Многократно даване на контакт -> трудно палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Многократно даване на контакт -> трудно палене

Мнениеот vladko007 » Сря 23 апр 2008 13:09

Здравейте! Минавам направо на проблема. Преди няколко дни реших да си регулирам пръскалките на предното стъкло, поради което включвах многократно (10-15 пъти) на контакт за да видя къде точно попада струята. До тук добре, но на следващия ден дойде проблема. Сутринта, а и следващите няколко пъти през деня, в които палих колата, палеше доста трудно. Помислих си, че е паднал акумулатора, след което го заредих, но проблема си остана. Проблема е, че първоначално или като я остава за по-дълго време трудно пали, иначе като пробвам да запаля, след като токущо съм палил, пали от раз. Държа да отбележа, че зимата нямах абсолютно никакви проблеми с паленето! Дайте предположения от какво може да е! Колата е Венто 1.9TD AAZ 92г! :?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 23 апр 2008 13:13

Акумолатор. ;)
Какво се случва с стартер просто започва бавно да върти и накря спира?
Ти може да си заредил акумолатора но той да е мъртвец! ;)

Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko007 » Сря 23 апр 2008 13:20

Значи според теб се е прецакал акумулатора и от там стартера върти по-бавно, така ли? Уж го зареждах 16 часа на 3 ампера! Честно да си призная не съм се заглеждал как върти стартера преди, но ми се струва, че си върти добре.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 23 апр 2008 13:36

При начално палене как върти стартера? Бързо и постепенно се забавя до стигане на опит за въртене с неуспех. Възможно е и да не е от него но на такова ми мирише.... :roll:

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 23 апр 2008 21:45

колега от това многократно даване на контакт виж данети е изгоряла някоя подгревна свещ нали си дизел и затова като изтине да неще да пали :idea:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 23 апр 2008 22:10

Milanski написа:колега от това многократно даване на контакт виж данети е изгоряла някоя подгревна свещ нали си дизел и затова като изтине да неще да пали :idea:
подкрепям с две ръце

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Сря 23 апр 2008 23:18

ifidik написа:
Milanski написа:колега от това многократно даване на контакт виж данети е изгоряла някоя подгревна свещ нали си дизел и затова като изтине да неще да пали :idea:
подкрепям с две ръце

Присъединявам се към вас :lol:

Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko007 » Чет 24 апр 2008 9:39

Да има логика в това, което казвате и аз съм си го мислил, но има нещо, което ме кара да смятам, че не е това. Казаха ми, че ако е изгоряла подгревна свещ, след като запаля ще има леко претрисане докато не тръгне и тоя цилиндър с изгорялата свещ, т.е. ще пали на 3 цилиндъра. Не съм сигурен дали е така, от скоро карам дизел и не съм имал проблем със свещите. Мисля да ги проверя все пак свещите. Как се проверяват и горе-долу цена за тази услуга, както и за подмяната евентуално?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 24 апр 2008 10:11

Оооо сега видях, че е дизел много съм разсеян! Голям е шанса да е от това... Те се измерваха с мултицет ако не се лъжа.. :roll:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 24 апр 2008 11:40

vladko007 написа:....Как се проверяват и горе-долу цена за тази услуга, както и за подмяната евентуално?

Ако имаш мултицет - разкачаш свещите от кабела (медната шина) и както са си на двигатела мериш с омметър спрямо копуса на двигатела . Съпротивлението трябва да е доста под 1 Ом , близко до късо съединение , пробника уреда ти трябва да "свири" .
Но измерването по този начин се прави отделно (разкачена от шината) за всякя свещ .

Друг подобен вариант за тест (без уред) : при разкачени свещи много внимателно си теглиш една "жица" от плюса на акумулатора и допираш до всякя свещ поотделно - трябва да наблюдаваш здрава искра при допир към клемата на всяка поотделно ...

Иначе има доста логика в това някоя свещ да е "цъфнала" от многото даване на контакт :cry: ....

Потребителски аватар
vladko007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko007 » Чет 24 апр 2008 19:18

Все повече се убеждавам, че е от някоя свещ, да. Имам уред, утре ще ги премеря какво съпротивление дават!
Да се таковам у умника и аз, повече няма да си правя такива експирименти! :x

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 24 апр 2008 21:50

m&m16v написа:
ifidik написа:
подкрепям с две ръце

Присъединявам се към вас :lol:

И аз съм с вас. Айде карти :lol: .
От това което аз знам е че бубината на бензиновия двигател има проблем ако държиш на контакт дълго време(т.е. презарежда се постоянно) докато на дизела не е така заради подгряващите свещи все пак на тях им трябва време да загреят (т.е. време за което да стоят на контакт) искам попрвавка ако греша в това което знам!

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Чет 24 апр 2008 22:03

Има проблем само на старите бракми с чукчета. На сегашните с комутатор не е проблем.

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 24 апр 2008 22:46

На вниманието на колегата :!:
не изпробвай свещите с мултицет , той може да те излъже
метода с искра е по-подходящ , а най добре е от + през 21W :idea: крушка да пипа по отделно всяка свещ . Там където свети нормално(максимално) е здраво , а където мъждука или не свети - за смяна
Обосновка на база личен опит : мултицета изпробва съпротивлението на свеща с нищожно малък ток в сравнение с работния ток на свеща . Може свеща да прекъсва при нагряване а мултицета не дава нужния ток . Карал съм дизел и имах 2 свещи при които в първия момент лампата святкаше а после светеше като фас - познай кога ще загреят.
пп: провери и релето дали пуска нещо на свещите , то знае ли човек
УСПЕХ и опиши резултатите от опита :!:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 26 апр 2008 14:20

venci&vento написа:........... мултицета изпробва съпротивлението на свеща с нищожно малък ток в сравнение с работния ток на свеща . .....

Да , прав е колегата !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”