогава и 64 бит ОС. Vista-само ако някоя програма не тръгва под Server 2003-та.

в момента търся оригиналните дискове да му ги закарам тази вечер и тях ;)
снощи му дадох виста enterprise и екс пи 64 битов
па накрая квото си ареса ;)

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 24 апр 2008 9:06

Vizor написа:.. екс пи 64 битов
...

За сега май ще е това.
Пробвах Виста. Има ОГРОМЕН проблем с шрифтовете - не поддържа над 80% от стандартните ми кирилизирани фонтове. А това за мен е ГОЛЯМ проблем!!!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 9:15

Пробва ли да сложиш сървис пак-а?
а екс пи 64 битов имаш у вас само цдкей трябва да ти намеря ..

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 24 апр 2008 9:16

scuba написа:
...

За сега май ще е това.
Пробвах Виста. Има ОГРОМЕН проблем с шрифтовете - не поддържа над 80% от стандартните ми кирилизирани фонтове. А това за мен е ГОЛЯМ проблем!!!

и на ХР 64 те очакват ядове не са заблуждаай ;) (е едва ли ще са тъй отчающий като фонтс на Виста), но примерно много е възможно Илюстратора да ти думка чат пат, примерно като плейснеш ПСД в него, или някой път при излизане от програмата - при това говорим за читав ЦС3 ... ако ползваш разни мали програмки и тулчета, ного е възможно някои от тях да не тръгнат ама грам зарад тез 64, но тва е пълно щастие нема ...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 24 апр 2008 9:20

mucho написа:
scuba написа:
...

За сега май ще е това.

и на ХР 64 те очакват ядове не са заблуждаай ;) (е едва ли ще са тъй отчающий като фонтс на Виста), но примерно много е възможно Илюстратора да ти думка чат пат, примерно като плейснеш ПСД в него, или някой път при излизане от програмата - при това говорим за читав ЦС3 ... ако ползваш разни мали програмки и тулчета, ного е възможно някои от тях да не тръгнат ама грам зарад тез 64, но тва е пълно щастие нема ...

значи трябва да избере.. да се мъчи на 64 битова операционна система или да ми подари 1гб рам ? :lol:

П.П. и аз четох за проблемите с шрифтовете ама май сървис пака удря едно рамо ?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”