Пасат 1.8 Б4 абс теч на масло от климатик
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1.8 Б4 абс теч на масло от климатик
Колеги вчера открих че от колата ми тече някъква странна течност, много прилича на масло.Тече някъде от компресора на климатика -слаган допълнително в Италия на Пасат 1.8 Б4 абс.Течноста е оранжева на цвят и прилича на вретенно масло,дайте съвет какво може да е .
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Колега, в климатичните инсталации по принцип се върти смес от охлаждащия агент (фреон) и специално масло, което има за цел да смазва компресора на климатика от вътре, тъй като цялата система е запечатана. Щом има нещо мазно, значи за съжаление имаш теч на газ. Ако климатика още работи и охлажда значи теча е все още малък и не е излезнал целия фреон. Моя съвет е да отидеш по-бързо в сервиз за климатици да запушат теча, докато не е излязло всичко. Там след това трябва да ти донапълнат системата с липсващия фреон. Успех
-
- Автомобил: Фолцваген Туарег
- Двигател:
Re: теч на масло от климатик
Колеги имам проблем имам Туарег 2006г. и днес видях че под кората на волана тече някаква мазна течност. Въпроса ми е знае ли някои да ли там минава тръбичка с масло за климатика и да ли е възможно от нея да тече? Благодаря предварително.